GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina postala najveće tržište za kubanske cigare

Kina postala najveće tržište za kubanske cigare
CIGARE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2021 / 08:58
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Kina je u 2020. godini prestigla Španjolsku i postala glavno tržište za kubanske cigare, izvijestila je kompanija Habanos, no sve veća potražnja azijskog diva ne može kompenzirati pad prodaje na drugim tržištima.

Globalni prihodi Habanosa pali su prošle godine četiri posto, na 507 milijuna američkih dolara.

“Godina 2020. bila je izazovna ne samo za naše poslovanje već za cijelo čovječanstvo”, zaključuju u kubanskoj tvrtki u priopćenju objavljenom početkom tjedna.

Prošlogodišnja ograničenja putovanja zbog pandemije negativno su utjecala na potražnju u zemljama koje se oslanjaju na turizam i na prodaju u bescarinskim trgovinama, istaknuli su u Habanosu.

Mnogi smatraju ručno motane kubanske cigare, poput marki Cohiba, Montecristo i Partagas, najboljima na svijetu, navodi Reuters.

Cigare spadaju među glavne izvozne proizvode kubanskog gospodarstva koje se prošle godine smanjilo 11 posto pod utjecajem pandemije i pooštrenih američkih sankcija.

Karipski otok ne može prodavati cigare na najvećem svjetskom tržištu, onom SAD-a, zbog embarga koji je Washington uveo prije nekoliko desetljeća.

Europa drži prvo mjesto na ljestvici regionalnih tržišta – svaki drugi izvezeni Habanos prodan je u Europi. Slijedi azijsko-pacifičko područje sa 16,2 posto udjela, stoji u priopćenju.

Prodaja u Europi i u azijsko-pacifičkoj regiji porasla je prošle godine dva odnosno 10 posto, prenosi državna Kubanska novinska agencija.

U Africi i na Bliskom istoku potonuo je 31 posto, a u Sjevernoj i Južnoj Americi 21 posto.

Tagovi: kubanske cigare, kinesko tržište
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE