GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iznimno loša vijest za ljubitelje piva

Iznimno loša vijest za ljubitelje piva
PIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2020 / 16:13
Autor: SEEbiz
LONDON - Upitne isporuke ugličnog dioksida iz postrojenja etanola povećavaju zabrinutost od nestašice piva u SAD-u.

Ugljični dioksid nastaje prirodnim putem, još za vrijeme vrenja, a ponekad može biti u pivo umjetno odan mjehurićima, slično kao soda.

Pivari i proizvođači bezalkoholnih pića koriste ugljični dioksid ili CO2 za karbonizaciju. Proizvođači etanola ključni su dobavljač CO2 prehrambenoj industriji, jer taj plin hvataju kao nusproizvod proizvodnje etanola i prodaju ga u velikim količinama.

Ali etanol, koji je uklopljen u nacionalnu opskrbu benzinom, imao je snažan pad proizvodnje zbog pada potražnje za benzinom kao posljedica pandemije COVID-19. Potražnja za benzinom u SAD-u je smanjena za više od 30%.

Nedostatak proizvodnje etanola ometa ovaj visoko specijalizirani kutak prehrambene industrije, jer je 34 od 45 američkih postrojenja za etanol koje prodaju CO2 neaktivno ili smanjilo proizvodnju, izjavio je izvršni izvršni direktor udruge za obnovljiva goriva Geoff Cooper.

Dobavljači CO2 pivovarama su povećali cijene za oko 25% zbog smanjene opskrbe, rekao je Bob Pease, izvršni direktor Udruge pivara.

Trgovinska grupacija predstavlja male i neovisne američke craft pivare, koji oko 45% svog CO2 dobivaju od proizvođača etanola.

"Problem je sve veći. Svakodnevno slušamo o tome više članova ", rekao je Pease, koji očekuje da će neke pivare početi smanjivati proizvodnju za dva do tri tjedna.

U pismu potpredsjedniku Mikeu Penceu, Udruga za komprimirani plin (CGA) rekla je da je proizvodnja CO2 pala za oko 20% i da bi do sredine travnja mogla biti smanjena za 50% bez olakšanja, rekao je u pismu direktor CGA Rich Gottwald. Proizvođači mesa također osjećaju nedostatak, jer oni koriste CO2 u preradi, pakiranju, konzerviranju i otpremi.

Orion Melehan, izvršni direktor Santa Cruza, kalifornijska kompanija LifeAID, specijalna tvrtka za pića, rekao je da dva njegova proizvodna partnera traže alternativne izvore CO2.

Tagovi: pivo, ugljični dioksid, etanol, pivovare, koronavirus u SAD-u, benzin
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE