GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krk: Živosti neće biti do sredine lipnja

Krk: Živosti neće biti do sredine lipnja
PUSTOŠ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2020 / 14:07
Autor: SEEbiz / Novi list
KRK – Iako se miris ljeta, nakon što su posvuda napokon počele popuštati mjere prevencije širenja COVID-19 virusa, sad pomalo počinje osjećati i na još uvijek za ovo doba godine neobično tihom i mirnom Krku, situacija još ni izbliza nije onakva kakva je u normalnim okolnostima redom pratila ove kasnosvibanjske dane.

Svoja su vrata, zasad još uvijek stidljivo, počeli otvarati tek oni manji, obiteljski hoteli poput bašćanskog Heritage hotela Forza koji je, zahvaljajući poslovnoj prilagodljivosti malih hotelijera, ali i njihovoj oslonjenosti na vlastitu ugostiteljsku ponudu (i radnu snagu), otvaranjem svojih vrata otočanima i gostima kojima se nadaju, među prvima dao naslutiti da su Boduli spremni za »bolje dane«.

Direktorica Turističke zajednice otoka Krka Majda Šale prenijela je Novom listu da se prvi veći i osjetniji val vraćanja u pogon otočnih smještajnih kapaciteta ipak tek očekuje.

– Prema informacijama kojima raspolažemo a koje su, nažalost, još uvijek prilično nepouzdane i s mogućnošću promjena na dnevnoj bazi, za iduće nam je tjedne najavljeno otvaranje dijela otočnih kampova, nekih već u idućem tjednu, a nekih tek u prvoj polovici lipnja, ističe čelnica otočnog TZ-a.

Dodaje i da su neki manji kampovi i kampirališta, poput bašćanskog kampa Mali ili pak Tihe na području Šila, već otvoreni (otprije nekoliko dana) i spremni za sve one na Krku još uvijek razmjerno malobrojne posjetitelje.

Prema najsvježijim podacima koji se, zbog poprilično nedefiniranih »putnih« okolnosti, zapravo mijenjaju iz dana u dan, uskoro bi među onim najvećim krčkim kampovima svoja vrata trebao otvoriti kamp Omišalj, a slične nam najave stižu i iz nekoliko drugih većih kamperskih oaza u kojima se, nakon prisilne pauze, sad već sve užurbanije odrađuju posljednje pripreme za njihovo otvaranje koje će, uvjereni smo, u većini slučajeva biti tempirano za prvu polovicu lipnja, nastavlja Šale.

Među pak većim hotelskim objektima na Krku, u funkciju bi prvi trebao ući malinskarski hotel Malin čije otvorenje je najavljeno za ponedjeljak, 25. svibnja, kaže Šale zaključujući kako će 2020., kako god bilo u njenom nastavku, zasigurno biti jedna od rijetkih godina koje će otočni turistički djelatnici nastojati čim prije zaboraviti.

Da je tome tako, najbolje govore razmjeri »debelog« zaostajanja ovogodišnjeg prometa u odnosu na uobičajene godine, primjerice lanjsku predsezonu.

Da turizam na Krku zapravo još nije niti krenuo, najbolje potvrđuje podatak da je tijekom prvih 18 dana svibnja ovdje zabilježeno svega 309 gostiju koji su, odsjedajući mahom u privatnom smještaju, u tom periodu ostvarili 2,8 tisuća noćenja. Lani je pak u istom tom razdoblju na Krku bilježeno gotovo 27 tisuća gostiju koji su ostvarili 108 tisuća noćenja.

– Jasno da su zaostaci ogromni i nenadoknadivi te se, s obzirom na sve čemu smo svjedočili, ova godina naravno niti neće moći uspoređivati s bilo kojom drugom, zaključila je naša sugovornica, napomenuvši da bi se tračak nade i kakvog-takvog optimizma mogao nazrijeti u nemalom broju upita koje stranci ovih dana šalju na adrese institucije koju vodi.

Interes postoji, stižu nam brojni upiti, a potencijalne goste uglavnom interesiraju naša saznanja o načinima njihova mogućeg dolaska, kao i »uvjetima« boravka na Krku, odnosno detalji propisa vezanih uz prelazak granice i odsjedanje u nekom od krčkih turističkih centara, zaključila je Šale.

Tagovi: otok Krk, Malinska, Baška, Omišalj, Turistička zajednica otoka Krka, Majda Šale, Vrbnik, hotel Malin
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE