GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istragrafika: U 2014. ostvaren rast izvoza od 12%

Istragrafika: U 2014. ostvaren rast izvoza od 12%
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2015 / 12:11
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Unatoč nepovoljnom gospodarskom okruženju i nedostatku razvoja novih proizvoda u industriji, Istragrafika, vodeći hrvatski proizvođač i izvoznik komercijalne kartonske ambalaže koja posluje u sastavu Adris grupe, u 2014. godini je ostvarila zapažene poslovne rezultate.
Ostvaren je rast izvoza od 12 posto u odnosu na proteklu godinu, značajnije se ulagalo u tehnološku opremljenost a proširena je suradnja s brojnim domaćim i inozemnim partnerima.

Tijekom 2014. godine nabavljen je i u pogon pušten najmoderniji stroj za izradu tiskovnih ploča CTP (Computer to Plate), vrijedan više od 1,5 milijuna kuna, koji je znatno povećao produktivnost i smanjio troškove proizvodnje.  Istragrafika i u ovoj godini nastavlja započeti investicijski ciklus, ulaganja vrijedna gotovo 2 milijuna kuna uglavnom se tiču unaprjeđenja u segmentu logističke potpore. U tijeku je nabava linije za automatsko paletiziranje i transport gotovih proizvoda koja će značajno olakšati i ubrzati isporuku ambalaže kupcima. Uz instalaciju tzv. GS1 sustava za automatsko označavanje koji će biti implementiran u drugom dijelu godine, Istragrafika će dodatno potvrditi svoju konkurentsku prednost.

„Ambalažna industrija u hrvatskoj je usko vezana za prerađivačku industriju koja već duže vrijeme stagnira, pa je svoju priliku za rast Istragrafika prepoznala u snažnom zaokretu prema izvoznim tržištima. Svoje proizvode plasira na tržišta desetak zemalja EU-a i regije, a najveći izvoz ostvaruje na tržištima Slovenije, Austrije, Srbije i Italije.“, rekao je Enis Kancelir, direktor Istragrafike, te dodao da  ambalažom opskrbljuju poznate globalne brandove kao što su Nestle, Lindt, Nivea, Farvager, Amstel, MAM, HIPP, Afrodita, BWT, Heineken i mnoge druge.

U prošloj je godini nastavljena i uspješna suradnja s brojnim domaćim kupcima te su sklopljeni novi poslovi s, primjerice, Franckom, Vindijom, Koestlinom i drugima.

Pod motom Istragrafika lightens up your packaging odnosno Istragrafika osvjetljava vašu ambalažu, predstavljen je niz atraktivnih i inovativnih tehnoloških rješenja koji mogu dodati vrijednost svakoj ambalaži. Neke od novina su, primjerice, nanos folije s klišejima, korištenje prehrambenih boja i lakova, a posebni efekti postižu se veoma atraktivnim transparentnim hologramskim folijama. Posebno zanimljiv efekt dobiva se korištenjem specijalnih lakova koji korisnika, uz vizualnu, stimuliraju i na taktilnoj razini.

Nova ulaganja u tehnologiju, primjena najsuvremenijih rješenja u industriji ambalaže, zasigurno će omogućiti proširenje suradnje s postojećim partnerima ali i otvaranje novih poslova, što će dodatno potvrditi Istragrafiku kao hrvatskog lidera u segmentu grafičke industrije.

Tagovi: Istragrafika, Adris Grupa, Enis Kancelir
PROČITAJ I OVO
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
KRUZERI
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
ZAGREB - Industrija krstarenja vidi znakove optimizma jer se nakon lanjskog prekida prometa zbog pandemije ove godine kruzeri postupno vraćaju, pa i na hrvatski Jadran, dok se oporavak i jači promet očekuje 2022. i 2023., kaže za Hinu direktorica međunarodnog udruženja CLIA za istočni Mediteran Maria Deligianni.
Srpsko maloprodajno tržište raste, Delhaize na vrhu
MALOPRODAJA
Srpsko maloprodajno tržište raste, Delhaize na vrhu
BEOGRAD - U Srbiji ukupno tržište maloprodaje, prema Nielsen panelu maloprodaje, ostvarilo je rast od 4,8 posto u 2020. godini u odnosu na 2019. godinu i iznosi oko 4,8 milijardi eura, navodi magazin InStore u svom štampanom izdanju.
Ministarstvo: Opoziv sladoleda Snickers, Twix, Bounty i M&Ms peanut
SLADOLED
Ministarstvo: Opoziv sladoleda Snickers, Twix, Bounty i M&Ms peanut
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede u petak je izvijestilo potrošače o opozivu četiriju vrsta sladoleda u različitim pakiranjima, zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu njihove proizvodnje.
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba poletjela na krilima odličnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba poletjela na krilima odličnih rezultata
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi indeksi u petak su blago kliznuli, uz pojačani promet jer su investitori pojačano trgovali s dionicama kompanija koje su objavile financijska izvješća.
Beogradska berza: Akcije fabrike MIN DIV iz Svrljiga prodate za 18,6 miliona dinara
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Akcije fabrike MIN DIV iz Svrljiga prodate za 18,6 miliona dinara
BEOGRAD - Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je oporavak prometa, najvećim delom generisan na MTP tržištu prodajom akcija fabrike vijaka i delova za šinskih vozila MIN DIV iz Svrljiga, dok su berzanski indeksi stagnirali drugi dan uzastopno.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE