GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivan Šverko novi član Uprave Croatia banke

Ivan Šverko novi član Uprave Croatia banke
IMENOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2014 / 10:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ivan Šverko imenovan je novim članom Uprave Croatia banke d.d. sa stručnim zaduženjima za grupu poslova upravljanja rizicima, kreditne administracije, pravnih poslova i usklađenosti na mandat od 4 godine.
Ivan Šverko, financijski je stručnjak s bogatim bankarskim iskustvom, profesor i predavač, autor znanstvenih radova s područja bankarstva.

Rođen u Rijeci, doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, poslijediplomski MBA studij završio je na Sveučilištu Kentucky u Lexingtonu, a dodiplomski studij završio je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Na ovu strateški važnu poziciju za Banku Šverko dolazi s bogatim stručnim iskustvom stečenim kroz karijeru na rukovodećim mjestima u Hypo Alpe-Adria banci, Volksbank, Erste & Steiermarkische Bank te Riječkoj banci.

Ivan Šverko ima naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta. Od 2005. godine redovno predaje na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa na kolegiju Novac i bankarstvo na stručnom studiju te na kolegiju Upravljanja rizicima financijskih institucija u MBA programu.

Autor je niza znanstvenih radova s područja bankarstva i financija, autor knjige „Upravljanje nekreditnim rizicima u Hrvatskim financijskim institucijama" te koautor knjige "Novac, bankarstvo i financijska tržišta" za koju je 2006. godine primio nagradu Mijo Mirković.

Tagovi: Ivan Šverko, Croatia banka, Volksbank, Riječka banka, Erste banka
PROČITAJ I OVO
Digitalni juan veliki izazov za dolar
IZAZOVI
Digitalni juan veliki izazov za dolar
PEKING - Kina pobjeđuje SAD kada je riječ o inovacijama u internetskom novcu, postavljajući izazove statusu američkog dolara kao de facto monetarne rezerve.
Bitcoin u usponu, zaslužni Musk, Dorsey i Wood
KRIPTOVALUTE
Bitcoin u usponu, zaslužni Musk, Dorsey i Wood
NEW YORK - Turbulentni tjedan bio je i na tržištu kriptovaluta čija je tržišna kapitalizacija u utorak pala za 100 milijardi dolara u samo 24 sata.
Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
SOLIDNO
Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
ZAGREB - Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice rekao je u Dnevniku HRT-a, kako prema podacima eVisitora u Hrvatskoj trenutno boravi 870 tisuća turista, a najviše ih je iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske. Najposjećenije destinacije su Poreč, Rovinj, Vir, Mali Lošinj i Medulin.
Svjetska tržišta: Indeksi rastu na krilima dobrih rezultata kompanija
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi rastu na krilima dobrih rezultata kompanija
NEW YORK - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, pri čemu su na Wall Streetu dosegnule rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija.
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
LONDON – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer ulagači zbog širenja delta soja koronavirusa i novih restriktivnih mjera nisu skloni rizičnijim investicijama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE