GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Josip Friščić: Naše ankete govore da ćemo proći bolje

Josip Friščić: Naše ankete govore da ćemo proći bolje
HSS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2011 / 13:26
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka (HSS) predala je danas Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor na parlamentarnim izborima 2011. godine.

Prvi na listi ujedno je i nositelj liste, rekao je Friščić novinarima. U 1. izbornoj jedinici to je Darko Vuletić, u 2. Josip Friščić, u 3. Zvonimir Sabati, u 4. Mato Barukčić, u 5. Davor Vlaović, u 6. Marijana Petir, u 7. Božidar Pankretić, u 8. Ivo Zrilić, u 9. Zoran Smolić, u 10. Stipo Gabrić i u 12. kao kandidat rusinske nacionalne manjine Mijo Šajtoš.

Koalicijski partneri HSS-a u 1., 7., 8. i 10. izbornoj jedinici su Zelena stranka i Stranka penzionera.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić na novinarsko je pitanje kakav rezultat očekuju na izborima odgovorio da HSS nakon što je četiri godine odgovorno obnašao sve dužnosti koje je preuzeo "očekuje od biračkog tijela da potvrdi svoju snagu i mandate".

Na tvrdnju novinara kako HSS trenutačno najbolje ne stoji po anketama te hoće li možda mijenjati izbornu strategiju i ima li neke ideje kako će pridobiti birače, Friščić je odgovorio da imaju i svoje ankete koje su nešto drugačije, te da HSS sa snagom svojih 52.000 članova u predizbornoj kampanji vjeruje da će znati podnijeti račun za ono što su činili i potvrditi da su se odgovorno ponašali te da iza njih stoje rezultati.

Što se tiče predizborne koalicije, Friščić je rekao da je HSS donio svoje liste i uklonio sva nagađanja o tome, a što se tiče poslijeizborne suradnje, rekao je da je njihov program i prije četiri godine bio temelj za suradnju i ostaje to i dalje.

"Za sve one točke gdje nađemo dodirnost spremni smo surađivati, ali zasigurno je jasan i naš stav za ono gdje se programski s nekim ne slažemo da tu suradnje samo radi glasova i mandata ne može biti", rekao je.

Friščić je kazao da najbolji rezultat očekuju u 2. izbornoj jedinici, gdje HSS ima 12.000 članova i gdje je uvijek polučivao najbolje rezultate, u 10. izbornoj jedinici gdje je nositelj liste Stipo Gabrić, te u 7. i 6. izbornoj jedinici gdje su nositelji Božidar Pankretić i Marijana Petir, kao i u 3. gdje je nositelj liste Zvonimir Sabati.

Novinare je zanimalo kako to da su baš u nedjelju došli predati liste, kad su protivnici rada nedjeljom, na što je Friščić odgovorio kako nakon što predaju liste idu svi skupa na misu.

"Prema tome danas ne radimo, ovo predamo i lijepo idemo k misi. To je u skladu i s našim sloganom", rekao je.

Stipo Gabrić Jambo je odgovarajući na novinarska pitanja kazao kako je svojim lobiranjima u ministarstvima uspio za 10. izbornu jedinicu u protekle četiri godine dobiti milijardu kuna. Također je kazao kako je pomogao brojnim ljudima iz toga kraja.

"Ne postoji ni jedan čovjek u 10. izbornoj jedinici koji je bio bolestan da mu nisam dao auto ili sredio u doktora Gabrića, rođaka mog oftalmologa ili doktora Bušića na Svetom Duhu ili nekog drugog doktora, jer na žalost mi smo socijalna država, ali ne daj Bože da vas zaboli ako nemate vezu ne možete otići do doktora, možete umrijeti doma", rekao je Gabrić Jambo koji je u Sabor danas donio kašete s neretvanskim mandarinama i suhim smokvama.

Tagovi: Josip Friščić, Marijana Petir, Damir Bajs, Stipe Gabrić Jambo, Božidar Pankretić, Hrvatska seljačka stranka, HSS
PROČITAJ I OVO
Digitalni juan veliki izazov za dolar
IZAZOVI
Digitalni juan veliki izazov za dolar
PEKING - Kina pobjeđuje SAD kada je riječ o inovacijama u internetskom novcu, postavljajući izazove statusu američkog dolara kao de facto monetarne rezerve.
Bitcoin u usponu, zaslužni Musk, Dorsey i Wood
KRIPTOVALUTE
Bitcoin u usponu, zaslužni Musk, Dorsey i Wood
NEW YORK - Turbulentni tjedan bio je i na tržištu kriptovaluta čija je tržišna kapitalizacija u utorak pala za 100 milijardi dolara u samo 24 sata.
Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
SOLIDNO
Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
ZAGREB - Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice rekao je u Dnevniku HRT-a, kako prema podacima eVisitora u Hrvatskoj trenutno boravi 870 tisuća turista, a najviše ih je iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske. Najposjećenije destinacije su Poreč, Rovinj, Vir, Mali Lošinj i Medulin.
Svjetska tržišta: Indeksi rastu na krilima dobrih rezultata kompanija
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi rastu na krilima dobrih rezultata kompanija
NEW YORK - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, pri čemu su na Wall Streetu dosegnule rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija.
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
LONDON – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer ulagači zbog širenja delta soja koronavirusa i novih restriktivnih mjera nisu skloni rizičnijim investicijama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE