GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Liburnia Riviera Hoteli kupuju hotele Istrabenza

Liburnia Riviera Hoteli kupuju hotele Istrabenza
HOTELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2015 / 13:44
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Liburnia Riviera Hoteli (LRH) žele kupiti hotele Istrabenza i time proširiti svoj portfelj na slovenskoj obali.
Jutros je objavljena informacija da su Hoteli Cavtat (u vlasništvu LRH) kupili 15,88 postotni udjel u Istrabenzu. Udjel je prodalo društvo KB 1909.

Ta je kompanija preko svojih kćerinskih društava vlasnik hotela u Portorožu (Grand Hotel Portorož, Apollo, Riviera, Neptun, Slovenija i hotela Palace), te hotela u Opatiji i Italiji. Pored turističkog portfelja su 51-postotni vlasnik poduzeća za prodaju tehničkih plinova, a Istrabenz ima i nešto portfeljnih ulaganja koje pokušava prodati.

Finance pišu kako će LRH kao konkurenta imati Savu koja je nedavno potvrdila interes za povezivanje poduzeća Sava Turizem sa Hotelima Bernardin i Istrabenz Hotelima.

Ulazak LRH u Istrabenz mogao bi značiti da će novi suvlasnik blokirati uderuživanje svoje tvrtke kćeri iz turističkog sektora i poboljšati Liburnijine pregovaračke pozicije, ako žele kupiti čitav turistički portfelj Istrabenza.

Hoteli Cavtat od studenoga 2014. vlasnici su četiriju hotela u Portorožu u Sloveniji, potvrdila je u petak hotelijerska skupina Hoteli Bernardin. Prodaja hotela Metropol, Roža, Barbara i Lucija izvršena je nakon međunarodnog natječaja na kojemu su Hoteli Cavtat ponudili najbolje uvjete. Cijena preuzimanja nije objavljena, a slovenski mediji navode da se kreće nešto ispod 30 milijuna eura.

Tagovi: Liburnia Riviera Hoteli, Istrabenz, Hoteli Cavtat, Hoteli Bernardin, opatija, LRH, hrvatski turizam, Sava Turizem
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Slab početak nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab početak nedelje
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze zaključeni su na pozitivnoj teritoriji na početku nedelje, ali je raspoloženje investitora za trgovanjem ostalo vrlo slabo.
Hrvatska za fond za oporavak pripremila 600 poljoprivrednih projekata
PROJEKTI
Hrvatska za fond za oporavak pripremila 600 poljoprivrednih projekata
BRUXELLES - Gotovo 600 poljoprivrednih projekata pripremljeno je u Hrvatskoj za financiranje iz novog europskog fonda za oporavak, od kojih je trećina u visokoj fazi dovršenosti, izjavila je u ponedjeljak hrvatska ministrica poljoprivrede Marija Vučković.
Zagrebačka burza: AD Plastik dobitnik dana, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: AD Plastik dobitnik dana, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna na Zagrebačkoj burzi donio je rast indeksa, ali i nastavak slabašnog prometa.
Wall Street Journal: Hrvatska postala slučaj za promatranje
PORAZNO
Wall Street Journal: Hrvatska postala slučaj za promatranje
ZAGREB - Hrvatska je postala slučaj za promatranje o tome kako međunarodna putovanja mogu biti ubrzivači pandemije COVID-19, piše utjecajni list Wall Street Journal u članku posvećenom otvaranju Hrvatske za strane turiste ovog ljeta, što je dovelo do povećanja broja novooboljelih i u Hrvatskoj i u zemljama u koje su se ti turisti vratili.
Norveški stabilizacijski fond trebao bi više ulagati u američke dionice
VLADA
Norveški stabilizacijski fond trebao bi više ulagati u američke dionice

OSLO - Norveški stabilizacijski fond vrijedan 1.150 milijardi dolara trebao bi više ulagati u imovinu u SAD-u i Kanadi, istovremeno smanjujući svoje udjele u Europi, priopćila je u ponedjeljak norveška manjinska vlada.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE