GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineski turisti žele u Zagorje

Kineski turisti žele u Zagorje
KINA-HRVATSKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2016 / 00:22
Autor: SEEbiz
JIAXING - Prošloga tjedna hrvatska delegacija, kao posebni partner, boravila je u kineskom gradu Jiaxingu, gdje je održana Međunarodna konferencija o poslovnoj suradnji s područja turizma.
Delegaciju je predvodio Mario Rendulić, predsjednik Asocijacije za suradnju Kine i zemalja Jugoistočne Europe (CSEBA). Među osmero članova bili su i predstavnici Krapinsko-zagorske županije, načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić i voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Ksenija Tomić.

Tom prilikom je potpisan ugovor o suradnju između CSEBA-e i JIAXING Tourist Administration u cilju promicanja turističkog potencijala Republike Hrvatske i što bolje ponude turističkih agencija grada Jiaxinga kako bi se ostvarile brojke koje obje strane priželjkuju radi uspostave avio linije između Hrvatske i Kine.

Na konferenciji je sudjelovalo preko četristo predstavnica i predstavnika prvenstveno kineskih i korejskih turističkih agencija. Prvog dana, održani su poslovni susreti s predstavnicima agencija, tijekom kojih je u dvorani prikazan sedmominutni promotivni film o Zagorju, “Zagorje - bajka na dlanu”. Svažić je predstavio turističke posebnosti Zagorja, a osim toplica i kulturne baštine, u prezentaciji je naglasak stavljen na kvalitetu smještaja u Zagorju te izvrsnu prometnu povezanost s europskim metropolama.

Kinezi su izuzetno mobilni turisti te je moguća kombinacija smještaja u hotelima s dnevnim izletima u metropole Srednje Europe, poput Zagreba, Beča, Budimpešte, Bratislave, Salzburga i Ljubljane. Prije početka Konferencije, održan je i susret korejske i hrvatske delegacije sa zamjenikom gradonačelnika Jiaxinga, Zhang Ren Guiem.

Hrvatska delegacija istaknula je zadovoljstvo susretima i obavljenim razgovorima s domaćinima, koji su, uz izuzetno gostoprimstvo, pokazali interes za nastavak suradnje grada Jiaxinga i KZŽ.

Tagovi: CSEBA, JIAXING Tourist Administration, Zagorje, Ernest Svažić, Mario Rendulić, kineski turisti
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Đuro Đaković dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Đuro Đaković dobitnik tjedna
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je smanjenu aktivnost investitora i minimalne promjene najvažnijih indeksa.
Mlada i imućnija ekipa iz Srbije, Češke i Slovačke zamijenila Ibizu i Azurnu obalu središnjom Istrom
ISTARSKI USPJEH
Mlada i imućnija ekipa iz Srbije, Češke i Slovačke zamijenila Ibizu i Azurnu obalu središnjom Istrom
PULA – Prvo školsko zvono, koje je u ponedjeljak zazvonilo i u bavarskim školama, na povratak kući natjeralo je brojne obitelji iz te njemačke pokrajine koji su još proteklog tjedna širom Istre uživali u čarima pravog ljetnog vremena i kasnih godišnjih odmora.
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
LIJEKOVI
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
BRUXELLES - Europska agencija za lijekove odobrila je korištenje deksametazona za liječenje pacijenata oboljelih od covida-19 koji imaju problema s disanjem, otvorivši put da taj steroid postane drugi odobreni lijek za liječenje covida-19 u Europi nakon remdesivira.
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi bilježili tek blage promjene, uz najniži dnevni promet u ovoj godini jer nema vijesti koje bi potaknule investitore na ulaganje.
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
TRENDOVI
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
ZAGREB - Željeznicom je u drugom tromjesečju ove godine zbog koronakrize prevezeno gotovo 67 posto manje putnika nego u istom lanjskom razdoblju, no prijevoz tereta je porastao za 2,5 posto, kao rezultat preuzimanje dijela tereta od drugih vrsta prijevoza, koji je ukupno gledano u Hrvatskoj smanjen, ističu u petak iz HAKOM-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE