GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Končar EI: Predložena dividenda 12 kuna po dionici

Končar EI: Predložena dividenda 12 kuna po dionici
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2012 / 13:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Glavna skupština Končar Elektroindustrije (EI), sazvana za 3. srpnja, odlučivat će između ostalog o isplati dividende dioničarima u iznosu od 12 kuna po dionici, navodi se u pozivu za skupštinu objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Uprava i Nadzorni odbor (NO) tvrtke utvrdili su krajem ožujka financijske izvještaje društva za 2011. prema kojima neto dobit ostvarena u prošloj godini iznosi 70,6 milijuna kuna.

Glavnoj skupštini predlaže se da se dobit rasporedi tako da u zakonske rezerve ide pet posto ostvarene dobiti, ili 3,5 milijuna kuna, u statutarne rezerve i ostale rezerve po 18,18 milijuna kuna.

Preostala raspoloživa dobit u iznosu od 30,7 milijuna kuna namijenjena je za dividendu dioničarima, što je 12 kuna po dionici.

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji budu upisani u depozitoriju SKDD kao nositelji prava na dionicama na dan koji je 15 dana iza datuma održavanja glavne skupštine, a isplata dividendi izvršit će se najkasnije u roku 15 dana od dana stjecanja tražbina za isplatu dividende.

Glavna skupština treba donijeti i odluke o opozivu članova Nadzornog odbora te o izboru novih članova NO.

Predlaže se da se opozovu članovi NO Božidar Piller, Đuro Perica, Nenad Matić, Elvis Kovačević, Kristijan Floričić i Vicko Ferić te da se za članove NO izaberu Tomislav Radoš, Nenad Filipović, Kristina Čelić, Dragan Marčinko, Petar Vlaić i Vicko Ferić.

Tagovi: Končar EI, dividenda, Đuro Perica, Tomislav Radoš, Nenad Filipović, Kristina Čelić, Dragan Marčinko, Petar Vlaić, Vicko Ferić
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, brodari u crvenom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, brodari u crvenom
ZAGREB - Domaće tržište kapitala se i drugi dan za redom kretalo bez nekog jasnog trenda.
Picula: Komisija napravila novi korak u zaštiti prošeka
PROŠEK
Picula: Komisija napravila novi korak u zaštiti prošeka
ZAGREB - Europska komisija je prihvatila hrvatsku prijavu za zaštitu prošeka kao tradicionalnog proizvoda, što je još jedna korak prema zaštiti tog tradicionalnog dalmatinskog desertnog vina, priopći je u utorak ured hravtskog eurozastupnika Tonina Picule.
Poreč ostvario milijunto noćenje u ovoj godini
USPJESI
Poreč ostvario milijunto noćenje u ovoj godini
POREČ - Poreč je s jučerašnjim danom ostvario milijunto turističko noćenje u ovoj godini, što je 22 dana ranije nego lani, te rekord u broju gostiju na dan s obzirom da trenutno u gradu boravi 28 tisuća gostiju, izvijestili su u utorak iz Grada Poreča temeljem podataka iz sustava eVisitor.
Dolar blago oslabio drugi dan zaredom
FOREX
Dolar blago oslabio drugi dan zaredom
LONDON – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta u utorak blago pala, drugi dan zaredom, jer ulagači s oprezom čekaju poruke sa sjednice američke središnje banke.
Niz investicija na Brijunima
INVESTICIJE
Niz investicija na Brijunima
PULA - Započela je revitalizacija Malog Brijuna i uređenje građevine s edukacijsko-istraživačkom namjenom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE