GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krneta: IPO Fintel energije početak novog berzanskog života

Krneta: IPO Fintel energije početak novog berzanskog života
IPO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2018 / 11:46
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi će se 20. novembra prvi put čuti zvono posle skoro 80 godina, pošto će nakon uspešno sprovedene inicijalne javne ponude (IPO) početi trgovanje akcijama srpske kompanije Fintel Energija.

Kako je rečeno na otvaranju 17. Međunarodne konferencije Beogradske berze „Upgrade 1n Belgrade", investitori i građani imaće priliku da od 20. novembra trguju akcijama Fintel energije svakog radnog dana od devet do 14 sati, kao i ostalim akcijama dostupnim za trgovanje na Beogradskoj berzi.

Akcije Fintel energije će 20. novembra biti uključene u tzv. Prajm listing, koji je najkvalitetniji segment srpske berze.

„U utorak će se nakon 80 godina čuti berzansko zvono. Želimo da to ne bude usamljeni slučaj i da imamo više IPO ponuda", rekao je direktor Beogradske berze Siniša Krneta na konferenciji.

On je istakao da će to biti početak jednog novog berzanskog života i dodao da berze upavo i postoje zbog takvih kompanija.

Direktor Fintel Energije Ticijano Đovaneti rekao je da ta kompanija ulaže u energetsku ifnrastrukturu koja će ostati u Srbiji u narednih 50 godina i da zato prikupljaju resurse i na lokalnom nivou.

Rekao je da je Fintel Energija do sada u Srbiji u izgradnju vetroparkova uložila 150 miliona evra i planira da uloži još najmanje toliko u narednim godinama.

Đovaneti je naveo da je bilo teško da izađu na Beogradsku berzu zbog komplikovanih procedura, ali da bez obzira na to, žele da podstaknu i druge investitore da izađu na tu berzu.

„Nadam se da će se razmišljanje investitora u budućnosti promeniti kada je reč o Beogradskoj berzi", rekao je Đovaneti.

Kaže da je Beogradska berza ograničena po obimu trgovine i da je treba razviti, pošto je ključno pravilo u trgovini da će klijenti kupovati ono što je na polici izloženo.

Fintel Energija a.d. je kćerka firma kompanije Fintel Energija S.p.A.

Proces inicijalne javne ponude Fintel energije završen je 30. oktobra, a u toku trajanja ponude upisano je preko 1,5 miliona akcija. Tim postupkom Fintel energija je od ulagača na tržištu prikupila 755,2 miliona dinara namenjenih daljem razvoju poslovanja i širenju mreže njenih vetroparkova u Srbiji.

Ukupna očekivana tržišna kapitalizacija, odnosno berzanska vrednost kompanije Fintel Energija, iznosiće oko 112 milona evra na početku trgovanja.

Tagovi: Siniša Krneta, fintel energija, Beogradska berza, inicijalna javna ponuda, Tiziano Giovanetti
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Đuro Đaković dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Đuro Đaković dobitnik tjedna
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je smanjenu aktivnost investitora i minimalne promjene najvažnijih indeksa.
Mlada i imućnija ekipa iz Srbije, Češke i Slovačke zamijenila Ibizu i Azurnu obalu središnjom Istrom
ISTARSKI USPJEH
Mlada i imućnija ekipa iz Srbije, Češke i Slovačke zamijenila Ibizu i Azurnu obalu središnjom Istrom
PULA – Prvo školsko zvono, koje je u ponedjeljak zazvonilo i u bavarskim školama, na povratak kući natjeralo je brojne obitelji iz te njemačke pokrajine koji su još proteklog tjedna širom Istre uživali u čarima pravog ljetnog vremena i kasnih godišnjih odmora.
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
LIJEKOVI
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
BRUXELLES - Europska agencija za lijekove odobrila je korištenje deksametazona za liječenje pacijenata oboljelih od covida-19 koji imaju problema s disanjem, otvorivši put da taj steroid postane drugi odobreni lijek za liječenje covida-19 u Europi nakon remdesivira.
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi bilježili tek blage promjene, uz najniži dnevni promet u ovoj godini jer nema vijesti koje bi potaknule investitore na ulaganje.
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
TRENDOVI
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
ZAGREB - Željeznicom je u drugom tromjesečju ove godine zbog koronakrize prevezeno gotovo 67 posto manje putnika nego u istom lanjskom razdoblju, no prijevoz tereta je porastao za 2,5 posto, kao rezultat preuzimanje dijela tereta od drugih vrsta prijevoza, koji je ukupno gledano u Hrvatskoj smanjen, ističu u petak iz HAKOM-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE