GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izložba i fotomonografija Davora Rostuhara

Izložba i fotomonografija Davora Rostuhara
FOTOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2014 / 22:14
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Izložba fotografija Davora Rostuhara "National Geographic - Hrvatska iz zraka", rezultat projekta Kluba za ekspedicionizam i kulturu, otvorena je večeras u Domu Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU).
Autor projekta i fotografija Davor Rostuhar snimao je sedam godina tijekom sva četiri godišnja doba i sabrao kolekciju koja otkriva nove vrijednosti prirodne i kulturne baštine Hrvatske, rečeno je.

Predstavljena je i istoimena i fotomonografija s dvjesto fotografija, Kluba za ekspedicionizam i kulturu, a izišla je u dva zasebna izdanja- na hrvatskome i na engleskome jeziku.

Glavni urednik "National Geographica Hrvatska" Hrvoje Prćić istaknuo je da, bez lažne skromnosti, smatra da je to jedan od najvećih, ako ne i najveći fotografski projekt u Hrvatskoj. Trajao je više od sedam godina, koštao više od milijun kuna, dokumentirao hrvatske ljepote, krajobraze, vizure na dosad neviđen način, rekao je Prćić.

Izložba predstavlja fotografije Hrvatske iz zraka kroz multimedijalne projekcije od klasičnog otiska na papir velikog formata do multisenzorsih sadržaja.

Prije same izložbe, praćene komercijalnim sadržajima, demonstrirana je mala bespilotna letjelica na daljinsko upravljanje s kojom je autor dopunjavao snimanje iz helikoptera, sportskih zrakoplova i balona.

Izdanje fotomonografije "National Geographic - Croatia from above" bit će distribuirano diljem svijeta.

Nakon večerašnjeg otvorenja u Zagrebu, izložba će od početka srpnja do kraja rujna obići još sedam hrvatskih gradova - Dubrovnik, Split, Hvar, Zadar, Varaždin, Rijeku i Osijek.

Tagovi: National Geographic - Hrvatska iz zraka, Davor Rostuhar, HDLU, Hrvoje Prćić
PROČITAJ I OVO
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
OMF
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
ZAGREB - Obvezni mirovinski fondovi (OMF) krajem ovogodišnjeg svibnja imali su 2,07 milijuna članova, što je za 37,6 tisuća više nego godinu ranije, dok im je imovina porasla za 12,8 milijardi kuna, premašivši 125 milijardi, podaci su Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
BRODARSKO TRŽIŠTE
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
ANALIZA - Mnogi smatraju porast ili smanjenje indeksa vodećim pokazateljem budućeg gospodarskog rasta.
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
OBVEZNICE
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
LJUBLJANA - Slovenija je uspješno izdala prvu obveznicu održivosti u kojoj su sredstva od emisije namijenjena financiranju isključivo održivih projekata. Dospijeće je 10 godina, a prinos do dospijeća 0,170 posto.
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ISPRAVLJENA GREŠKA
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ZAGREB - Iako je na novoj epidemiološkoj karti Europskog centra za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) Hrvatska prvotno bila siva, kasno sinoć u novoj verziji ipak se 'zazelenila'.
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
ZATVARANJE
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
LISABON - Strože covid mjere bit će nametnute lisabonskoj regiji, dok vlasti nastoje držati pod kontrolom porast broja zaraženih koji prijeti portugalskoj turističkoj sezoni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE