GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koronavirus nije uplašio investitore na Beogradskoj berzi

Koronavirus nije uplašio investitore na Beogradskoj berzi
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 21:13
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Nešto življa investiciona aktivnost zabeležena je danas na domaćem tržištu akcija u odnosu na utorak, uz mali pad vrednosti BELEX indeksa.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 41,8 miliona dinara (355,7 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 je skliznuo za 0,1 odsto na 808,57 poena, a BELEXline je potonuo za petinu procenta na 1.744,22 poena.

Na trgovanju je dominirao proizvođač grejnih tela i štednjaka Alfa plam, čije su akcije isprometovane za 26,5 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 26.500 dinara.

Dobro trgovanje, vredno oko 9,6 miliona dinara, imala je akcija Naftne industrije Srbije, ali uz pad cene od 0,4 procenta na 736 dinara, a gubitak od 1,0 odsto je registrovala i akcija Aerodroma „Nikola Tesla“, koja je zaključena na nivou od 1.038 dinara uz realizaciju od gotovo 1,8 miliona dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je nastavila uspon, predvodeći dobitnike dana s rastom cene od 1,0 posto na 3.235 dinara, a istrgovana je u iznosu od 1,5 miliona dinara.

Beogradsko preduzeće za trgovinu građevinskim materijalom i ogrevom „Kopaonik“ zadržalo se na cenovnom nivou od 7.000 dinara, a istrgovano je za 0,9 miliona dinara.

Akcija valjaonice aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je napredovala za 0,4 procenta na 3.556 dinara, uz promet od pola miliona dinara, dok je Valjaonica bakra Sevojno zabeležila trgovanje u iznosu od 0,3 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.700 dinara.

Preferencijalna akcija duvanske industrije „Philip Morris“ pala je za 1,9 procenata na 6.080 dinara, uz realizaciju od 0,3 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 25,15 odsto, pri čemu u kupovini 24,17 procenta a u prodaji 26,13 posto.

Na Berzi danas nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Dunav osiguranje, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Jedinstvo Sevojno, Alfa Plam, Komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE