GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako ove dane proživljava obitelj koja je većinu imovine investirala u bitcoin?

Kako ove dane proživljava obitelj koja je većinu imovine investirala u bitcoin?
AVANTURA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.10.2020 / 19:00
Autor: SEEbiz / Svet kapitala
AMSTERDAM - Godine 2017. nizozemski poduzetnik Didi Taihuttu pretvorio je veliku većinu svoje imovine u kripto valutu bitcoin.

Tako je prodao svoj inače profitabilan posao, obiteljsku kuću i automobile, pa čak i dječje igračke. Taihuttu je bio uvjeren da će do 2020. postati multimilijunaš, o čemu su tada svi mediji pisali.

U 41. godini Taihuttu i njegova obitelj iznenada su ostali bez bankovnog računa i privatnog vlasništva, a njegova imovina bila je vezana uz izuzetno nestabilnu investiciju. Potom je Taihuttu sa suprugom i djecom krenuo na svjetsko putovanje, što je internetskom portalu Decryptu opisao kao decentralizirani nomadski život s bitcoinima.

Obitelj se nedavno zatekla u portugalskom Lagosu, ali inače su do sada tijekom putovanja obišli čak 40 zemalja. U to vrijeme stvorili su društveno korisne projekte temeljene na kriptovalutama, osnovali su i vlastiti brend Bitcoin Family, koji uključuje prodaju promotivne robe, a istovremeno svoje putovanje bilježe aplikacijama i raznim video zapisima, kojih je već na YouTubeu više od 200.

Prije 2017. godine Taihuttu je vodio vlastitu tvrtku u Nizozemskoj koja je nudila tečajeve računala. Sam kaže da u to vrijeme nije živio loše, ali nakon jedanaest godina vođenja tvrtke izgorio je i otac mu je u tom razdoblju umro. Želio je promjenu načina života, a nije ga vodio samo profit koji bi ostvario preprodajom kriptovaluta. S potonjim se bavi od 2013. godine, a prije tri godine, zajedno sa suprugom Romaine, napokon je prihvatio stil života koji je značajno odstupio od ideje materijalizma; svu je imovinu uložio u bitcoin i putovanja

Međutim, ne ide sve po planu kojeg je zacrtao Taihuttu. Vrijednost kriptovalute bitcoin ne doseže željenu razinu, a sada dodatni problem uzrokuje pandemija novog koronavirusa koja sprječava daljnja putovanja obitelji. Ipak, obiteljsko oduševljenje kriptovalutama i dalje je nepokolebljivo; za Decrypt je obitelj istaknula razloge zbog kojih, usprkos gomilanju problema, i dalje slijede svoj plan.

Kada je obitelj započela putovanje, nisu imali na raspolaganju aplikacije poput CoinATMRadar, koje sadrže informacije o mjestima na kojima potrošač može platiti kriptovalutama; ovisile su isključivo o usmenim predajama. Prve dvije godine putovanja bile su vrlo teške, kaže Taihuttu, koji je povremeno morao raditi s poznanicima iz cijelog svijeta kako bi pretvorio bitcoin u lokalne valute.

Međutim, obitelj kaže da su azijske zemlje nešto spremnije prijeći na kriptovalute od zemalja starog kontinenta. To je posebno primjetno u regijama u kojima stanovnici nemaju pristup bankarskim uslugama. Taihuttu s tim u vezi dodaje da su kriptovalute i blockchain tehnologija središnji alati koji se mogu koristiti za poboljšanje trenutnog monetarnog sustava.

Unatoč ozbiljnim fluktuacijama na tržištu kriptovaluta i još uvijek relativno slabom primjenom istih, pooručuje da od svog načina života neće odustati.

Tagovi: Didi Taihuttu, bitcoin, kriptovalute, CoinATMRadar, Bitcoin Family, nomadski život, putovanja
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE