GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Korado Korlević na čelu Zaklade Adris

Korado Korlević na čelu Zaklade Adris
IMENOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2015 / 19:42
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Na sjednici održanoj 29. travnja u Zagrebu, predsjednik Uprave Adris grupe mr. Ante Vlahović imenovao je, u ime Zakladnika, novu Upravu i Vijeća Zaklade Adris.
Tako je novim predsjednikom Zaklade Adris postao istaknuti hrvatski astronom i jedan od najproduktivnijih tragača za asteroidima svih vremena - Korado Korlević. Dr. sc. Željko Lovrinčević novi je potpredsjednik, a dosadašnji predsjednik prof. dr. sc. Zvonimir Mareković počasni predsjednik Zaklade Adris. Članovi Uprave Zaklade Adris su prof. dr. sc. Gojko Bežovan, istaknuti povjesničar umjetnosti Igor Zidić, prof. dr. sc. Josip Paladino te prof. dr. sc. Željko Kaštelan.

U narednom četverogodišnjem razdoblju Zakladno vijeće za program Znanje i otkrića čine dr. sc. Ksenija Zahradka, predsjednica, te članovi uspješni mladi hrvatski znanstvenici dr. sc. Tomislav Domazet-Lošo i doc. dr. sc. Dinko Mitrečić.

Zakladno vijeće za program Stvaralaštvo, ekologija, baština, dobrota čine doc. dr. sc. Božo Skoko, predsjednik te članovi Davor Bruketa i Stjepan Hauser, svjetski poznati violončelist.

Na sjednici je donesena i odluka o raspisivanju ovogodišnjeg natječaja Zaklade Adris za koji se očekuje da će biti objavljen sredinom svibnja.

Kriteriji izvrsnosti, inovativnosti i važnosti za opće dobro ključni su u odabiru projekata koje podupire Zaklada Adris. Izvorna zamisao Zaklade Adris bila je i, kako je naglasio mr. Vlahović, ostala promicati kulturu izvrsnosti, znanja i solidarnosti u hrvatskome društvu. Zagovarati učenje, rad i zauzetost za opće dobro, slijediti liniju dijaloga etičkih vrijednosti i postignuća suvremene znanosti te zajedno osvajati prostor nade za nove naraštaje hrvatskih ljudi.

Za financiranje Zaklade Adris, Adris grupa izdvaja jedan posto dobiti ostvarene u prethodnoj godini. Od svog osnutka 2007. godine, Zaklada je u osam natječajnih ciklusa dosad dodijelila više od 30 milijuna kuna, odnosno osam milijuna kuna za 76 projekata iz programa Znanje i otkrića; 3,4 milijuna kuna za 62 projekta iz područja Stvaralaštvo; 6,2 milijuna kuna za 83 projekta koji se bave promicanjem i očuvanjem ekologije i baštine. Donacije iz područja Dobrota vrijedne su 5,9 milijuna kuna. Za 250 stipendija najboljim učenicima i studentima, dodijeljeno je više od 5,6 milijuna kuna.

Zahvaljujući donacijama Zaklade Adris, ostavljen je trajan trag u znanosti, kulturi, očuvanju prirodne baštine, kreativnosti, humanitarnom djelovanju, radu s mladima i mnogim drugim područjima.

Tagovi: Korado Korlević, Zaklada Adris, Adris Grupa, Ante Vlahović, Željko Lovrinčević, Zvonimir Mareković, Gojko Bežovan
PROČITAJ I OVO
Deveti uzastopni mjesec rasta vrijednosti udjela mirovinskih fondova
TREND
Deveti uzastopni mjesec rasta vrijednosti udjela mirovinskih fondova
ZAGREB - Na kraju siječnja 2021. vrijednost udjela (NAV) hrvatskih obveznih mirovinskih fondova iznosio je 120,24 milijarde kuna.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli više od dva posto
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi potonuli više od dva posto
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica zaronile na najniže razine u mjesec dana jer je ulagače uznemirio oštar pad cijena dionica na Wall Streetu, nakon što su prinosi na američke državne obveznice dosegnuli najviše razine u godinu dana.
Wall Street oštro pao, tehnološki sektor pod pritiskom
OŠTAR PAD
Wall Street oštro pao, tehnološki sektor pod pritiskom
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi oštro pali, pri čemu je Nasdaq zabilježio najveći dnevni gubitak u četiri mjeseca, što je posljedica pritiska na tehnološki sektor nakon rasta prinosa na državne obveznice.
Beogradska berza: Živo trgovanje na MTP, na Regulisanom tržištu tajac
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Živo trgovanje na MTP, na Regulisanom tržištu tajac
BEOGRAD – Tržišna aktivnost na Multilateralnoj trgovinskoj platformi (MTP) spasila je današnji ukupan promet na Beogradskoj berzi, budući da je investiciona aktivnost na Regulisanom tržištu potpuno zatajila.
Potražnja za kontejnerima ne posustaje
KONTEJNERI
Potražnja za kontejnerima ne posustaje
BERLIN - Usprkos pandemiji koronavirusa ili možda upravo zbog nje, već skoro šest mjeseci ne posustaje potražnja za kontejnerima za prijevoz tereta. Porastao je i promet brodara. Novinari Deutsche Wellea pokušali su odgovoriti zašto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE