GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LRH planira podjelu i izdvajanje LRH Hotela Cavtat

LRH planira podjelu i izdvajanje LRH Hotela Cavtat
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2015 / 12:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Opatijska hotelsko-turistička tvrtka Liburnia Riviera Hoteli (LRH) objavila je u srijedu plan podjele društva LRH, kojim bi se izdvojilo novo društvo LRH Hoteli Cavtat, a svaki bi dioničar LRH stekao i po jednu dionicu te nove tvrtke.
LRH bi tako upravljalo liburnijskim hotelima, a novo društvo onima u Cavtatu.

Podjela, koju treba odobriti glavna skupština LRH, provela bi se smanjenjem temeljnog kapitala LRH za 202,7 milijuna kuna, a toliko bi iznosio temeljni kapital novog društva LRH Hoteli Cavtat.

Tako bi temeljni kapital LRH, koji sada iznosi 898,8 milijuna kuna i podijeljen je na 302.684 dionice, nominale 2.970 kuna po dionici, bio smanjen na 696,1 milijun kuna, pri čemu bi nominalna vrijednost dionice bila smanjena za 670 kuna, na 2.300 kuna.

Novo pak društvo, LRH Hoteli Cavtat imalo bi temeljni kapital od 202,7 milijuna kuna, podijeljen na 302.641 dionicu, nominale 670 kuna po dionici.

Tako će svaki dioničar LRH za svaku dionicu LRH prije podjele, na osnovi ovog plana podjele steći po jednu dionicu LRH i jednu dionicu LRH Hotela Cavtat, navodi se u planu podjele, koji je LRH objavio na Zagrebačkoj burzi.

Najveći pojedinačni dioničar LRH je SN Holding koji ima 61,85 posto dionica, Nova Liburnija ima 25 posto plus jednu dionicu (riječ je o tvrtki koja upravljala kontrolnim paketom dionica LRH koje su u vlasništvu grada Opatije te općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga), mali dioničari 9,42 posto te CERP 3,73 posto dionica.

LRH je pak najveći, 93,26-postotni dioničar u Hotelima Cavtat, a koji u stopostotnom vlasništvu imaju tvrtku Hoteli Metropol iz Portoroža.

Tagovi: LRH, Liburnia Riviera Hoteli, LRH Hoteli Cavtat, Hoteli Cavtat
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
BEOGRAD - Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 369,8 miliona dinara (3,14 miliona evra), od čega gro otpada na trgovanje državnim dugom.
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice
OBVEZNICE
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice

BEOGRAD - Kompanija Telekom Srbija uspešno je emitovala svoje prve korporativne obveznice u iznosu od 23,5 milijardi dinara, saopštila je Narodna banka Srbije.

Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
HRANA
Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
ZAGREB - Drugi Okrugli stol u sklopu projekta „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane“ održao se na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a stručnjaci su raspravljali o metodama i primjeni senzorske analize u vrednovanju i kontroli poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
DESTINACIJE
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
ZAGREB - Zadar, Rovinj i Lošinj našli su se među 50 svjetskih destinacija koje je odabrao i uvrstio u svoju novu knjigu "Wish you were here" međunarodno priznati turistički konzultant i profesor Terry Stevens iz Walesa, objavili su u petak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
ZAGREB - U petak su na hrvatskom tržištu kapitala prevladala negativna kretanja, pri čemu se raspoloženje čak i intenziviralo u odnosu na dan ranije, dijelom i pod utjecajem gubitaka na drugim europskim burzama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE