GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istraživanje: Bitcoin bi se mogao ponašati poput američkih obveznica

Istraživanje: Bitcoin bi se mogao ponašati poput američkih obveznica
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2022 / 08:07
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Najnovije istraživanje kripto tržišta Bloomberg Intelligencea sugerira da bi se bitcoin mogao početi ponašati više kao obveznice i zlato Sjedinjenih Država (SAD), a ne kao dionice.

U svom izvješću Crypto Outlook za kolovoz, koje su napisali viši strateg za robu Mike McGlone i viši analitičar tržišne strukture Jamie Coutts, istraživačka jedinica usporedila je tržišta bitcoina s tržištima zlata, obveznica i nafte, prenosi Cointelegraph.

Autori su sugerirali da su makroekonomski utjecaji poput monetarne politike Federalnih rezervi rezultirali sličnostima tržišta državnih obveznica i bitcoina:

"Stezanje tržišta i smanjenje globalnog rasta podupiru prelazak Federalnih rezervi na djelovanje "od sastanka do sastanka" u srpnju, što bi moglo pomoći okrenuti bitcoin prema usmjerenom nagibu više poput američkih državnih obveznica nego dionica."

Također su dodali da "priroda robe koja slijedi nakon pada" i pad prinosa na obveznice sugeriraju povećanje vjerojatnosti da će obveznice, zlato i bitcoin biti podržani kako se inflacija smanjuje.

Trezorske obveznice, koje se često nazivaju T-obveznice, dugoročni su državni dužnički vrijednosni papiri koje izdaje Ministarstvo financija SAD-a. Imaju fiksnu stopu povrata i rokove dospijeća u rasponu od 20 do 30 godina.

U izvješću se navodi da su kripto tržišta u srpnju dosegla najveći popust u usporedbi sa 100-tjednim pomičnim prosjekom. Dodalo se da je "nenormalno da se bitcoin drži znatno ispod svog 200-tjednog pomičnog prosjeka".

Analitičari su rekli da činjenica da je BTC bio 70% ispod svog vrhunca početkom kolovoza, ali još uvijek pet puta viši od najniže vrijednosti iz ožujka 2020. "pokazuje njegov potencijal".

Označili su zonu od 20.000 USD kao ključnu potporu i da očekuju da će se baza izgraditi, slično razini od 5.000 USD u 2018.-19.

Istraživači su zaključili da je bitcoin bio jedna od klasa imovine s najboljim rezultatima od svog početka prije desetak godina, dodajući:

"Mislimo da je više od istog pred nama, osobito jer se možda prelazi na globalni kolateral, s rezultatima koji su više usklađeni s državnim obveznicama ili zlatom."

Istraživanje Coinbasea provedeno u srpnju pokazuje da je profil rizika klase kripto imovine sličan onom dionica naftnog i tehnološkog sektora. Prema glavnom ekonomistu Coinbasea Cesareu Fracassiju, "korelacija između cijena dionica i kripto imovine značajno je porasla" od pandemije 2020. godine.

Tagovi: kriptovalute, bitcoin, ethereum, ProShares, ETC Group, solana, cardano
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Solidan oporavak indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Solidan oporavak indeksa
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze snažno su se oporavili danas podstaknuti znatnim rastom vrednosti većine akcija kojima se trgovalo.
Zagrebačka burza: U fokusu Plava Laguna i HPB
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: U fokusu Plava Laguna i HPB
ZAGREB - Dionice Plave Lagune i Hrvatske poštanske banke najtrgovanije su u četvrtak na Zagrebačkoj burzi u danu u kojemu su glavni indeksi porasli, kao i ukupni promet dionicama.
Žgomba: Hrvatskom turizmu dogodilo se neugodno iznenađenje
PORUKE
Žgomba: Hrvatskom turizmu dogodilo se neugodno iznenađenje
ZAGREB - Predsjednik Udruženja hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba gostovao je u Novom danu i komentirao ovogodišnju turističku sezonu.
Sirevi poskupjeli i do 100 posto
CIJENE
Sirevi poskupjeli i do 100 posto
ZAGREB - Usporedbom sadašnjih cijena sireva u trgovinama s cijenama istih proizvoda prošle godine vidljivo je da su neki od njih poskupjeli nevjerojatnih 100 posto a praktički nema akrtikla koji nije u tom periodu značajno podignuo cijenu, piše u četvrtak Jutarnji list.
Vrućine spržile salatu, rajčicu i krumpir
POSLJEDICE
Vrućine spržile salatu, rajčicu i krumpir
ZAGREB - Suša i vrelo sunce koje je ovih dana domaće povrće "peklo" i na više od 43 celzija "ubrali" su većinu uroda na otvorenom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE