GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jovanović: Neću dati ostavku, Stipićeve izjave lažljive

Jovanović: Neću dati ostavku, Stipićeve izjave lažljive
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2013 / 16:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas da neće dati ostavku te da su navodi predsjednika Sindikata zaposlenika u hrvatskome školstvu "Preporod" Željka Stipića na kojima temelji traženje njegove ostavke "neutemeljeni i lažljivi".
Na molbu novinara ministar Jovanović osvrnuo se na današnjoj svečanosti u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) na akciju Sindikata zaposlenika u hrvatskome školstvu "Preporod" o potpisivanju peticije u školama kojom će zaposlenici zatražiti da predsjednik Vlade Zoran Milanović smijeni ministra Jovanovića. Svečanost u MZOS-u upriličena je zbog prve dodjele nagrada i priznanja učenicima srednjih škola koji su osvojili medalje na međunarodnim olimpijadama i natjecanjima.

Stipić je na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci, među ostalim, ocijenio da su "zaposlenici u školama nezadovoljni radom resornog ministra, da su plaće među javnim službama smanjene samo učiteljima i nastavnicima, da su im u povodu jednodnevnog štrajka bile upućivane uvrede, a da se sada plaće ponovno umanjuju, da se ne isplaćuju jubilarne nagrade i troškovi prijevoza te da ministar izaziva nezadovoljstvo i bijes zaposlenika".

Najavio je da će se peticija naziva "Mijenjajte ga!" moći potpisati do kraja tjedna u svim osnovnim i srednjim školama, a Stipić je istaknuo istaknuo da u "Preporodu" očekuju potporu i iz drugih sindikata.

Ministar Jovanović je pak svoju je ocjenu o Stipićevim izjavama potkrijepio i argumentom da je u 2012. godini za troškove prijevoza učitelja isplaćano 231 milijun kuna, a ove godine bit će isplaćeno 238 milijuna kuna.

Kad je pak riječ o Stipićevim izjavama da se ministar zbog kašnjenja isplate troškova prijevoza učiteljima ispričao svome stranačkom kolegi, a ne učiteljima, ministar Jovanović ponovio je svoju ispriku učiteljima zbog toga kašnjenja i dodao da je "ministar financija Slavko Linić jedini koji se ima pravo ljutiti se na njega". Jer, dodao je, zbog odluka koje je donio u prošloj godine, "učenici i nastavnici dobili su više nego da je poslušao svoga stranačkog kolegu".

Jovanović je ocijenio da je tijekom dvije godine obnašanja ministarske dužnosti "osigurao da obrazovanje bude dostupnije svim učenicima i studentima u Hrvatskoj, da je uveden niz novosti koje su podigle kvalitetu obrazovanja, uveden je red u sustav i učinkovito raspolažemo resursima koji su nam na raspolaganju.

Zato, zaključio je Jovanović, "smatram da svoj posao radim kvalitetno i da ću jednako uspješno i u iduće dvije godine nastaviti raditi svoj posao, a gospodin Stipić može u ime svoga sindikata tražiti što želi".

Tagovi: Željko Jovanović, Mislav Stipić, školski sindikat Preporod, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Čak 90 posto hotelskih kapaciteta u Hong Kongu potpuno prazno
KATASTROFA
Čak 90 posto hotelskih kapaciteta u Hong Kongu potpuno prazno
HONG KONG – U prva dva mjeseca ove godine popunjenost hotelskih kapaciteta je pala ispod 10 posto, uslijed općeg otkazivanja svih evenata, promocija i događanja.
Wall Street: S&P 500 pao sedmi dan uzastopno
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 pao sedmi dan uzastopno
NEW YORK - S&P 500 pao je u petak sedmi dan zaredom, a referentni indeks pretrpio je najveći tjedni pad od globalne financijske krize iz 2008. godine, zbog sve većeg straha da bi brzorastući koronavirus mogao gurnuti gospodarstvo u recesiju.
Otkazan ITB Berlin
LOŠE VIJESTI
Otkazan ITB Berlin
ZAGREB - ITB Berlin, vodeći svjetski putnički i turistički sajam ipak se neće održati kako je najavljeno od 4. do 8. ožujka.
Najgori tjedan za europske dionice od listopada 2008.
RASPRODAJA
Najgori tjedan za europske dionice od listopada 2008.
FRANKFURT - Stoxx600 je tijekom tjedna izgubio otprilike 12,7%, što je najgore od listopada 2008. u jeku globalne financijske krize.
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
CLOSING BELL BSE
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je nastavljen pad cena akcija i poslednjeg radnog dana u nedelji, a ukupan promet je, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, skočio na 1,24 milijarde dinara (10,5 miliona evra).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE