GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janković ide u kontrolu dokumenata VBA

Janković ide u kontrolu dokumenata VBA
KONTROLA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2015 / 15:32
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da će danas popodne u Vojno-bezbednosnoj agenciji pogledati dokumenta u vezi sa incidentom na Paradi ponosa u Beogradu koja nisu mogli da pogledaju njegovi saradnici jer su označena visokim stepenom poverljivosti.
"Postoje još neka dokumenta koja mi nisu dostavljena, a koja je potpisao ministar odbrane", rekao je Janković novinarima u Medija centru.

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić negirao je juče da su kontrolom Vojno-bezbednosne agencije saradnici zaštitnika građana pronašli nova dokumenta u vezi sa incidentom na Paradi ponosa i zatražio od Jankovića da odgovori kako je pre više od 20 godina ubijen njegov prijatelj Predrag Gojković.

"Odgovorite Vi meni, gospodine Jankoviću, kako je ubijen Predrag Gojković. Znali ste da po Vašim medijima tražite odgovornost za pad helikoptera, što nije u Vašoj nadležnosti. Sada ja, kao običan građanin, tražim od Vas odgovore, kako bi građani Srbije, posle 23 godine, saznali istinu o ubistvu Predraga Gojkovića", navodi se u izjavi Gašića koju je prenelo Ministarstvo odbrane.

Janković je danas kazao da nema komentar na Gašićeve opaske da je reč o ubistvu a ne samoubistvu Gojkovića i dodao da građani imaju dovoljno činjenica da sami mogu da ocene šta se dogodilo.

"Na meni je da svojim radom pribavljam činjenice, svako treba da radi svoj posao", rekao je Janković.

Zaštitnik građana nije želeo da komentariše ni ocene da su Gašićeve reči nastavak pritisaka da podnese ostavku.

"Za mene su to spekulacije", rekao je i dodao da je dostupan "svakome za svako pitanje i svaki potupak".

"Kao što ja vodim druge postupke, imaju i drugi pravo da vode postupke protiv mene", rekao je Janković i naveo da "nije izbegao nijedan postupak, dva puta pred policijom i jednom pred tužilaštvom i sudom".

Janković je od Ministarstva odbrane ranije tražio dokumenta o incidentu tokom Parade ponosa 2014. godine, kada su se pripadnici Žandarmerije sukobili sa bratom premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andrejom Vučićem i Predragom Malim, kao i sa pripadnicima Vojne policije koji su ih pratili.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je ranije da nema osnova za revidiranje postupka o pogibiji Gojkovića, koje je proglašeno samoubistvom.

Tagovi: Saša Janković, VBA, Bratislav Gašić, Predrag Gojković, Žandarmierija, Parada ponosa, Andrej Vučić
PROČITAJ I OVO
Što je uzrok nedjeljne katastrofe bitcoina?
RASPRODAJA
Što je uzrok nedjeljne katastrofe bitcoina?
NEW YORK - Bitcoin se u nedjelju srušio više od dvanaest posto i pao na najnižu razinu u tri tjedna. Bio je to i najteži dnevni pad bitcoina u dva mjeseca.
Coinbaseov CEO prodao dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine
PRODAJA
Coinbaseov CEO prodao dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine
NEW YORK - Glavni izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong prodao je dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine.
Britanski turisti mogli bi biti dobra vijest za Hrvatsku
PUTOVANJA
Britanski turisti mogli bi biti dobra vijest za Hrvatsku
LONDON - Sjedinjene Američke Države, Gibraltar, Izrael i Island naći će se na 'zelenoj' listi osam zemalja ili teritorija koje britanska vlada planira označiti sigurnima za putovanja od 17. svibnja, prema istraživanju koje je naručio tamošnji sektor putovanja.
Bitcoin potonuo dvanaest posto
KRIPTOVALUTE
Bitcoin potonuo dvanaest posto
NEW YORK - Najpopularnija kriptovaluta potonula je čak dvanaest posto u nedjelju ujutro.
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
UZLET
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
LJUBLJANA - Glavni ljubljanski indeks SBITOP ove je godine već zabilježio 16 posto rasta, a dionice Krke vratile su se na razinu iznad 100 eura prvi put od svibnja 2008.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE