GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istraživanje Deloittea: Kriptovalute će kroz 5-10 godina zamijeniti one klasične

Istraživanje Deloittea: Kriptovalute će kroz 5-10 godina zamijeniti one klasične
PREDVIĐANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2021 / 07:25
Autor: SEEbiz / bug.hr
ZAGREB - Veliko istraživanje koje je provela konzultantska kuća Deloitte na 1.280 zaposlenika (mahom na višim upravljačkim funkcijama) iz financijskog sektora pokazalo je kako velika većina njih vjeruje da je budućnost financija vezana uz blockchain i kriptovalute.

Analitičari ističu da je pandemija koronavirusa potaknula prelazak na "sve digitalno", pa je tako ubrzala i digitalizaciju financijskog sektora. Postojeće su se strukture našle pred izazovima koje predstavljaju novi poslovni modeli i digitalna imovina.

Shodno tome, ovogodišnje istraživanje o blockchainu pokazalo je kako ljudi na rukovodećim položajima u financijskoj industriji digitalne kriptovalute i blockchain tehnologije vide kao jedan od strateških prioriteta, kako u budućnosti tako i već sada. Tako je 78% ispitanika odgovorilo je da će kriptovalute i digitalna imovina biti donekle ili vrlo važnim dijelom ove industrije u naredna 24 mjeseca. Povrh toga, 76% ispitanika smatra da će digitalna imovina poslužiti kao snažna alternativa ili pak izravna zamjena za fiat (fiducijarni) novac već u narednih 5 do 10 godina.

Na pitanje o tome koja će biti glavna uloga digitalnih oblika imovine za njihovu organizaciju, najviše je ispitanika izjavilo kako će njihove institucije nuditi usluge čuvanje takve imovine, potom kako će kriptovalute služiti za plaćanja, diverzifikaciju ulagačkih portfelja, decentralizaciju financijskih platformi te "tokenizaciju" imovine.

Kao najveće prepreke za široko prihvaćanje digitalne imovine u ovoj se industriji najčešće ističu brige oko kibernetičke sigurnosti, vrlo stroge regulatorne barijere, postojeća financijska infrastruktura kao i zabrinutost za privatnost korisnika.

Ispitanici u ovom istraživanju prihvaćaju da se njihova industrija mora prilagoditi na "seizmičke promjene" koje donosi blockchain, primarno kako bi mogli odgovoriti na zahtjeve svojih sadašnjih i budućih korisnika. Oni koji to učine među prvima imat će i značajnu konkurentsku prednost pred ostalima. Tradicionalno troma bankarska industrija polako se počinje nositi s izazovima modernih tehnologija, no njezin brz razvoj zahtijevat će dodatnu fleksibilnost kako bi se institucije mogle prilagoditi na nove trendove. Uskoro, zaključuje Deloitte, neće imati izbora nego prihvatiti promjenu, jer je sudjelovanje u digitalnom financijskom dobu neizbježno.

Tagovi: kriptovalute, klasične valute, Deloitte, digitalni novac
PROČITAJ I OVO
Ljubljanska borza: Krka najveći krivac za tjedni pad indeksa
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: Krka najveći krivac za tjedni pad indeksa
LJUBLJANA - Indeks SBI TOP ovaj je tjedan na Ljubljanskoj burzi izgubio 0,65 posto i današnje trgovanje zaključio na 1549,08 bodova.
Tri glavna njujorška indeksa ponovo s tjednim rastom
U NIZU
Tri glavna njujorška indeksa ponovo s tjednim rastom
NEW YORK - Glavni burzovni indeksi Wall Streeta zaključili su još jedan tjedan u porastu u petak, iako su tržišta bila zatvorena u srijedu zbog Dana oslobođenja. Negativno su na kretanja na burzi utjecale dionice Nvidije, inače bi tjedni rast bio još veći.
Wall Street: Nvidia pod pritiskom, S&P 500 oslabio
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Nvidia pod pritiskom, S&P 500 oslabio
NEW YORK - Indeks S&P 500 pao je u petak, a dionice tržišnog predvodnika Nvidije povukle su se drugi dan.
Zagrebačka burza: Pad indeksa zbog korekcije Adrisa i Podravke
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa zbog korekcije Adrisa i Podravke
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi završio je padom indeksa za kojeg su ponajprije odgovorni Adris i Podravka.
Craft pivo gubi na popularnosti u Hrvatskoj
PIVO
Craft pivo gubi na popularnosti u Hrvatskoj
ZAGREB - Uoči ljetne sezone, a naročito ako je riječ o godini kada se održava neko veliko nogometno natjecanje, vrlo je oportuno vrijeme kada se može doći do pravih i iskrenih stavova ‘pivopija‘ o tome kako i koliko konzumiraju ovo popularno piće te koje su im omiljene varijacije kojih iz godine u godinu ima sve više.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE