GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krk ove godine na 54 posto lanjskog turističkog ostvarenja

Krk ove godine na 54 posto lanjskog turističkog ostvarenja
OŠTAR PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2020 / 09:01
Autor: SEEbiz / Novi list
KRK - U kolovozu ove godine na Krku je ostvareno 158.110 dolazaka i 1,04 milijuna noćenja. U odnosu na ostvarenja istog ljetnog mjeseca prošle godine, ovaj je kolovoz, ispostavilo se, bio za četrdesetak posto »tanji« po pitanju broja gostiju te 35 posto lošiji u pogledu broja ostvarenih turističkih noćenja.

A kad su u pitanju kumulativni rezultati za svih osam ovogodišnjih mjeseci, rezultati ove, po mnogočemu teške, zahtjevne i neobične godine bliži su polovini onih lanjskih. Preciznije govoreći, s 393.500 gostiju koji su ondje ove godine ostvarili tek nešto manje od 2,4 milijuna noćenja, bodulska je statistika ove godine dosegla tek 54 posto prošlogodišnjih rezultata. Lani je, naime, koncem kolovoza otočni turistički saldo već bilježio 4,2 milijuna noćenja. Zanimljivo je iz podataka koje su nam jučer predstavili iz Turističke zajednice otoka Krka primijetiti i da su ove godine ukupna ostvarenja cjelokupnog otočnog turizma na razni onih koje su u lanjskoj godini na tom turističkom otoku sami ostvarili iznajmljivači smještaja u domaćinstvu!

U moru neobičnih i umnogome »ekstremnih« brojki, postotaka i indeksa koji, očekivano, baš ni u čemu ne prate one uobičajenije krčke turističke statistike, zanimljiv je i podatak da je udio domaćih gostiju u ukupnom broju dolazaka odnosno broju posjetitelja tijekom ovog kolovoza dosegao skoro 13 posto, a u noćenjima 10 posto. To je dosad nezabilježen »odnos snaga« u pokazatelju u kojem su strani posjetitelji najčešće držali 95 (ili više) postotnih udjela u ukupnim brojkama.

Najveći broj noćenja u proteklom je mjesecu ostvaren u privatnom smještaju (660.500), a potom u kampovima u kojima je ostvareno 268.400 noćenja. U hotelima je istovremeno ostvareno 114.300 turističkih noćenja. Najposjećenija, ali i destinacija u kojoj je tijekom kolovoza ostvareno najviše noćenja i dalje je grad Krk (sa svojih 39.500 registriranih posjetitelja i 261.100 noćenja). Slijede Baška s 205.600 noćenja, a potom i Malinska u kojoj i oko koje je proteklog mjeseca zabilježeno 160.000 noćenja.

– U kolovozu 2020. godine došlo je i do nove »podjele« emitivnih tržišta, a što je nedvojbeno uzrokovano pandemijom koronavirusa, ističe direktorica TZ-a otoka Krka, Majda Šale.

Tagovi: otok Krk, Baška, Krk, Malinska, Majda Šale, Vrbnik, Njivice
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE