GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jasmina Buljan Culej vodit će kurikuralnu reformu

Jasmina Buljan Culej vodit će kurikuralnu reformu
IMENOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2017 / 15:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na čelo Ekspertne radne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme danas je imenovana dr. sc. Jasminka BULJAN CULEJ, dosadašnja načelnica Istraživačko-razvojnog odjela Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Dr. sc. Jasmina Buljan Culej dugi niz godina radi kao odgojno-obrazovni djelatnik. Osnutkom Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja zapošljava se na mjestu načelnice Istraživačko-razvojnog odjela i već deset godina doprinosi razvoju metodologije izrade ispita znanja te unapređuje psihometrijske analize ispitnih zadataka. Stručno se usavršavala na Harvardu u području kvalitete obrazovanja. Kolege je cijene, radišna je, a u nekoliko je navrata javno izjavila da se zalaže za individualni pristup u obrazovanju djece, odnosno za obrazovanje u skladu s njihovim psihološkim razvojem, piše Školski portal.

Prošlih je godina Jasminka Buljan Culej sudjelovala u radu u stalnoj skupini o pokazateljima i mjerilima u obrazovanju (Standing Group of Indicators and Benchmarks, SGIB) kao predstavnica Republike Hrvatske pri stalnome tijelu Opće uprave Europske komisije za obrazovanje i kulturu (DG EAC). Sve aktivnosti članova stalne skupine o pokazateljima i mjerilima u obrazovanju tijekom 2015. godine objavljene su u publikaciji Pregled obrazovanja i osposobljavanja za 2015.

Europska komisija imenovala je Jasminku Buljan Culej za članicu nove stručne skupine za višejezičnost (lEG Multilingualism) pri stalnome tijelu Opće uprave Europske komisije za obrazovanje i kulturu (DG EAC).

Tijekom 2015. godine Jasminka Buljan Culej predstavljala je Centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u konzultativnoj radnoj skupini za praćenje evaluacije Programa za cjeloživotno učenje Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Tagovi: Jasmina Buljan Culej, kurikuralna reforma
PROČITAJ I OVO
Oprezna trgovina na europskim tržištima
TRŽIŠTE KAPITALA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim se burzama u četvrtak ujutro trguje oprezno jer nakon višetjednog rasta cijena dionica ulagači trenutno nisu skloni dodatno riskirati zbog daljnjeg brzog širenja koronavirusa u Europi.
Cjepivo stiže u Hrvatsku već kroz nekoliko tjedana
CIJEPLJENJE
Cjepivo stiže u Hrvatsku već kroz nekoliko tjedana
ZAGREB - Kao distributer za sva cjepiva protiv korone u Hrvatskoj izabrana je tvrtka Medoka koja mora osigurati skladištenje i distribuciju cjepiva.
Crni petak: Kako vas trgovci pokušavaju navesti da kupujete
PSIHOLOGIJA
Crni petak: Kako vas trgovci pokušavaju navesti da kupujete
ZAGREB - Cijena izgleda nikad povoljnija, a odbrojavanje do isteka popusta visi vam nad glavom - bolje je da kupite odmah.
Azijska tržišta: Indeksi na novim rekordnim razinama
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Indeksi na novim rekordnim razinama
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica dosegnule nove rekordne razine, zahvaljujući nastavku euforije u vezi cjepiva protiv covida-19 i nadi ulagača u nove poticajne mjere u američkom gospodarstvu.
Wall Street: Slabiji podaci s tržišta rada spustili indekse
KOREKCIJA
Wall Street: Slabiji podaci s tržišta rada spustili indekse
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu Dow Jones i S&P 500 indeks skliznuli s rekordnih razina jer su ulagače pokolebali slabiji nego što se očekivalo podaci s tržišta rada, kao i vijesti o daljnjem širenju koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE