GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krizni stožer civilne zaštite u Mostaru uveo radnu obvezu

Krizni stožer civilne zaštite u Mostaru uveo radnu obvezu
RADNA OBVEZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2012 / 16:10
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - Krizni stožer Civilne zaštite grada Mostara uveo je u ponedjeljak radnu obvezu svim uposlenicima javnih institucija u tome gradu te je naložio mjere kako bi se osigurala opskrba hranom, lijekovima, energijom i bolja prohodnost, jer je grad zbog snježnog nevremena koje traje od petka jedino prometno povezan s okolinom preko Čapljine, priopćeno je nakon sjednice Kriznog stožera Mostara.

Gradonačelnik Ljubo Bešlić, koji predsjeda Kriznim stožerom, naložio je svim muškim uposlenicima Gradske uprave i javnih ustanova da se jave na svoja radna mjesta kako bi se angažirali na čišćenju ulaza u objekte od snijega kojim je grad zatrpan te na zaštiti ljudi i imovine. Mostarski krizni stožer odredio je je 24-satno praćenje stanja u vezi s čišćenjem prometnica, zdravstvom, prometom, opskrbom i pomoći građanima.

Pri tome je naloženo osiguranje bolje ospkrbe grada s osnovnim životnim namirnicima i lijekovima jer su građani u panici gotovo opustošili police u trgovinama. Traži se i nesmetana opskrba električnom energijom, vodom i gorivom, kao i osiguranje stalne prohodnosti prema važnijim objektima Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, ustanovama hitne pomoći i drugim važnijim institucijama. Budući da je Mostar doslovno zatrpan snijegom naloženo je da se snijeg odvozi u rijeke Neretvu i Radobolju. Krizni stožer Mostara naložio je da se osiguraju prostorije za prihvat i smještaj osoba koji su se zatekle u Mostaru i koje to zatraže te da im se preko pučke kuhinje osigura minimalno jedan obrok.

Policiji su dane ovlasti da uklanja brojna vozila koja su ostala zaglavljena na cestama kako bi se povećala prohodnost. Također je zatraženo od građana Mostara da očiste prilaze svojim zgradama navodeći da će u suprotnom biti kažnjavani.

Zapovijed će vrijediti do prestanka stanja elementarne nepogode, preciziraju u mostarskom Kriznom stožeru.

Prema izvješću Asocijacija auto-moto klubova BiH sa sjedištem u Mostaru, potpuno je obustavljen promet iz ovoga grada magistralnim cestama prema Širokom Brijegu, Čitluku i Sarajevu. Jedino je prohodna magistralni pravac M-17 prema Čapljini i dalje prema granici s Hrvatskom. U većem dijelu Hercegovine potpuno je obustavljen promet zbog visokih snježnih nanosa i mjestimičnih lavina.

U Mostaru je zabranjeno prometovanje na lokalnim cestama osim za vozila hitne pomoći, policije, vatrogasaca, gorske službe spašavanja i opskrbe.

Tagovi: Mostar, Civilna zaštita, snijeg, radna obveza, Ljubo Bešlić
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Saponia i Atlantic Grupa nagrađene za dobre rezultate
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Saponia i Atlantic Grupa nagrađene za dobre rezultate
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su indeksi blago ojačali, u opreznom trgovanju dok ulagači za nove smjernice čekaju poslovna izvješća kompanija za prvih devet mjeseci.
Turska lira potonula rekordno nisko u odnosu na dolar
POTONUĆE
Turska lira potonula rekordno nisko u odnosu na dolar
ANKARA - Turska lira je pala na rekordno nisku vrijednost od 8,15 lira na prema jedan dolar, uslijed zabrinutosti investitora zbog turske ekonomije koja je pogođena koronavirusom, ali i sukobom sa saveznicima iz NATO-a.
Istraživanje Harvarda: Jako nizak rizik od zaraze koronavirusom u avionu
ZARAZA
Istraživanje Harvarda: Jako nizak rizik od zaraze koronavirusom u avionu
NEW YORK - Rizik od zaraze koronavirusom u zrakoplovu je uz sigurnosne mjere vrlo nizak, puno manji nego u trgovinama ili u restoranu, objavio je u utorak Harvard.
UNWTO: U svjetskom turizmu u osam mjeseci pad od 70 posto
OŠTAR PAD
UNWTO: U svjetskom turizmu u osam mjeseci pad od 70 posto
LONDON - U svijetu je zbog pandemije i ograničenja putovanja u prvih osam ovogodišnjih mjeseci bilo 70 posto ili oko 700 milijuna međunarodnih turističkih dolazaka manje nego u isto vrijeme prošle godine, izvijestili su u utorak iz Svjetske turističke organizacije-UNWTO.
I švicarska čokolada pati zbog koronavirusa
PAD PRODAJE
I švicarska čokolada pati zbog koronavirusa
BERN - Prodaja švicarske čokolade pala je u prvih osam mjeseci ove godine 14,3 posto budući da je pandemija covida-19 pogodila maloprodaju povezanu s putovanjima i poslove proizvođača s hotelima i restoranima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE