GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Konzum i Pevec moraju povući rasklopive stolice iz Kine i Vijetnama

Konzum i Pevec moraju povući rasklopive stolice iz Kine i Vijetnama
POVLAČENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2013 / 10:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Državni inspektorat objavio je danas obavijest u sklopu sustava razmjene službenih obavijesti između država članica Europske unije o proizvodima koji predstavljaju rizik za zdravlje i sigurnost potrošača RAPEX o povlačenju s tržišta dviju vrsta rasklopivih stolica te o zabrani stavljanja na tržište i uništenju jedne vrste dječje visoke stolice.
Tvrtka Konzum s hrvatskog tržišta mora povući 53 komada rasklopive stolice za plažu robne marke Ricomax, proizvedenog u Kini. Taj proizvod također nije u skladu sa sigurnosnim zahtjevima te, uz ostalo, može uzrokovati pritiskanje i prignječenje prstiju, a tijekom ispitivanja statičkog opterećanja je došlo i do pucanja prednjeg okvira stolice.

S hrvatskog se tržišta mora povući i 95 komada sklopivog stolca Summerlife robne marke Bistro, proizvedenih u Vijetnamu, a koje distribuira bjelovarski Pevec. Na tom proizvodu postoje mjesta gdje korisnik može porezati ili prignječiti prste, navode iz Državnog inspektorata.

Uvozniku i distributeru, tvrtki Lesnina H, Državni je inspektorat izrekao obveznu mjeru zabrane stavljanje na tržište i uništenje 98 komada dječje visoke stolice robne marke Trade Line, proizvedene u Italiji. Ova je odluka objašnjena nesukladnošću tog proizvoda sa sigurnosnim zahtjevima, budući da je prilikom ispitivanja pasivniog zadržavajućeg sustava proba kosog bloka prošla kroz otvor za noge.

RAPEX je sustav brze razmjene službenih obavijesti o mjerama i radnjama o proizvodima koji predstavljaju ozbiljan rizik za zdravlje i sigurnost potrošača, ukoliko u zakonodavstvu Zajednice ne postoje konkretne odredbe s istim ciljem.

Hrvatska je u sustav RAPEX ušla 1. srpnja ove godine, odnosno punopravnim članstvom u Europskoj uniji, a kontaktna točka za razmjenu podataka u sklopu sustava je Državni inspektorat, odnosno Odjel sigurnosti proizvoda Službe nadzora u području zaštite potrošača.

Državni inspektorat je na taj način povezan s Europskom komisijom i kontaktnim točkama u ostalim državama članicama te sve informacije o opasnim proizvodima razmjenjuje s Europskom komisijom i drugim nadležnim tijelima u Hrvatskoj.
Tagovi: sklopive stolice, Konzum, Pevec, trgovina, RAPEX, Bistro
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Akcije Komercijalne planule za 26 mln RSD, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Akcije Komercijalne planule za 26 mln RSD, indeksi pali
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi je eruptirala poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, pri čemu je ukupan promet uzleteo na 1,57 milijardi dinara (preko 13,3 miliona evra), dok su indeksi zaključili trgovanje na negativnoj teritoriji.
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Dalekovod gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Dalekovod gubitnik dana
ZAGREB - Kraj je tjedna donio slabašan promet i pad indeksa Zagrebačke burze.
Slovenska vlada ne preporučuje turistička putovanja
PUTOVANJA
Slovenska vlada ne preporučuje turistička putovanja
LJUBLJANA - Slovenska vlada ponovo je ovih dana svoje građane upozorila da ne putuju u inozemstvo bez hitnih i esencijalnih potreba jer pandemija Covida-19 još uvijek traje.
Vučković: Nakon sedam godina, raste proizvodnja mlijeka
MLIJEKO
Vučković: Nakon sedam godina, raste proizvodnja mlijeka
ZAGREB - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković pohvalila se u petak rastom poljoprivredne proizvodnje, rastom izvoza i smanjenjem uvoza u prošloj godini, te rastom proizvodnje mlijeka u posljednjih osam mjeseci, prvi put nakon sedam godina.
Hrvatska na međunarodnom tržištu izdala obveznice vrijedne dvije milijarde eura
OBVEZNICE
Hrvatska na međunarodnom tržištu izdala obveznice vrijedne dvije milijarde eura
ZAGREB - Ministarstvo financija objavilo je u petak da je na međunarodnom tržištu kapitala realiziralo dvije tranše obveznica u ukupnom nominalnom iznosu od 2 milijarde eura, što je prvo zaduženje države obveznicama od početka godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE