GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istraživanje: Bitcoin bi se mogao ponašati poput američkih obveznica

Istraživanje: Bitcoin bi se mogao ponašati poput američkih obveznica
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2022 / 08:07
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Najnovije istraživanje kripto tržišta Bloomberg Intelligencea sugerira da bi se bitcoin mogao početi ponašati više kao obveznice i zlato Sjedinjenih Država (SAD), a ne kao dionice.

U svom izvješću Crypto Outlook za kolovoz, koje su napisali viši strateg za robu Mike McGlone i viši analitičar tržišne strukture Jamie Coutts, istraživačka jedinica usporedila je tržišta bitcoina s tržištima zlata, obveznica i nafte, prenosi Cointelegraph.

Autori su sugerirali da su makroekonomski utjecaji poput monetarne politike Federalnih rezervi rezultirali sličnostima tržišta državnih obveznica i bitcoina:

"Stezanje tržišta i smanjenje globalnog rasta podupiru prelazak Federalnih rezervi na djelovanje "od sastanka do sastanka" u srpnju, što bi moglo pomoći okrenuti bitcoin prema usmjerenom nagibu više poput američkih državnih obveznica nego dionica."

Također su dodali da "priroda robe koja slijedi nakon pada" i pad prinosa na obveznice sugeriraju povećanje vjerojatnosti da će obveznice, zlato i bitcoin biti podržani kako se inflacija smanjuje.

Trezorske obveznice, koje se često nazivaju T-obveznice, dugoročni su državni dužnički vrijednosni papiri koje izdaje Ministarstvo financija SAD-a. Imaju fiksnu stopu povrata i rokove dospijeća u rasponu od 20 do 30 godina.

U izvješću se navodi da su kripto tržišta u srpnju dosegla najveći popust u usporedbi sa 100-tjednim pomičnim prosjekom. Dodalo se da je "nenormalno da se bitcoin drži znatno ispod svog 200-tjednog pomičnog prosjeka".

Analitičari su rekli da činjenica da je BTC bio 70% ispod svog vrhunca početkom kolovoza, ali još uvijek pet puta viši od najniže vrijednosti iz ožujka 2020. "pokazuje njegov potencijal".

Označili su zonu od 20.000 USD kao ključnu potporu i da očekuju da će se baza izgraditi, slično razini od 5.000 USD u 2018.-19.

Istraživači su zaključili da je bitcoin bio jedna od klasa imovine s najboljim rezultatima od svog početka prije desetak godina, dodajući:

"Mislimo da je više od istog pred nama, osobito jer se možda prelazi na globalni kolateral, s rezultatima koji su više usklađeni s državnim obveznicama ili zlatom."

Istraživanje Coinbasea provedeno u srpnju pokazuje da je profil rizika klase kripto imovine sličan onom dionica naftnog i tehnološkog sektora. Prema glavnom ekonomistu Coinbasea Cesareu Fracassiju, "korelacija između cijena dionica i kripto imovine značajno je porasla" od pandemije 2020. godine.

Tagovi: kriptovalute, bitcoin, ethereum, ProShares, ETC Group, solana, cardano
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE