GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klara prepolovila gubitak u 2012.

Klara prepolovila gubitak u 2012.
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2013 / 11:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Grupa Zagrebačke pekarne Klara prošlu je godinu završila s gubitkom od 7,5 milijuna kuna, što je dvostruko manje u odnosu na više 14 milijuna kuna gubitka iz 2011. godine, pa tako gubitak po dionici za 2012. iznosi 26,45 kuna, pokazuju podaci iz nerevidiranog konsolidiranog izvješća dostavljenog danas Zagrebačkoj burzi.

Osim na matično društvo, izvješće se odnosi i na tvrtku Prehrana trgovina d.d., u kojoj Zagrebačke pekarne Klara imaju vlasnički udio od 60,94 posto, te tvrtku za poslovanje nekretninama Desortis d.o.o, koja je u stopostotnom vlasništvu Z.P. Klare. U izvješću se dodaje i da je sredinom prošle godine Grupi pripojena tvrtka kćer Klara trade d.o.o.

Grupa Z.P. Klara prošle je godine ostvarila ukupne prihode u iznosu od gotovo 329 milijuna kuna, što je za 33 milijuna kuna, odnosno 11 posto više u odnosu na prihode iz prethodne godine.

Glavninu ukupnih prihoda (96,1 posto) čine prihodi od prodaje, u iznosu od 315,7 milijuna kuna ili 30,8 milijuna kuna višem nego 2011. godine.

Ukupni rashodi Grupe istodobno su povećani za 8,6 posto, na 336 milijuna kuna, u čemu najveći, 70,7 postotni udio imaju materijalni troškovi, koji su prema 2011. porasli za 26,6 milijuna kuna, na 235,6 milijuna kuna.

Troškovi zaposlenih u poslovnih rashodima Z.P. Klare čine pak 21,7 posto i na kraju prošle godine iznosili su 72,4 milijuna kuna ili 4 posto više nego krajem 2011. godine.

U izvješću se, uz ostalo, navodi da se poslovanje Grupe, koja ima ukupno 761 zaposlenika, odvija pod teškim gospodarskim uvjetima te je poslovanje izloženo različitim financijskim rizicima.

Tagovi: Klara, Zagrebačke pekarne Klara
PROČITAJ I OVO
Goldman Sachs: Na početku smo dugoročnog trenda rasta cijene bakra
BAKAR
Goldman Sachs: Na početku smo dugoročnog trenda rasta cijene bakra
NEW YORK - Cijene bakra u utorak su porasle na najvišu razinu od ožujka 2013. godine, dosegnuvši 7.719 američkih dolara po metričkoj toni nakon jače proizvodne aktivnosti od očekivane u Kini i Južnoj Koreji.
Beogradska berza: NIS zaslužan za rast prometa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: NIS zaslužan za rast prometa
BEOGRAD - Promet na domaćem tržištu akcija znatno se oporavio danas, najviše zahvaljujući trgovanju akcijama Naftne industrije Srbije, dok su BELEX indeksi ostvarili mešovite rezultate.
UNWTO: Oko 70 posto odredišta ublažilo ograničenja putovanja
OGRANIČENJA
UNWTO: Oko 70 posto odredišta ublažilo ograničenja putovanja
PARIZ - Oko 70 posto svih svjetskih odredišta u posljednjih mjesec dana ublažilo je ograničenja putovanja te sada samo jedno od četiri i dalje drži svoje granice potpuno zatvorenima za međunarodne turiste, podaci su iz novog izdanja izvješća o ograničenjima putovanja Svjetske turističke organizacije (UNWTO).
Zagrebačka burza: Valamar na najvišoj razini u šest mjeseci, indeksi i dalje rastu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar na najvišoj razini u šest mjeseci, indeksi i dalje rastu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su indeksi ponovno snažno porasli, već treći dan zaredom, pa su im dobitci u tom razdoblju premašili tri posto.
Deloitte: Korona možda ipak neće u potpunosti ugroziti blagdansku kupnju
SHOPPING
Deloitte: Korona možda ipak neće u potpunosti ugroziti blagdansku kupnju
ZAGREB - Covid-19 možda ipak neće potpuno ugroziti blagdanske kupovine, iako zbog zabrinutosti kupci namjeravaju oprezno trošiti - u prosjeku sedam posto manje nego lani, a mijenjaju se i način i mjesto kupovine pa se rast očekuje samo u segmentu internetske potrošnje, dok će sve ostalo pasti, pokazalo je istraživanje Deloittea.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE