GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koračević: HEP u pet godina ulaže 19 milijardi kuna

Koračević: HEP u pet godina ulaže 19 milijardi kuna
ULAGANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2012 / 15:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska godišnje uveze 400 milijuna eura električne energije i osma je uvoznica u svijetu, odnosno druga po uvozu per capita.
Ciklus investicija koje se pokreće u idućem razdoblju dio su napora da se Hrvatska iz uvoznika prometne u izvoznika struje i tu su dakako sve oči uprte u HEP, rekao je pomoćnik ministra gospodarstva Alen Leverić na okruglom stolu o ulaganjima u energetski sektor održanom u okviru Konferencije o elektroenergetskom sustavu RH koji je časopisa Banka organizirao u partnerstvu s UNDP-om.

Pred HEP-om su veliki izdaci - predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević najavio je 19 milijardi eura teška ulaganja u idućih pet godina - te je stoga bilo korisno čuti kako je član uprave Zagrebačke banke Marko Remenar ocjenio kako je HEP relativno nisko zadužena kompanija koja ima prostora za planirana ulaganja.

Koračević je također govorio o restruktuiranju HEP-a koje bi trebalo donijeti uštede od 2,3 milijarde kuna u naredne četiri godine. Više o restruktuiranju, koje će obuhvatiti smanjenje menađerskih pozicija i izdvajanje pomoćnih djelatnosti iz tvrtke, će se znati više nakon što Vlada odobri projekt.

HEP je spreman za početak projekata HE Ombla i TE Plomin 3 i ovi projekti čekaju odluku Vlade. Riječ je o projektima koji su i danas izazivali suprostavljene rasprave.

- Kod HEP-a, priznaje Koračević, dosad nije bilo volje ni spremnosti za dijalog s onima koji su im se protivili no taj modus operandi namjerava svakako promijeniti.


Tagovi: Zlatko Koračević, Hrvatska elektroprivreda, HEP, Marko Remenar, Mladen Vedriš, HE Ombla, Plomin 3
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
POTOP
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
NEW YORK - Vrijednost bitcoina u petak je potopljena gotovo osam posoto pa je najpopularnija kriptovaluta pala na najnižu razinu u sedam tjedana.
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
POTEZI
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
MELBOURNE - Australija je u subotu uvela ograničenja osobama koje su boravile u devet južnoafričkih zemalja zbog zabrinutosti novim sojem koronavirusa "omicronom", pri čemu vlada zahtijeva 14-dnevnu karantenu i za australske državljane koji se vraćaju iz tih zemalja, rekao je ministar zdravstva Greg Hunt.
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
OGRANIČENJA
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
ZAGREB - Novi sojevi koronavirusa 'održavaju' ograničenja putovanja u svim svjetskim regijama, pri čemu ograničenja još uvijek ima 98 posto svih odredišta u svijetu, a jedno od pet i dalje ima potpuno zatvorene granice, podaci su iz novog izdanja izvješća Svjetske turističke organizacije-UNWTO o ograničenjima putovanja.
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak je ostvaren znatno veći promet nego prethodnih dana, dok su Crobex indeksi pratili pad svjetskih burzi, koje su pod pritiskom zbog širenja nove varijante koronavirusa.
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
FOREX
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
LONDON - Tečaj dolara u petak je oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima nakon vijesti o pojavi nove varijante koronavirusa, što je uznemirilo investitore i okrenulo ih valutama koje percipiraju sigurnim lukama za kapital u neizvjesnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE