GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljubljanska borza: Telekom Slovenije najveći dobitnik ožujka

Ljubljanska borza: Telekom Slovenije najveći dobitnik ožujka
MJESEČNI PREGLED LJSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2021 / 21:41
Autor: SEEbiz / InterCapital
LJUBLJANA - Ljubljanska burza objavila je statistiku trgovanja za ožujak 2021. godine, prikazujući promet dionicama od 34,7 milijuna eura.

To rezultira prosječnim dnevnim prometom od 1,5 milijuna eura (-49,2% na godišnjoj razini). Tako visoko smanjenje moglo bi se pripisati rasprodaji koja se dogodila u ožujku 2020.

Od ukupne vrijednosti kojom se trgovalo u tom razdoblju (bez blok transakcija), Krka je ostvarila 16,6 milijuna eura (ili 53%), a slijedi NLB Grupa s 5,3 milijuna eura (ili 16,8%). Slijede Sava Re s 2,2 milijuna eura (ili 7%) i Triglav s 1,9 milijuna eura (ili 6,1%). Slijedi Petrol s 1,7 milijuna eura ili (5,4%). Ovih 5 dionica generiralo je 88% prometa koji je zabilježilo cijelo tržište dionica.

Promatrajući ukupnu kapitalizaciju tržišta dionica, primijetan je rast od 3,2% u mjesečnim iznosima i trenutno iznosi 7,52 milijarde EUR.

Glavni indeks kapitala LJSE zabilježio je vrlo solidan 2,5-mjesečni porast, završavajući u ožujku na 990,21 bodova. Među sastavnicama SBITOP-a na čelu je Telekom Slovenije s rastom od 7,3%. Slijede NLB i Petrol, sa solidnim rastom od 6,8%, odnosno 3,6%. Krka, kao indeks teškaša, zabilježila je rast od 2,4%. Sa druge strane, Sava Re primijetio je lagani pad od 0,9%.

Također napominjemo da je SBITOP u Q1 zabilježio visok porast od 10%. Posljednji put da je indeks zabilježio takav porast u Q1 dogodio se davne 2007. godine.

Tagovi: Ljubljanska borza, SBI TOP, Petrol, Nova ljubljanska banka, Krka, Telekom Slovenije
PROČITAJ I OVO
Trgovina kriptovalutama raste, dionicama pada
USPOREDBE
Trgovina kriptovalutama raste, dionicama pada
NEW YORK - Analitičari već neko vrijeme bilježe paralelni trend: dok trgovina dionicama na svjetskim tržištima lagano pada, volumeni trgovine na tržištima kriptovaluta snažno rastu.
Dogecoin srušen za trećinu nakon Muskove izjave
POTONUĆE
Dogecoin srušen za trećinu nakon Muskove izjave
NEW YORK - Dogecoin je u nedjelju izgubio više od trećine vrijednosti, nakon što ga je šef Tesle i zagovornik kriptovaluta Elon Musk nazvao riječju "hustle" tijekom svog gostovanja u TV emisiji "Saturday Night Live".
Plitvice s optimizmom čekaju sezonu
OPTIMIZAM
Plitvice s optimizmom čekaju sezonu

PLITVIČKA JEZERA – Okončan je Natječaj za prijem sezonskih djelatnika u JUNP Plitvička jezera vezano uz ovogodišnju turističku sezonu. Ravnatelj ove ustanove Tomislav Kovačević zadovoljan je zanimanjem i brojem prijava.

Musk otkrio da boluje od Aspergerova sindroma
OTKRIĆA
Musk otkrio da boluje od Aspergerova sindroma
NEW YORK - Elon Musk, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, kao gost-domaćin američkog televizijskog showa Saturday Night Live kazao je da ima Aspergerov sindrom.
Merkel: Ne brinite, na ljetovanje će moći putovati i oni koji nisu cijepljeni
PUTIOVANJA
Merkel: Ne brinite, na ljetovanje će moći putovati i oni koji nisu cijepljeni
BERLIN - Kancelarka Merkel i savezni ministar zdravlja Spahn slažu se po pitanju ljetnih odmora u europskim zemljama. Oni bi uskoro trebali biti mogući i za one koji se nisu cijepili.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE