GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LRH: Ulaganja u razvoj do 2016. od 500 milijuna kuna

LRH: Ulaganja u razvoj do 2016. od 500 milijuna kuna
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2011 / 14:57
Autor: SEEbiz / H
OPATIJA - Liburnia Riviera Hoteli (LRH) planiraju od 2011. do 2016. u razvoj uložiti oko 500 milijuna kuna, što će se financirati polovicom iz vlastitih sredstava, a drugu polovicu novca osigurat će se dugoročnim zajmovima, kazao je danas predsjednik Uprave LRH-a Igor Šehanović.
Konzervativna politika financiranja omogućit će nisku zaduženost, visoku likvidnost i solventnost, smanjiti rizike i otvoriti mogućnosti za još snažniji investicijski ciklus koji će osigurati stabilan dugoročni razvoj LRH, rekao je Šehanović na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena nova Uprave LRH, imenovana prošlog tjedna.

Šehanović je naglasio da su LRH predložili opatijskoj gradskoj upravi, ostalim općinama na opatijskoj rivijeri i većim hotelijerima izradu strateškog razvojnog plana destinacije i stvaranje destinacijske kompanije za provedbu tog master plana.

Ulaganja potrebna za razvijanja destinacije u suradnji s lokalnom samoupravom, turističkim djelatnicima, poduzetnicima i drugima, odnosno za, kako je rekao, drugi scenarij razvoja, Šehanović je procijenio na oko milijardu kuna.

Na upit novinara kazao je da bi to koristilo svima, da nije dobro da bilo koja kompanija bude okrenuta sama sebi te da su, bez potpore lokalne zajednice, kompanije prinuđene spuštati kategoriju svojih objekata. Grad ne može bez kompanije, ni kompanija bez grada, ocijenio je.

Šehanović je naveo da su LRH u prvih sedam mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani povećali učinkovitost poslovanja za 100 posto te da se u 2011. planira rezultat, odnosno neto dobit plus amortizacija od oko 30 milijuna kuna. Najavio je da će od 2012. do 2015. učinkovitost poslovanja rasti prosječnom stopom od 35 posto na godinu.

LRH su u 2011. u objekte i ljude uložili oko pet milijuna kuna, a u 2012. će uložiti oko 35 milijuna kuna u rekonstrukciju, nadopunu proizvoda, tržišno repozicioniranje, uređenje plaža i fasada, nadopunu opreme, radne odjeće i održavanje. Ulaganja će obuhvatiti hotele Ambasador, Kvarner, Kristal, Bristol, Marina i vilu Ambasador. U 2013. planiraju se ulaganja od 80 do 100 milijuna kuna.

Šehanović je rekao da su tijekom ove godine zaposlili oko 20 novih radnika te da će od 2011. do 2016. zaposliti još oko 150 ljudi.

Na upit o rezultatima glavnog dijela turističke sezone kazao je da je sezona bila dobra te da su ostvareni financijski pokazatelji bolji nego lani.

Članovi Uprave LRH Robert Ferlan, Giorgio Cadum, Dino Hrelja i Daria Skansi naveli su, među ostalim, da se opatijska rivijera treba razvijati kao "odmorišna destinacija više srednje klase ovog dijela Europe" i kao "top SPA, wellness i relax destinacija".

Istaknuli su da je ove godine znatno uloženo u organizaciju odjela vlastite prodaje i marketinga i odjela upravljanja prihodima, da se radi na novoj i poboljšanoj ponudi te da će se u sljedećem razdoblju pojačano raditi na rješavanju imovinsko pravnih odnosa, koji su preduvjet budućih ulaganja u LRH.
Tagovi: Liburnia Riviera Hoteli, LRH, ZSE:LRH-R-A, turizam, Igor Šehanović
PROČITAJ I OVO
MicroStrategy prodajom obveznica prikuplja 500 milijuna dolara kako bi kupio više bitcoina
POTEZI
MicroStrategy prodajom obveznica prikuplja 500 milijuna dolara kako bi kupio više bitcoina
NEW YORK - MicroStrategy se sprema kupiti do 488 milijuna dolara u bitcoinima prihodima od netom dovršene prodaje obveznica od 500 milijuna dolara, objavila je tvrtka u ponedjeljak.
Beogradska berza: Mali promet i negativno kretanje indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Mali promet i negativno kretanje indeksa
BEOGRAD - Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je poražavajuće mali promet i negativno kretanje indeksa.

Zagrebačka burza: Blagi pad indeksa, u fokusu dionica HT-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Blagi pad indeksa, u fokusu dionica HT-a
ZAGREB - U mirnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi na početku tjedna indeksi su blago oslabili, nakon dva tjedna rasta, a u fokusu investitora bila je dionica HT-a, kojom je u blok prometu ostvareno 16,3 milijuna kuna.
Dolar stabilan, trgovci na oprezu uoči sjednice Feda
FOREX
Dolar stabilan, trgovci na oprezu uoči sjednice Feda
LONDON - Dolar je u ponedjeljak bio stabilan na međunarodnim tržištima valuta, odražavajući oprez trgovaca uoči sjednice američke središnje banke unatoč porukama dužnosnika da je prerano za raspravu o ublažavanju monetarnih poticaja u koronakrizi.
Promjene potrošačkih navika mijenjaju tržište bezalkoholnih pića
NAVIKE
Promjene potrošačkih navika mijenjaju tržište bezalkoholnih pića
ZAGREB – Nastavak promjena u ponašanju potrošača te njihov utjecaj na industriju hrane i pića globalno je prepoznat kao jedan od značajnijih tržišnih trendova. Uz negativne učinke onemogućenog ili ograničenog rada ugostiteljskih objekata, pred proizvođačima pića je i izazov dosezanja potrošača u njihovim domovima te odgovor na izmijenjene želje i potrebe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE