GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kuvajtski fond za arapski ekonomski razvoj kreditira gradnju dionice Nemila-Vranduk

Kuvajtski fond za arapski ekonomski razvoj kreditira gradnju dionice Nemila-Vranduk
KREDIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2016 / 09:42
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Nakon što je upoznata sa informacijom JP Autoceste Federacije BiH, Vlada FBiH je juče podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj (KFAER) budu osigurana sredstva za realizaciju projekta Koridora Vc na poddionici Nemila - Vranduk u iznosu do 12 miliona kuvajtskih dinara, ili 36 miliona eura, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Uslov je da efektivnost kredita bude vezana za uvođenje dodatne akcize na naftne derivate od 0,10 KM po litri goriva kako bi bila osigurana dugoročna održivost duga JP Autoceste Federacije BiH i ublaženi rizici po proračun Federacije BiH.

Vlada je prihvatila i informaciju o ovom kreditu kao osnovi za vođenje pregovora. Konačna odluka o kreditnom zaduženju, čiji će krajnji dužnik biti Autoceste FBiH, bit će donesena po okončanju pregovora s KFAER-om.

Informaciju o pregovorima i tekst usaglašenog Ugovora između BiH i KFAER-a Vladi FBiH će podnijeti Federalno ministarstvo finansija koje će, također, današnje zaključke dostaviti Ministarstvu financija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure.

Tagovi: Kuvajtski fond za arapski ekonomski razvoj, dionica Nemila-Vranduk, Autoceste Federacije BiH, Vlada Federacije BiH, Koridor Vc
PROČITAJ I OVO
Oprezna trgovina na europskim tržištima
BEZ RIZIKA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim su burzama u četvrtak ujutro cijene dionica skliznule s rekordnih razina, dok ulagači prate vijesti o širenju koronavirusa izvan Kine.
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
DIONICE
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
ZAGREB - Na temelju ovlaštenja Glavne skupštine od 13. siječnja 2020., donijela odluku o povlačenju 2.976.929 stečenih vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitala te je nastavno na navedeno usklađen podatak o broju dionica u Statutu Društva.
Nastavak rasta na azijskim tržištima
SERIJA
Nastavak rasta na azijskim tržištima
TOKIO - Na većini azijskih burzi u četvrtak su cijene dionica pale jer su ulagače uznemirile vijesti o novim slučajevima koronavirusa u Južnoj Koreji i Japanu, premda se u Kini širenje tog virusa usporava.
Wall Street: Novi rekord S&P 500 indeksa
RAST
Wall Street: Novi rekord S&P 500 indeksa

NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu S&P 500 indeks dosegnuo novi najvišu razinu u povijesti, kao i Nasdaq, jer se ulagači nadaju novim poticajnim mjerama u Kini, što bi trebalo ublažiti gospodarske štete od širenja koronavirusa.

Zlato blizu najviše razine u sedam godina
UZLET
Zlato blizu najviše razine u sedam godina
LONDON - Nakon što je u srijedu premašio ključnu razinu od 1.600 dolara, cijene zlata koketirale su sa sedmogodišnjim maksimumom, jer ulagači i dalje povećavaju svoje pozicije uslijed izbijanja koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE