GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istraživanje: Porast ksenofobije u Mađarskoj

Istraživanje: Porast ksenofobije u Mađarskoj
NETRPELJIVOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2015 / 08:22
Autor: SEEbiz / Al-Jazeera Balkans
BUDIMPEŠTA - Najmanje 39 posto Mađara su ksenofobi, pokazalo je posljednje istraživanje Tarkija, kompanije koja se tom tematikom bavi od 1992. godine.

Prema rezultatima tog istraživanja, 39 posto ispitanika smatra kako ne treba davati azil strancima koji ga zatraže, njih 56 posto smatra kako je ipak nužno razmotriti zahtjeve, a tek pet posto ispitanih misli da je potrebno odobriti azil svima koji ga traže.

Rezultati ankete su pokazali i da je grupa nazvana "Prijatelj stranca" prepolovljena te da 76 posto članova te grupe ne želi Arape u svojoj zemlji.

Ksenofobija u Mađarskoj počela je uzimati maha početkom '90-ih. U periodu od 1996. do 2011. godine postotak ksenofoba, po anketama, je rastao od 24 do 34 posto, nakon čega je ksenofobija u još većem porastu. Rekord je zabilježen prije četiri mjeseca kada se 43 posto Mađara izjasnilo kao ksenofobi.

Kompanija Tarki podsjeća da je 2012. godine u Mađarskoj boravilo 2.000 azilanata, a uz nelegalne prelaske granica izbjeglica iz zemalja Bliskog istoka ove godine taj broj mogao bi biti veći od 300.000.

Kako bi spriječila dolaske novih ilegalnih migranata, Mađarska je ovo ljeto počela dizati žičanu ogradu na cijelom potezu granice sa Srbijom.

Planirana je izgradnja 175 kilometara duge ograde, za što će biti potrošeno 100-ak miliona eura.

Osim vojske, odnedavno su na podizanju ograde angažirani i zainteresirani građani. Mađarske vlasti objasnile su kako je riječ o javnim radovima koji bi mogli "poslužiti kao primjer za neke slične projekte u budućnosti".


Tagovi: ksenofobija, Mađarska, migranti, Viktor Orban
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Razočaravajući početak trgovačke nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Razočaravajući početak trgovačke nedelje
BEOGRAD – Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas visokih 384,1 miliona dinara, nešto manje od 3,3 miliona evra, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama Srbije, ali su podaci sa tržišta akcija razočaravajući.
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je pad indeksa na Zagrebačkoj burzi uz slabiji promet.
Croatia Full of New Beginnings: Nova kampanja za hrvatski turizam
KAMPANJA
Croatia Full of New Beginnings: Nova kampanja za hrvatski turizam
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) do sredine veljače na društvenim mrežama na 15 tržišta provodi novu kampanju za hrvatski turizam "Croatia Full of New Beginnings/Hrvatska puna novih početaka" i uz oznaku #CroatiaWishList2021, čiji je cilj promocija Hrvatske kroz nove početke i pozitivne želje.
Dolar ojačao u pogoršanoj atmosferi prema riziku
FOREX
Dolar ojačao u pogoršanoj atmosferi prema riziku
LONDON - Dolar je u ponedjeljak ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima jer investitori nisu bili skloni riziku zbog zabrinutosti u vezi daljnjeg širenja pandemije covida-19 u svijetu.
EU želi smanjiti dominaciju dolara
STRATEŠKI
EU želi smanjiti dominaciju dolara
BRUXELLES - Europska unija planira se boriti protiv "vladavine dolara" na svjetskim tržištima, piše Financial Times (FT) pozivajući se na izvore u Europskoj komisiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE