GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jean Louis Yvon Gourbin kandidat za člana NO-a Atlantic Grupe

Jean Louis Yvon Gourbin kandidat za člana NO-a Atlantic Grupe
UGLEDNO IME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2016 / 14:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na Glavnoj skupštini Atlantic Grupe koja će se održati 16. lipnja dioničari kompanije glasovat će o izboru novog člana Nadzornog odbora.

Riječ je o Jean Louis Yvon Gourbinu, menadžeru iznimne međunarodne reputacije. Bogato poslovno iskustvo stekao je kroz 40 godina rada na rukovodećim funkcijama u industriji robe široke potrošnje i sektoru poljoprivredne robe u Europi, Sjevernoj Americi, Latinskoj Americi, u azijsko-pacifičkoj regiji, Bliskom istoku i Subsaharskoj Africi, a veći dio karijere - više od 15 godina, proveo je u kompaniji Kellogg.

Jean Louis Yvon Gourbin je, prije karijere u Kelloggu, radio u marketingu i prodaji Kronenbourga, vodeće kompanije za proizvodnju piva, zatim u La Maison du Café, vodećoj kompaniji za mljevenu kavu, nakon čega je karijeru nastavio u francuskoj kompaniji Ralston Purina, za proizvodnju hrane za kućne ljubimce. 1983. godine pridružio se kompaniji Kellogg u Francuskoj kao Direktor marketinga i prodaje, zatim kao Generalni direktor u Francuskoj i Beneluxu, nakon čega je postao Predsjednik Uprave Kellogga u Kanadi, potom Generalni direktor Kelloga u Australiji i Novom Zelandu te Predsjednik Kellogga za azijsko-pacifičku regiju sa sjedištem u Sydneyu.

U rujnu 1998. vraća se u Europu, te je imenovan Predsjednikom Kellogga Europa sa sjedištem u Manchesteru i promoviran na mjesto Potpredsjednika Grupe. 1999. godine pridružio se Danone Grupi na funkciji Predsjednika Divizije Keksa i grickalica, te na funkciji člana Izvršnog odbora Grupe. 2004. godine pridružuje se Bunge-u, jednom od tri svjetska lidera u poljoprivrednoj djelatnosti, te postaje Predsjednik Uprave za Europu, Bliski istok i Afriku sa sjedištem u Ženevi. Bio je također Predsjednik i član Uprave ZT Kruszwica S.A. (Poljska) i Koninklijke Bunge B.V. (Nizozemska).

U svibnju 2012. godine Jean Louis Yvon Gourbin se umirovio te se angažirao u projektima kojima bi mogao pridonijeti bogatim poslovnim iskustvom. Pridružio se Nadzornom odboru kompanije Desmet Ballestra (industrijski inženjering) i udruge “The Friends” Kasalaga čija je misija izgraditi i upravljati radom osnovne i stručne škole u selu Kasalaga u Ugandi.

Godine 2016. postao je partner švicarske televizije s ciljem izrade programa promicanja mladih švicarskih poduzetnika. Pridruživanjem NO-u Atlantic Grupe Jean Louis Yvon Gourbin također može dati vrijedan doprinos bogatim iskustvom stečenim istaknutim stručnim radom u područjima poslovanja s robom široke potrošnje, strateškog upravljanja, marketinga, te spajanja i preuzimanja.

Dosadašnja članica Nadzornog odbora Vedrana Jelušić Kašić prilikom odstupanja iz NO-a Atlantic Grupe koje stupa na snagu 15. lipnja 2016. komentirala je:

„Tijekom posljednjih pet godina Atlantic Grupa je pokazala sposobnost ne samo za postizanje korporacijskog uspjeha, nego i za doprinos jačanju prehrambenog lanca integracijom niza malih i srednjih kompanija u svoj sustav poslovanja. Sigurna sam kako će Atlantic Grupa nastaviti s inovacijama u tržišnom natjecanju, kontinuirano unapređujući poslovanje, utirući tako put koji mogu slijediti druge kompanije.“

Tagovi: Jean Louis Yvon Gourbin, Atlantic Grupa, Vedrana Jelušić Kašić, Kellogg
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
ZAGREB - Srijeda je donijela rast indeksa, ali i slab redovni dionički promet.
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
FOREX
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
LONDON - Dolar je u srijedu blago oslabio na međunarodnim tržištima valuta nakon poruka dužnosnika američke središnje banke da oporavak gospodarstva od koronakrize traži više vremena i da neće žuriti sa smanjivanjem potpora.
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
UPOZORENJA
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
VENECIJA - Narušen je ugled Venecije koja postaje veliko sidrište turističkih kruzera, takva bi mogla biti budućnost grada upisanog na UNESCO-ov popis svjetske baštine ako ta agencija ostvari prijetnju i stavi je na popis ugrožene baštine.
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
TREZORCI
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
ZAGREB - Ministarstvo financija u srijedu je na aukciji prodalo 600 milijuna kuna trezorskih zapisa, nešto više od planiranoga, čime će refinancirati dug po trezorcima koji dospijevaju na naplatu.
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
VIKEND
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom proteklog produljenog vikenda, od petka 18. do srijede 23. lipnja, ostvareno 330.000 turističkih dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, podaci su iz sustava eVisitor koje su u srijedu objavili iz Ministarstva turizma i sporta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE