GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kuljača novi direktor Brodarskog instituta, jamstvo države za kredit HBOR-a

Kuljača novi direktor Brodarskog instituta, jamstvo države za kredit HBOR-a
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2015 / 09:21
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Novi glavni direktor Brodarskog instituta bit će Ognjen Kuljača, koji je dosad vodio strateški razvoj i planiranje te državne tvrtke.
Kuljaču su za to mjesto, nakon što je dosadašnji direktor Vladimir Koroman podnio ostavku, predložili inženjeri Brodarskog, a s time se, kako doznaje Večernji list, složio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, koji je predsjednik Skupštine BI-ja.

Brodarski je na prošloj sjednici Vlade uvršten na listu tvrtki od strateškog značaja za RH, a procedura imenovanja novog direktora mora ići preko Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI). Stoga se očekuje da će DUUDI na sljedećoj sjednici Vlade predložiti donošenje odluke kojom će se Skupštini BI-ja predložiti Kuljačino imenovanje. Uskoro bi, doznajemo, trebao biti riješen i problem kredita koji je neophodan kako bi Brodarski isplatio plaće za 140 radnika i dobio potrebnu likvidnost za nastavak poslovanja.

Na tome, osim trojice ministara koji čine Skupštinu BI-ja – ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, ministra obrane Ante Kotromanovića i već spomenutog Mornara, radi i ministar financija Boris Lalovac jer će za taj kredit biti dano državno jamstvo. Kredit će Brodarskom dati Hrvatska banka za obnovu i razvitak, a iznos još nije dogovoren. U igri su iznosi od 12 do 30 milijuna kuna. Radnici Brodarskog već četiri mjeseca nisu dobili plaće, a svaki dan iz tvrtke odlazi barem jedan radnik u potrazi za poslom za koji će primati plaću. Iz BI-ja je u zadnjih godinu dana otišlo oko 25 inženjera pa je plan novog menadžmenta da se odmah krene u zapošljavanje novih stručnjaka kako bi se nadoknadio manjak te mogla nastaviti i povećati proizvodnja.

BI trenutačno ima ugovorenih poslova u vrijednosti oko 15 milijuna kuna i novac od kredita potreban mu je da bi se spriječilo raskidanje tih ugovora jer, osim što ostaju bez inženjera, nemaju novac ni za nabavu materijala kako bi završili ugovorene poslove.

Tagovi: Ognjen Kuljača, Brodarski institut, Vladimir Koroman, Vedran Mornar, HBOR
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti uzastopni tjedan
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti uzastopni tjedan
ZAGREB - I početak prosinca donio je optimizam na Zagrebačkoj burzi. Indeksi su u plusu već peti uzastopni tjedan, a ovoga se puta rast dogodio uz veći volumen prometa.
Kataklizma na Adi Bojani
RUŠENJE
Kataklizma na Adi Bojani
ULCINJ - Erozivni proces na zapadnom delu ostrva Ada Bojana ugrozio je smeštajne kapacitete HTP "Ulcinjska rivijera". Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju apartmane koji su se usled erozije našli na prvoj liniji do mora.
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
SAVJET
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude kojom se okupljaju svi relevantni dionici turističkog sektora kako bi se zajedničkim djelovanjem hrvatski turizam što bolje pripremio za nadolazeće razdoblje, navodi se u priopćenju medijima.
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
PUTOVANJA
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
BERLIN - Europljani se više zanimaju i spremni su za putovanja u inozemstvo u idućih 12 mjeseci, posebno Nijemci, pri čemu od odredišta najviše traže visoke sigurnosne standarde i pozitivne epidemiološke slike, no i dalje se suočavaju s ograničenjima putovanja čije se ukidanje, kao i porast putovanja, očekuje s dostupnošću cjepiva.
Kriptovalute stižu na Wall Street
VELIKI INTERES
Kriptovalute stižu na Wall Street
NEW YORK - Povećani interes institucionalnih investitora, prihvaćanje od strane sve više kompanija i platnih sustava, kao i ponovna vjera da bi mogle biti sigurno sklonište kapitala u kriznim vremenima, ponovno su donijeli optimizam u svijet kriptovaluta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE