GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krenuli zajednički letovi Air Serbije i Air Chine

Krenuli zajednički letovi Air Serbije i Air Chine
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2015 / 11:02
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Nacionalna avio-kompanija Air Serbia počela je danas sprovođenje "code share" sporazuma o zajedničkim letovima sa nacionalnim avio-prevoznikom Kine Air Chinom, saopštila je Air Serbia .
Po ovom sporazumu, koji stupa na snagu danas, zajednički letovi će biti uspostavljeni na relaciji Beograd-Peking, pri čemu će Air Serbia  dodeliti svoj "JU" kod letovima na liniji Peking-Beč koje obavlja Air China, a Air China će dodati svoju marketing oznaku letovima koje obavlja Air Serbia na liniji između Beograda i Beča.

Sporazum o zajedničkim letovima (code share) je poslovni aranžman u avijaciji po kome dve ili više avio-kompanija dele isti let.

Sporazum će omogućiti bližu komercijalnu saradnju između dve avio-kompanije, proširiti mreže destinacija i putnicima omogućiti veći izbor kada putuju između Evrope i Dalekog istoka, saopštila je Er Srbija.

Odredbe kod šer sporazuma su postavljene tokom nedavne posete menadžmenta Air Serbije Pekingu, kada su održani razgovori sa rukovodiocima najznačajnijih kineskih kompanija i institucija u oblasti putovanja i turizma, među kojima su Air China, Kineska administracija za civilno vazduhoplovstvo (CAAC) i Međunarodna turistička služba Kine.

Ovaj sporazum je uspostavljen nakon odobrenja bezbednosne provere Air Serbije, po zahtevima Kineske administracije za civilno vazduhoplovstvo.  Osim toga, avio-kompanije će nastaviti da razmatraju mogućnosti za povezivanje dodatnih destinacija, što će doprineti većem izboru za putnike i omogućiti rast ovog partnerstva.

Generalni direktor Air Serbije Dane Kondić je istakao da su kod šer partnerstva  osnovni stub strategije Air Serbije kojom putnicima želi da omogući veću fleksibilnost i izbor kada putuju do dalekih destinacija.

"Naše sveobuhvatno komercijalno partnerstvo sa avio-kompanijom Air China je ključan korak ka učvršćivanju našeg prisustva u Kini i na Dalekom istoku. Sada smo u mogućnosti da unapredimo našu ponudu poslovnih i turističkih putovanja između Srbije i Kine, i dalje ka strateški značajnim destinacijama širom Azije i Evrope," rekao je Kondić.

Istovremeno, uvereni smo da će saradnja naših dveju avio-kompanija ne samo doprineti tradicionalno prijateljskim odnosima i uzbudljivom napretku u ostvarivanju ekonomskih veza između Srbije i Kine, već može imati i značajnu ulogu u olakšanom privlačenju kineskih investicija u zemlje u okviru naše mreže destinacija, koje predstavljaju strateški prioritet za naš širi region, dodao je Kondić.

Osnov za uspostavljanje čvršće komercijalne saradnje između ova dva avio-prevoznika predstavlja obnavljanje Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Kine, čije je usaglašavanje pokrenuto u maju 2014, sa ciljem da se ažurira sporazum koji je uspostavljen još 1972. godine i da se definiše regulatorni okvir za odnose između avio-kompanija dveju zemalja, Air Srbije i Air Chine, podseća se u saopštenju.

Kod šer sporazum je uspostavljen nakon Specijalnog proretnog ugovora (SPA) između Air Serbije i Air China, koji je uspostavljen u septembru 2014. godine, koji je omogućio ovim avio-kompanijama da svojim putnicima ponude pristup značajnom broju destinacija u okviru njihovih mreža u Evropi, Aziji i Australiji, iz Beograda, Šangaja i Pekinga.  

U okviru "code share" sporazuma svaka od avio-kompanija može da let objavljuje i stavlja u promet pod sopstvenom oznakom i brojem u okviru svog reda letenja.

Mesto na letu se može kupiti pod oznakom i brojem leta bilo koje od avio-kompanija, a letove obavlja samo jedna od avio-kompanija u sporazumu, koja se obično naziva operativnim prevoznikom (operational carrier).

Termin "code" se odnosi na identifikator koji avio-kompanije koriste u svom redu letenja. To je obično oznaka koja se sastoji iz dva slova, koju određuje Međunarodna asocijacija za avio-prevoz (IATA), i broja leta.

Tagovi: Air Serbia, Air China, code share, Dane Kondić, Kina
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi porasli, ohrabruju rezultati američkih kompanija
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli, ohrabruju rezultati američkih kompanija
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica porasle, zahvaljujući ohrabrujućim gospodarskim pokazateljima i novim rekordima burzovnih indeksa na Wall Streetu.
Što je uzrok nedjeljne katastrofe bitcoina?
RASPRODAJA
Što je uzrok nedjeljne katastrofe bitcoina?
NEW YORK - Bitcoin se u nedjelju srušio više od dvanaest posto i pao na najnižu razinu u tri tjedna. Bio je to i najteži dnevni pad bitcoina u dva mjeseca.
Coinbaseov CEO prodao dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine
PRODAJA
Coinbaseov CEO prodao dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine
NEW YORK - Glavni izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong prodao je dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine.
Britanski turisti mogli bi biti dobra vijest za Hrvatsku
PUTOVANJA
Britanski turisti mogli bi biti dobra vijest za Hrvatsku
LONDON - Sjedinjene Američke Države, Gibraltar, Izrael i Island naći će se na 'zelenoj' listi osam zemalja ili teritorija koje britanska vlada planira označiti sigurnima za putovanja od 17. svibnja, prema istraživanju koje je naručio tamošnji sektor putovanja.
Bitcoin potonuo dvanaest posto
KRIPTOVALUTE
Bitcoin potonuo dvanaest posto
NEW YORK - Najpopularnija kriptovaluta potonula je čak dvanaest posto u nedjelju ujutro.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE