GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klara prepolovila gubitak u 2012.

Klara prepolovila gubitak u 2012.
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2013 / 11:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Grupa Zagrebačke pekarne Klara prošlu je godinu završila s gubitkom od 7,5 milijuna kuna, što je dvostruko manje u odnosu na više 14 milijuna kuna gubitka iz 2011. godine, pa tako gubitak po dionici za 2012. iznosi 26,45 kuna, pokazuju podaci iz nerevidiranog konsolidiranog izvješća dostavljenog danas Zagrebačkoj burzi.

Osim na matično društvo, izvješće se odnosi i na tvrtku Prehrana trgovina d.d., u kojoj Zagrebačke pekarne Klara imaju vlasnički udio od 60,94 posto, te tvrtku za poslovanje nekretninama Desortis d.o.o, koja je u stopostotnom vlasništvu Z.P. Klare. U izvješću se dodaje i da je sredinom prošle godine Grupi pripojena tvrtka kćer Klara trade d.o.o.

Grupa Z.P. Klara prošle je godine ostvarila ukupne prihode u iznosu od gotovo 329 milijuna kuna, što je za 33 milijuna kuna, odnosno 11 posto više u odnosu na prihode iz prethodne godine.

Glavninu ukupnih prihoda (96,1 posto) čine prihodi od prodaje, u iznosu od 315,7 milijuna kuna ili 30,8 milijuna kuna višem nego 2011. godine.

Ukupni rashodi Grupe istodobno su povećani za 8,6 posto, na 336 milijuna kuna, u čemu najveći, 70,7 postotni udio imaju materijalni troškovi, koji su prema 2011. porasli za 26,6 milijuna kuna, na 235,6 milijuna kuna.

Troškovi zaposlenih u poslovnih rashodima Z.P. Klare čine pak 21,7 posto i na kraju prošle godine iznosili su 72,4 milijuna kuna ili 4 posto više nego krajem 2011. godine.

U izvješću se, uz ostalo, navodi da se poslovanje Grupe, koja ima ukupno 761 zaposlenika, odvija pod teškim gospodarskim uvjetima te je poslovanje izloženo različitim financijskim rizicima.

Tagovi: Klara, Zagrebačke pekarne Klara
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
POTOP
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
NEW YORK - Vrijednost bitcoina u petak je potopljena gotovo osam posoto pa je najpopularnija kriptovaluta pala na najnižu razinu u sedam tjedana.
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
POTEZI
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
MELBOURNE - Australija je u subotu uvela ograničenja osobama koje su boravile u devet južnoafričkih zemalja zbog zabrinutosti novim sojem koronavirusa "omicronom", pri čemu vlada zahtijeva 14-dnevnu karantenu i za australske državljane koji se vraćaju iz tih zemalja, rekao je ministar zdravstva Greg Hunt.
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
OGRANIČENJA
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
ZAGREB - Novi sojevi koronavirusa 'održavaju' ograničenja putovanja u svim svjetskim regijama, pri čemu ograničenja još uvijek ima 98 posto svih odredišta u svijetu, a jedno od pet i dalje ima potpuno zatvorene granice, podaci su iz novog izdanja izvješća Svjetske turističke organizacije-UNWTO o ograničenjima putovanja.
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak je ostvaren znatno veći promet nego prethodnih dana, dok su Crobex indeksi pratili pad svjetskih burzi, koje su pod pritiskom zbog širenja nove varijante koronavirusa.
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
FOREX
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
LONDON - Tečaj dolara u petak je oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima nakon vijesti o pojavi nove varijante koronavirusa, što je uznemirilo investitore i okrenulo ih valutama koje percipiraju sigurnim lukama za kapital u neizvjesnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE