GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kome je smetala Elizabeta Gojan?

Kome je smetala Elizabeta Gojan?
OTKAZ I POSLJEDICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.06.2015 / 12:28
Autor: Jurica Ilić
KOLUMNA - Elizabeta Gojan već je odavno jedna od najboljih novinarki na HTV-u. Osobno je poznajem još iz osamdesetih godina, kad smo se kao tada mladi kolege veselo družili po Atriju i sličnim popularnim mjestima...
Kasnije sam je vidio i u akciji, sredinom devedesetih godina, kad smo shvatili da je nakon desetljeća "hrvatske šutnje" počela "novinarska šutnja" iz ovih ili onih razloga, pa smo nekoliko nas (Milka Ganza, Mirjana Rakić i Elizabeta Gojan s HTV-a, Stipe Jolić iz Večernjaka i ja tada iz Vjesnika, krenuli pomagati časnom kolegi Anti Gavranoviću oko učvršćenja i jačanja  Hrvatskog novinarskog društva i oformili nezavisni Sindikat novinara Hrvatske). Tada je tajnik HND-a postao Mario Bošnjak, a Sindikata Marinka Boljkovac. Elizabeta se tih godina pokazala kao sjajna organizatorica, posebice agitirajući na televiziji, gdje je šef bio Antun Vrdoljak. No on je bio dovoljno mudar da je ne dira, a sindikat je uspio pružiti debelo korijenje unutar HRT-a.

Od tada do danas proteklo je dva desetljeća, a Elizabeta Gojan, od talentirane novinarke postala je jedno od zaštitnih lica, pravi trademark nacionalne televizije i vrlo uspješna urednica, s nizom glavnih urednika i generalnih direktora koji su se politički pojavljivali i nestajali.

Ali stjecajem političkih okolnosti na mjesto "generalnog" HTV-a postavljen je Goran Radman, nekadašnji prvi omladinac "eseferjota", kako se to nekad popularno zvalo. Izgleda da on ipak nije to uspio nadrasti, jer se pretvorio u tužitelja, suca i egzekutora Gojanove, dajući joj prilično djetinjast otkaz zbog, rekli bismo, verbalnog delikta, kad je na prijenosu inauguracije nove hrvatske predsjednice  

Elizabeta Gojan u žaru posla i napetosti živog prijenosa predsjedničine inauguracije upotrijebila nekoliko pridjeva i kvalifikacija, koje su njenom "šefu" zazvučale tako strašno, pa joj je, nakon orkestrirane hajke dijela medija, dao otkaz! A možda mu je to bilo samo zgodno da se malo uliže kome treba... Drakonska kazna  u zemlji u kojoj je čak i bivši premijer u zatvoru, da ne nabrajamo ministre i druge, gdje zbog odlaska u zatvor čak ni zagrebački gradonačelnik ne daje ostavku, gdje svaka šuša ukrade po par milijuna kuna i nikad ih ne vrati, nego za kaznu kuha u javnoj kuhinji ili guli krumpire (!), a za par krivih riječi sjajna i vrijedna novinarka leti na cestu, zajedno sa svojom  maloljetnom djecom.

Tako je od prošle subote Elizabeta Gojan na cesti, nakon što je mladost i život ugradila u HTV. Samohrana majka dva sina, dvojajčana blizanca, ne može dobiti čak ni pomoć s burze, jer je otkaz tako sročen! Radman je tako postao još jedan nemoralni skandal Milanovićeve vlade, još jedan bezdušni tip iz stranke koja bi se inače po prirodi trebala zauzimati za radnike, a ne za političare! Treba se također nadati da će žestoko reagirati i HND i SNH, novinarsko društvo i sindikat, jer u protivnom bi se svi kolege morali debelo zapitati, zašto smo ih pokrenuli, zašto ih plaćamo i kome i zašto služe!?

Tagovi: Elizabeta Gojan, HTV, Goran Radman, Jurica Ilić, Hrvatsko novinarsko društvo, Ante Gavranović, Mario Bošnjak
PROČITAJ I OVO
Pandemija smanjila konzumaciju piva u Češkoj
PIVO
Pandemija smanjila konzumaciju piva u Češkoj
PRAG - Konzumacija piva u Češkoj pala je u pandemijskoj 2020. godini na najnižu razinu u gotovo 60 godina, pokazali su podaci udruge pivara.
Puni profil Ipsilona do tunela Učka otvorit će se znatno prije roka
IPSILON
Puni profil Ipsilona do tunela Učka otvorit će se znatno prije roka
PULA - Jučerašnje otvaranje Parka narodnog ustanka u Pazinu, gdje je Bina Istra bila donator, bila je prigoda da upitamo direktora upravljanja i održavanja Christiana Santalezu kako napreduju radovi na Ipsilonu.
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
TEST
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
PEKING - Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu među stranim sportašima na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
VINO
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
PARIZ - Svjetski potrošnja vina u 2020. godini pala je za tri posto u odnosu na 2019., na najnižu razinu od 2002. godine, navodi se u izvješću koje je objavila Međunarodna organizacija za vinogradarstvo i vinarstvo.
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
BITCOIN
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
NEW YORK - Kad je u posljednjih nekoliko navrata Nikolaos Panigirtzoglou svjedočlio ovako negativnom trendu u cijeni bitcoina, kupci bi se vratili i spriječili dublju korekciju. Ovoga puta, strateg JPMorgana je zabrinut.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE