GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kozina podnio ostavku na dužnost privremenog stečajnog upravitelja Credo banke

Kozina podnio ostavku na dužnost privremenog stečajnog upravitelja Credo banke
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2011 / 16:59
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Stečajni privremeni upravitelj Credo banke Mirko Kozina izvijestio je pisanim podneskom predsjednika Trgovačkog suda u Splitu Ivana Basića i stečajnog suca u ovom postupku Jozu Ćaletu da zbog napisa u medijima glede Credo banke više ne želi obavljati tu dužnost, doznaje se danas od predsjednika tog suda Ivana Basića.
Po Basićevim riječima stečajni sudac Ćaleta treba razmotriti Kozinin podnesak.

Trgovački sud u Splitu nedavno je primio prijedlog Hrvatske narodne banke, Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka i likvidatora Credo banke za pokretanjem stečajnog postupka te banke u prisilnoj likvidaciji sa zahtjevom za određivanje mjera osiguranja.

Po primitku tog zahtjeva, kazao je danas Basić, sud je donio rješenje u kojem se osim imenovanja Kozine za stečajnog privremenog upravitelja predlažu i druge mjere.

"Ovim rješenjem je stečajnom privremenom upravitelju (Kozini) data dužnost da zaštiti i održi imovinu Credo banke te ispita postoje li razlozi za otvaranjem stečajnog postupka", kazao je Basić danas za Hinu.

Također je rekao kako se ovim rješenjem "zabranjuje raspolaganje imovinom Credo banke u prisilnoj likvidaciji.

"Ovim rješenjem se zabranjuje određivanje i pokretanje ovrhe i osiguranja u vezi Credo banke, a zabranjuje se i isplata s računa banke", istaknuo je Basić.

Zbog utvrđenih bitnih nezakonitosti u poslovanju i neprovođenja mjera koje im je radi otklanjanja utvrđenih nepravilnosti naložila središnja banka, Savjet HNB-a je na svojoj izvanrednoj sjednici 22. studenog odlučio oduzeti odobrenje za rad splitskoj Credo banci. Savjet HNB-a je tada donio i odluku o pokretanju prisilne likvidacije Credo banke, koju provode likvidatori imenovani od strane Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka.

Šest dužnosnika Credo banke, osumnjičenih za zloporabe u gospodarskom poslovanju, najprije je bilo uhićeno 10. prosinca da bih dva dana poslije bili pušteni na slobodu.

Predsjednik Uprave Credo banke Šime Luketin, članovi Uprave Marko Vuković i Mate Mišić, te vlasnici banke Boris Barač, Mirko Vuković i Vibor Barač su osumnjičeni da su zloporabom položaja i zloporabom u gospodarskom poslovanju napravili materijalnu štetu u iznosu od 250 milijuna kuna.
Tagovi: Mirko Kozina, Ivan Basić, Credo banka, Jozo Ćaleta, Hrvatska narodna banka, Državna agencija za sanaciju banaka i štednih uloga, DAB, HNB
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Posao za Suzuki lansirao dionice AD Plastika
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Posao za Suzuki lansirao dionice AD Plastika
ZAGREB - Utorak je na Zagrebačkoj burzi donio rast indeksa, ali i slabašan promet.
Kongres hotelijera i kampinga: Turistička 2021. teška, ali moguće bolja od 2020.
TURIZAM I KORONA
Kongres hotelijera i kampinga: Turistička 2021. teška, ali moguće bolja od 2020.
ZAGREB - Hotelijeri vjeruju da 2021. turistički neće biti laka godina, ali da bi mogla biti bolja nego ova s obzirom na stečena iskustva u pandemiji te uz dobru pripremu, nastavak suradnje javnog i privatnog sektora i u svjetlu očekivanja cjepiva, istaknuto je u utorak na prvom danu online kongresa hotelijera i kampinga.
Ministarstvo financija izdalo jednogodišnje trezorce u iznosu od dvije milijarde kuna
TREZORCI
Ministarstvo financija izdalo jednogodišnje trezorce u iznosu od dvije milijarde kuna
ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo dvije milijarde kuna jednogodišnjih trezorskih zapisa, što je za 400 milijuna kuna više od planiranoga, uz i nadalje nisku kamatnu stopu od 0,06 posto.
Euro blizu najviših razina u tri mjeseca prema dolaru
FOREX
Euro blizu najviših razina u tri mjeseca prema dolaru
LONDON - Tečaj eura u utorak se na međunarodnim tržištima zadržao nedaleko najviših razina u tri mjeseca prema dolaru, u kontekstu očekivanja novih monetarnih poticaja u SAD-u koja pritišću dolar.
Turska prodala 10 posto Istanbulske burze katarskom suverenom fondu
PRODAJA
Turska prodala 10 posto Istanbulske burze katarskom suverenom fondu
ANKARA - Turski fond bogatstva (TWF) objavio je u ponedjeljak da je prodao 10 posto dionica jedine burze u državi Borsa Istanbul Qatar Investment Authorityju (QIA) za 200 milijuna dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE