GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Karlovačka toplana: AZOP nam je dao za pravo

Karlovačka toplana: AZOP nam je dao za pravo
SPOROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2013 / 20:42
Autor: SEEbiz / H
KARLOVAC - Karlovačka Gradska toplana (GT) dobila je danas rješenje Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) da Gradska toplana d.o.o. nije povrijedila prava korisnika toplinske energije na zaštitu osobnih podataka, o čemu je večeras GT obavijestila i medije.

Priopćenjem koje potpisuje direktor GT-a Inoslav Latković precizira se da je rješenje suprotno tvrdnjama Regionalne organizacije zaštite potrošača (ROZP), na navodni nezakonit način rada GT-a i nezakonito pribavljanje osobnih podataka kupaca nove toplane od one toplane koja je ljetos otišla u stečaj.

U obrazloženju rješenja AZOP-a između ostalog piše da su korisnici usluga Gradske toplane d.o.o. bili upoznati s obradom svojih osobnih podataka od GT-a "budući da je Odluka o prijenosu koncesije za distribuciju toplinske energije na društvo Gradska toplana d.o.o. javno objavljena u Glasniku Grada Karlovca (19. lipnja. 2012. , a osobni podaci korisnika obrađivani su na zakonit način i u točno određenu svrhu, odnosno u skladu s posebnim zakonima: Zakonom o proizvodnji, distribuciji i opskrbi toplinskom energijom i Zakonom o koncesiji, kao i Odlukom Gradskog vijeća Grada Karlovca".

U provedenom postupku utvrđeno je da je Gradsko vijeće Grada Karlovca sukladno Zakonu o koncesiji dana 14. lipnja 2012. donijelo Odluku o prijenosu Ugovora o koncesiji za distribuciju toplinske energije s Toplane u stečaju na društvo Gradska toplana, a HERA je 27. srpanj 2012. godine društvu Gradska toplana izdala dozvole za obavljane djelatnosti, između ostalog i dozvolu za distribuciju toplinske energije potrošačima.

Samim time bio je neizbježan prijenos osobnih podataka korisnika toplinske energije, odnosno suvlasnika poslovno stambenih zgrada na području Grada Karlovca koja se obavlja u svrhu korištenja toplinske energije i ispostave računa za isporučenu toplinsku energiju, piše u rješenju.

Direktor Inoslav Latković zaključuje da je rješenje AZOP-a potvrda da GT "postupa u potpunosti u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske".

Tagovi: Karlovačka toplana, Gradska toplana Karlovac, ROZP, Regionalna organizacija zaštite potrošača, Agencija za zaštitu osobnih podataka
PROČITAJ I OVO
Vujčić: Ne vidim neki veliki rizik od inflacije
GUVERNER
Vujčić: Ne vidim neki veliki rizik od inflacije
ZAGREB - "Vidim rizike koji proizlaze iz ovih cijena koje vidimo u ovom trenutku na tržištu obveznica, nekretnina gdje se velik dio novca prelio pa i kriptovalute."
Azijska tržišta: Indeksi opet pali, investitori vjeruju u državnu pomoć Evergrandeu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi opet pali, investitori vjeruju u državnu pomoć Evergrandeu
TOKYO - Na azijskim su burzama cijene dionica pale i u utorak, no ne tako oštro kao prethodnih dana jer ulagači vjeruju da će kineske vlasti pomoći tamošnjoj kompaniji Evergrande, ako to bude potrebno.
Wall Street oštro pao uoči sjednice Feda
OŠTAR PAD
Wall Street oštro pao uoči sjednice Feda
NEW YORK – Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi oštro pali jer se ulagači plaše posljedica mogućeg kolapsa kineske kompanije Evergrande i jer su nervozni uoči sjednice čelnika Feda.
I u pandemijskoj 2020. rasli prihodi trgovina na malo mješovitom robom
MALOPRODAJA
I u pandemijskoj 2020. rasli prihodi trgovina na malo mješovitom robom
ZAGREB - Prihodi trgovina na malo mješovitom robom u Hrvatskoj u 2020. godini premašili su 40 milijardi kuna, što je za 306 milijuna kuna više nego u 2019., podaci su Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) iz kojih je vidljivo da čak i u godini koju je obilježila pandemija i djelomično zatvaranje gospodarstva, to tržište bilježi trend blagog rasta.
Cijene nafte pale prema 74 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale prema 74 dolara
LONDON - Cijene na tržištu nafte pale su u ponedjeljak na međunarodnim tržitima prema 74 dolara zbog nesklonosti ulagača riziku koja je poduprla dolar i obnove većine proizvodnje u američkom dijelu Meksičkog zaljeva nakon dva uragana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE