GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jack Dorsey ima revolucionarne planove s bitcoinom

Jack Dorsey ima revolucionarne planove s bitcoinom
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2021 / 10:32
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Osnivač Twittera i Squarea Jack Dorsey ima revolucionarne planove na tržiptu kriptovaluta.

Planira, naime, stvoriti decentralizirano bitcoin tržište i to putem nove divizije svoje kompanije Square koja će se fokusirati na stvaranje otvorenih developerskih plaformi, piše Coinbase.

"Pomozite nam izgraditi otvorenu platformu za stvaranje decentralizirane razmjene za #Bitcoin", napisao je Dorsey na Twitteru.

Mike Brock, koji je imenovan za voditelja inicijative, zasebno je na Twitteru napisao kako je „ovo problem koji će se riješiti: olakšati financiranje novčanika bez skrbništva bilo gdje u svijetu putem platforme za nadogradnju i isključivanje. To bi bilo nešto nalik decentraliziranoj burzi za klasične valute.”

"Voljeli bismo da ovo bude izvor bitcoina, od vrha do dna", napisao je Brock.

Također je napomenuo da će platforma "biti potpuno razvijena u javnosti, otvorenog koda, otvorenog protokola", te da će je moći koristiti svaki wallet.

Brock je primijetio "nedostatke u troškovima i skalabilnosti", te da je TBD-u potrebno "rješenje za infrastrukturu razmjene između digitalne imovine, poput stabilnih kovanica".

U srpnju je Dorsey u nizu tweetova napisao da će Square pokrenuti novi posao kako bi lakše ponudio decentralizirane financijske usluge koje nisu pod skrbništvom.

Tagovi: Jack Dorsey, bitcoin, kriptovalute, Twitter, Square
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE