GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Karlovačka banka: Ne radimo na rješenju za Adriadiesel, ali spremni smo pomoći

Karlovačka banka: Ne radimo na rješenju za Adriadiesel, ali spremni smo pomoći
RJEŠENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2014 / 17:21
Autor: SEEbiz / H
KARLOVAC - Karlovačka banka ne radi na nekom rješenju za izlazak tvrtke Adiadiesel iz financijske krize, ali s interesom prati što se događa i voljna je pomoći, ako vlasnici nađu primjereno rješenje i to prvenstveno zato jer Adriadiesel duguje banci 14,5 milijuna kuna, doznaje se u Karlovačkoj banci.
Savjetnik Uprave Karlovačke banke Damir Dragičević rekao je danas Hini da radnici Adiadiesela od njih u ovom trenutku previše očekuju.

Radnici Adriadiesela štrajkaju već 11. dan, a tijekom današnjeg prosvjeda pred tvrtkom predstavnici sindikata su uz ostalo rekli kako očekuju da se u idućih pet dana na Nadzornom odboru problem riješi, možda i u suradnji s Karlovačkom bankom, kojoj su zahvalili na interesu da se ta tvornica spasi.

Adriadieselu prije svega treba svježi kapital, a vlasnici - Uljanik, Jadranska ulaganja i država, su ti koji ga trebaju osigurati, rekao je Dragičević te, kao i u ranijim javnim istupima, ponovio da je Karlovačkoj banci stalo da opstane 200 radnih mjesta u toj karlovačkoj tvrtki, kao i da tvrtka vrati banci novac koji joj duguje.

"Ništa više i ništa drugo ne postoji sada od strane Karlovačke banke", rekao je Dragičević, dodajući da su rješenja u koja se navodno Karlovačka banka uključuje u Rusiji i drugdje u svijetu "samo isuviše slobodne interpretacije nekih članova Nadzornog odbora i novinara".

Naime, Marko Bubaš, član Nadzornog odbora od strane države koja ima 32,23 posto vlasništva u Adriadieselu, rekao je prošlog tjedna da se očekuje "ponuda Karlovačke banke, jer su suvlasnik Marko Vuković i njegov savjetnik Damir Dragičević u kontaktu s Rusima, koji žele s Adriadieselom ugovoriti proizvodnju tešku 30 milijuna eura", te da je Nadzorni odbor spreman prepustiti Karlovačkoj banci upravljačka prava, jer je alternativa stečaj, štoviše likvidacija tvrtke.

To je, kako je danas rekao Dragičević, "isuviše slobodna interpretacija, iza čega čvrsto stojim, a bude li ikakvih novih rješenja u koja bi bila uključena Karlovačka banka - javnost ćemo odmah obavijestiti".
Tagovi: Karlovačka banka, Adriadiesel, Damir Dragičević, Uljanik, Jadranska ulaganja, Marko Bubaš
PROČITAJ I OVO
Libra bi mogla krenuti već u siječnju
KRIPTOVALUTE
Libra bi mogla krenuti već u siječnju
NEW YORK - Facebook i njegovi partneri spremaju se izdati kriptovalutu libru već u siječnju iduće godine, izvijestio je u petak Financial Times, pozivajući se na tri upućena izvora.
InterCapital preuzeo upravljanje fondovima Triglav Sklada u Hrvatskoj
UPRAVLJANJE
InterCapital preuzeo upravljanje fondovima Triglav Sklada u Hrvatskoj

ZAGREB - InterCapital Asset Management je sa 23.11.2020. dovršio proces preuzimanja upravljanja investicijskim fondovima Triglav Sklada u Hrvatskoj.

Zagrebačka burza: Pad indeksa, promet nešto bolji
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, promet nešto bolji
ZAGREB - Kraj tjedna donio je novi pad na Zagrebačkoj burzi uz nešto bolji promet no jučer.
Pandemija utjecala na šoping: 53 posto građana rjeđe ide u trgovačke centre
NAVIKE
Pandemija utjecala na šoping: 53 posto građana rjeđe ide u trgovačke centre
ZAGREB - Epidemiološka situacija je utjecala na šoping navike građana pa tako njih 52,9 posto navodi da sada rjeđe odlaze u trgovačke centre, pokazalo je istraživanje koje su proveli magazin Ja Trgovac i agencija Hendal.
Kuna u tjednu blago ojačala prema euru
JAČANJE KUNE
Kuna u tjednu blago ojačala prema euru
ZAGREB - Kuna je na tečajnoj listi Hrvatske narodne banke ojačala prema euru na dnevnoj i tjednoj razini u odnosu na tečajnicu od jučer za 0.01 posto, a prema tečajnici od prošlog petka za 0.11 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE