GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

KD Locusta fondovi postaju dio Generali Group

KD Locusta fondovi postaju dio Generali Group
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2019 / 19:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon više od četvrt stoljeća, KD Skladi, većinski vlasnik KD Locusta fondova postaje član međunarodne financijske grupacije Generali. 

KD Skladi, pionir u segmentu poslovanja s investicijskim fondovima, ostavio je neizbrisiv trag u fondovskoj industriji, kako u Sloveniji, tako i u Hrvatskoj kroz društva KD Investments i KD Locusta fondovi. KD Skladi i društva u vlasništvu, između ostaloga, upravljaju s prvim slovenskim investicijskim fondom, KD Galileom, osnovanim 1992., i najstarijim hrvatskim dioničkim investicijskim fondom, KD Victoriom, osnovanim 1999.

Nakon više od četvrt stoljeća, KD Skladi se pridružuje međunarodnoj grupaciji Generali Group. Osnovana 1831., Generali je neovisna međunarodna financijska grupacija prisutna u preko 50 zemalja svijeta, koja ima više od 71.000 zaposlenika. U 2017., Generali je imao 68 milijardi eura prihoda od osiguravateljnih premija i 487 milijardi eura imovine pod upravljanjem. Prema Fortune Global 500 izvještaju, Generali je rangiran među 60 najvećih kompanija na svijetu, prema prihodima od prodaje, dobiti, imovini, i tržišnoj vrijednosti. Generali Investments CEE, najveće društvo za upravljanje imovinom u Srednjoj i Istočnoj Europi, trenutno upravlja s gotovo 17 milijardi eura imovine, također je član Generali Group.

Luka Podlogar, predsjednik uprave KD Skladi, komentira ovaj bitan događaj:

„Osim što je jedan od vodećih svjetskih osiguravatelja, Generali je jedan od najvećih europskih upravljača imovinom. Pridruživanje obitelji Generali Investmentsa osnažit će strategiju rasta KD Skladi u Jugoistočnoj Europi. Nadalje, to će omogućiti društvu, kako širenje palete proizvoda i povećavanje broja ulagatelja, tako i njegovim zaposlenicima dodatne prilike za razvoj. Imamo odličan tim, nudimo kompleksne i moderne financijske proizvode koji se konstantno prilagođavaju tržištu i našim ulagateljima. Genralijeva tradicija i znanje će pomoći u daljnjim razvojima naših proizvoda. Naš odličan i iskusan tim ostaje isti. Ponosni smo što postajemo dion međunarodnog tima s pobjedničkim mentalitetom. Izvrsne prilike su pred nama i uvjeren sam da ćemo ih iskoristiti na dobrobit naših investitora."

Tagovi: KD Locusta, Generali, KD Group
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je korekciju indeksa na Zagrebačkoj burzi no i znatno veći promet no prethodnih dana.
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
MESO
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
BERLIN - Cijene svinjetine u Njemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klaonice Toennies među čijim se radnicima proširila zaraza koronavirusom, pa su poljoprivrednici prisiljeni prodavati životinje po niskim cijenama.
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
UŽASNO
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
METKOVIĆ - Je li na jugu hrvatskog jadrana na pomolu novi ekocid koji će katastrofalne posljedice imati na domaću marikulturu i u konačnici gastronomiju. Udruga Stonski školjkari obavijestila je javnost pismom u kojem ukazuje na problematiku lokacije i tehnologije odabrane za izgradnju novog Županijskog centra za gospodarenje otpadom (CGO) u Lučinom razdolju.
Korona povećala plaćanje karticama
KARTICE
Korona povećala plaćanje karticama
BEOGRAD - Tokom maja korisnici su 70 odsto više plaćali Visa karticama u odnosu na mart mesec prošle godine. To, kako je saopštila ova kartičarska kompanija, pokazuju rezultati prvog regionalnog istraživanja "U korak sa digitalnom budućnošću" sprovedeno na uzorku od 500 korisnika kartica u zemljama regiona, starosti od 18 do 55 godina.
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu
ZAHTJEVI
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu

NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao sjednicu putem videokonferencije nakon čega su objavljeni detalji važni za trenutnu situaciju po pitanju provođenja protuepidemijskih mjera na tome području.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE