" /> "> Josipović odgovara Milanoviću: Svaka javna osoba mora govoriti istinu | SEEbiz.eu

Josipović odgovara Milanoviću: Svaka javna osoba mora govoriti istinu

Josipović odgovara Milanoviću: Svaka javna osoba mora govoriti istinu
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2014 / 12:16
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je danas, komentirajući jučerašnju izjavu premijera Zorana Milanovića da "Predsjednik ne mora govoriti istinu", kako svaka javna osoba mora govoriti istinu i služiti ljudima koji su je izabrali.
Zamoljen od novinara da prokomentira jučerašnju izjavu premijera Zorana Milanovića da "nikada ne bi bio Predsjednik, jer Predsjednik ne mora govoriti istinu", Josipović je novinarima rekao kako je on "zagovornik etike, po kojoj svaka javna osoba, a i privatna, mora govoriti istinu i mora predano služiti ljudima koji su je izabrali".

Novinari su Josipovića pitali i o čemu je jučer na sastanku razgovarao s novim glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom, na što je odgovorio kako je bila riječ o protokolarnom sastanku.

"Imamo nove visoke dužnosnike u pravosuđu - glavnog državnog odvjetnika i ravnateljicu USKOK-a, pa sam htio prije početka mandata istaknuti koliko je važan njihov posao i koliko društvo puno očekuje od njihova predanog rada", rekao je.

Također je, kaže, htio zahvaliti bivšem glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću na doprinosu u ustroju pravne države i progonu kriminala.

Na pitanje očekuje li da će Cvitan nastaviti Bajićev rad Josipović je odgovorio kako očekuje da novi glavni državni odvjetnik učini sve što može u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Josipović je s novinarima razgovarao na marginama skupa "Znanost klimatskih promjena i Hrvatska" koju su organizirali Zelena akcija, Grupa 22 i Heinrich Böll Stiftung-Hrvatska.
Tagovi: Ivo Josipović, Zoran Milanović, Dinko Cvitan, Mladen Bajić, DORH
PROČITAJ I OVO
Kataklizma na Adi Bojani
RUŠENJE
Kataklizma na Adi Bojani
ULCINJ - Erozivni proces na zapadnom delu ostrva Ada Bojana ugrozio je smeštajne kapacitete HTP "Ulcinjska rivijera". Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju apartmane koji su se usled erozije našli na prvoj liniji do mora.
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
SAVJET
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude kojom se okupljaju svi relevantni dionici turističkog sektora kako bi se zajedničkim djelovanjem hrvatski turizam što bolje pripremio za nadolazeće razdoblje, navodi se u priopćenju medijima.
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
PUTOVANJA
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
BERLIN - Europljani se više zanimaju i spremni su za putovanja u inozemstvo u idućih 12 mjeseci, posebno Nijemci, pri čemu od odredišta najviše traže visoke sigurnosne standarde i pozitivne epidemiološke slike, no i dalje se suočavaju s ograničenjima putovanja čije se ukidanje, kao i porast putovanja, očekuje s dostupnošću cjepiva.
Kriptovalute stižu na Wall Street
VELIKI INTERES
Kriptovalute stižu na Wall Street
NEW YORK - Povećani interes institucionalnih investitora, prihvaćanje od strane sve više kompanija i platnih sustava, kao i ponovna vjera da bi mogle biti sigurno sklonište kapitala u kriznim vremenima, ponovno su donijeli optimizam u svijet kriptovaluta.
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
SKIJANJE
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
BERN - Za Božić će se moći skijati u Švicarskoj, ali uz ograničene kapacitete, objavila je u petak vlada, dok je ona u Italiji rekla da će preko blagdana skijaške staze biti zatvorene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE