GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kaos u Britaniji: Prazne police, nema tko raditi zbog masovne samoizolacije

Kaos u Britaniji: Prazne police, nema tko raditi zbog masovne samoizolacije
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2021 / 17:01
Autor: SEEbiz / jutarnji.hr
LONDON - Prazne police u britanskim supermarketima zbog masovne samoizolacije djelatnika izazvale su zabrinutost diljem zemlje, a vlasnici trgovačkih lanaca pozivaju ministre na hitnu akciju.

Naime, u ponedjeljak je u Engleskoj nastupio 'Dan slobode', odnosno ukidanje gotovo svih restrikcija vezanih za pandemiju koronavirusa, no istodobno raste broj novozaraženih i stvara se kaos zbog aplikacije za samoizolaciju. Zavod za javno zdravstvo putem aplikacije na pametnim telefonima kratkom porukom - ping - obavještava ljude da moraju ići u samoizolaciju. U ponedjeljak je pingalo po cijeloj zemlji pa se poduzeća suočavaju s nedostatkom radne snage, a to uključuje i supermarkete čije su se police zbog pingdemije brzo ispraznile.

Vlasnik trgovačkog lanca Iceland upozorio je da im prijeti kolaps zbog nestašice artikala jer je gotovo 1000 njihovih zaposlenika, gotovo jedan na njih 20, ostao doma u samoizolaciji.

Daily Mail navodi brojku od 1,7 milijuna Britanaca koji su trenutačno u samoizolaciji, a zapravo, rijetku su stvarno bolesni.

Sainybury's, Tesco, Lidl i drugi lanci obavještavaju o praznim policama uslijed manjka zaposlenika. Uglavnom nedostaje smrznute hrane, svježeg mesa, mliječnih proizvoda poput sira, pizze, voća i pakiranih salata i mesa. Dok se građani bore s toplinskim valom, u skladištima Tesca više nema flaširane vode.

Dodatni problem su vozači u samoizolaciji jer nema tko dostavljati namirnice, a mnogi su se vozači vratili u Europsku uniju nakon Brexita.

Udruga cestovnih prijevoznika procjenjuje da u Britaniji nedostaje 100.000 vozača teretnih vozila, a tisuće budućih vozača kasni s pristupanjem testiranju zbog problema uzrokovanog pandemijom koronavirusa.

Vlasnik Icelanda Richard Walker ističe da su prisiljeni angažirati 2000 privremenih radnika kako bi njegovi dućanu nesmetano poslovali.

- Dva dućana smo morali zatvoriti, te skratiti radno vrijeme u drugima. Ironija je da smo cijelo vrijeme pandemije imali sve dućane otvorene, a naši zaposlenici nisu ništa manje heroji od drugih na prvoj liniji obrane od virusa. Apsolutno nema nikakve potrebe za paničnom kupovinom. Oni koji bi trebali paničariti sjede u britanskoj vladi, rekao je Walker.

Tagovi: Velika Britanija, prazne trgovine, samoizolacija, Dan slobode, Tesco, Lidl, Iceland
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE