GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janković: Vučićeva izjava je vrhunac cinizma, vlast prećutala dokaze

Janković: Vučićeva izjava je vrhunac cinizma, vlast prećutala dokaze
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2015 / 18:25
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković izjavio da je vlast je namerno prećutala neke dokaze o tragičnom događaju, u kojem je 1993. godine nastradao njegov prijatelj Predrag Gojković.
"To što te dokumente, kojih ima više desetina, dva medija kreirajući 'aferu' nisu prikazala; to što ih je ministar unutrašnjih poslova danima 'tražio' po arhivi, a sve vreme su stajali na svom mestu, tamo gde i dokument čiji su isečci poslužili za stvaranje afere, ne znači da ih policija pre 23 godine nije napravila, odnosno da nije radila zakonito", rekao je Janković za najnoviji NIN.

Taj nedeljnik je objavio faksimile nekih od dokumenata, koje do sada MUP nije objavio.

Janković je rekao da je na zahtev tužioca Uprava kriminalističke policije uradila još krajem 1993. i reviziju slučaja - uzete su još detaljnije izjave, urađeno je poligrafsko testiranje, tužilac je balističaru pred sudijom postavljao niz pitanja, na zapisnik.

"Ništa u celom tom dosijeu ne nedostaje, čak je puniji nego što bi morao da bude, niti ima neispitanih tragova", rekao je Janković i dodao i da su navodne barutne čestice na njegove ruke došle "na krilima tabloida".

Prema Jankovićevim rečima, barutne čestice nikada nisu nađene na njegovim rukama, već tragovi nitrata, i to na tri osobe.

"Veštaci su jasno napisali i rekli da nitrati mogu da potiču od barutne prašine koja se prenosi kao i obična prašina te je tako mogla dospeti do nas i naših ruku, ali zna se da tragove nitrata ostavljaju i mnoge druge materije (poput šampona, sapuna) te da se nikako ne može tvrditi da ono što je detektovano na nama potiče od povlačenja okidača. To piše i na službenom nalazu", rekao je Janković.

Kako je kazao, sada je već svakom jasno zašto se 'nitrati' u pojedinim medijima pretvaraju u 'barutne čestice' na njegovim rukama.

Janković je rekao da bi i danas, ako ga pozovu, otišao i pričao sa porodicom Gojković.

"Nikada nisam rekao da oni prave 'rijaliti šou', već neko drugi. I svi znaju na koga sam mislio".

On je demantovao tvrdnje premijera da je stopirao pismo porodice Gojković u medijima.

"Vrhunski je cinizam kada Aleksandar Vučić kaže da ja sprovodim cenzuru u zemlji u kojoj je on personifikacija vlasti i moći. To je otprilike tačno kao što je tačno da je moj otac bio 'biznismen, jedan od najmoćnijih ljudi Loznice'", rekao je Janković i dodao da o smrti svog prijatelja ministru odbrane "nema šta da priča, a Bratislavu Gašiću privatno - još manje".

Tagovi: Saša Janković, Aleksandar Vučić, Vlada Srbije, Predrag Gojković, MUP Srbije
PROČITAJ I OVO
Pandemija smanjila konzumaciju piva u Češkoj
PIVO
Pandemija smanjila konzumaciju piva u Češkoj
PRAG - Konzumacija piva u Češkoj pala je u pandemijskoj 2020. godini na najnižu razinu u gotovo 60 godina, pokazali su podaci udruge pivara.
Puni profil Ipsilona do tunela Učka otvorit će se znatno prije roka
IPSILON
Puni profil Ipsilona do tunela Učka otvorit će se znatno prije roka
PULA - Jučerašnje otvaranje Parka narodnog ustanka u Pazinu, gdje je Bina Istra bila donator, bila je prigoda da upitamo direktora upravljanja i održavanja Christiana Santalezu kako napreduju radovi na Ipsilonu.
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
TEST
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
PEKING - Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu među stranim sportašima na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
VINO
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
PARIZ - Svjetski potrošnja vina u 2020. godini pala je za tri posto u odnosu na 2019., na najnižu razinu od 2002. godine, navodi se u izvješću koje je objavila Međunarodna organizacija za vinogradarstvo i vinarstvo.
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
BITCOIN
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
NEW YORK - Kad je u posljednjih nekoliko navrata Nikolaos Panigirtzoglou svjedočlio ovako negativnom trendu u cijeni bitcoina, kupci bi se vratili i spriječili dublju korekciju. Ovoga puta, strateg JPMorgana je zabrinut.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE