GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kvadrat stana iznad 2.000 eura u samo dva zagrebačka kvarta

Kvadrat stana iznad 2.000 eura u samo dva zagrebačka kvarta
TRŽIŠTE NEKRETNINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2014 / 10:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razni niže su za 0,6%, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 4,6%.
U prosincu 2013. u odnosu na studeni cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu su niže za svega 0,2%. Na godišnjoj razini, u odnosu na prosinac 2012. tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici ostvarile su pad od 5,3%. Važno je napomenuti da je indeks i dalje ispod razine 2006. godine, kažu podaci CentraNekretnina.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u listopadu iznosi 1.565 eura/m2, što je malo manje u odnosu na studeni (0,4%), a 6% niže u odnosu na prosinac 2012. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u svim četvrtima.

U samo dvije četvrti u Zagrebu prosječne tražene cijene stanova su iznad 2.000 kuna po metru kvadratnom. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.202 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s cijenom od 2.030 eura/m2. Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u prosincu iznosi 1.120 eura/m2 te u Novom Zagrebu – Istok gdje je cijena 1.345 eura/m2.

Osim cijena u Zagrebu na godišnjoj razini padaju i cijene nekretnina na Jadranu (-3,7%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na studeni cijene su niže za 1,1%.

Tražena cijena kuća na Jadranu, u prosincu je iznosila 1.542 eura/m2 što je 1,1% manje nego prošli mjesec, a 4,7% manje u odnosu na prosinac 2012. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na prošli mjesec niža je za 0,2%, dok je na godišnjoj razini niža za 0,1% i iznosi 1.999 eura/m2.

Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji tražene cijene apartmana više su od 2.000/m2 eura i u Primorsko-goranskoj županiji.

S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Ličko-senjskoj županiji s cijenom od 1.639 eura/m2. Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na studeni je niža za 1,2% i iznosi 1.558 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 6,8%.

Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na prosinac 2012. godine čak 9,9% niže, dok su u Rijeci pale za 2,5%. Prosječna tražena cijena stana u Splitu u studenome iznosi 2.135 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.512 eura/m2. Cijene stanova u Osijeku u odnosu na prošlu godinu narasle su za 1,7%.
Tagovi: tržište nekretnina, nekretnina, cijene stanova, stanogradnja, Sesvete, Medveščak, Novi Zagreb
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Stagnacija indeksa, investitori oprezni
OPREZ
Azijska tržišta: Stagnacija indeksa, investitori oprezni
ŠANGAJ - Na azijskim burzama u petak vlada oprez, kao i na Wall Streetu dan prije, dok je dolar dodatno ojačao nakon procjena čelnika Feda da bi kamate u SAD-u trebalo povećati već u 2023. godini.
Wall Street: S&P 500 blago pao, Nasdaq porastao
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 blago pao, Nasdaq porastao
NEW YORK - Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 indeks oslabio treći dan zaredom jer su ulagači i dalje pod dojmom poruka američke središnje banke, dok je Nasdaq indeks porastao, zahvaljujući usponu tehnološkog sektora.
Beogradska berza: Oštar pad akcija Laste, indeksi potonuli
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Oštar pad akcija Laste, indeksi potonuli
BEOGRAD - Pad indeksa i prometa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju potonuo je na približno 3,7 miliona dinara (31 hiljada evra).
Zagrebačka burza: CROBEX ojačao treći dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX ojačao treći dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak je Crobex indeks blago ojačao, ostvarivši dobitak treći dan zaredom, uz i dalje skroman promet, a u fokusu investitora bile su dionice Maistre i Atlantske plovidbe.
Kina prodajom državnih rezervi obuzdava skok cijena metala
METALI
Kina prodajom državnih rezervi obuzdava skok cijena metala
PEKING - Kineska agencija za gospodarsko planiranje (NDRC) najavila je u četvrtak da će "u prikladnom trenutku" prodati dio državnih rezervi bakra, aluminija i cinka kako bi obuzdala snažan skok njihovih cijena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE