GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istragrafika: U 2014. ostvaren rast izvoza od 12%

Istragrafika: U 2014. ostvaren rast izvoza od 12%
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2015 / 12:11
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Unatoč nepovoljnom gospodarskom okruženju i nedostatku razvoja novih proizvoda u industriji, Istragrafika, vodeći hrvatski proizvođač i izvoznik komercijalne kartonske ambalaže koja posluje u sastavu Adris grupe, u 2014. godini je ostvarila zapažene poslovne rezultate.
Ostvaren je rast izvoza od 12 posto u odnosu na proteklu godinu, značajnije se ulagalo u tehnološku opremljenost a proširena je suradnja s brojnim domaćim i inozemnim partnerima.

Tijekom 2014. godine nabavljen je i u pogon pušten najmoderniji stroj za izradu tiskovnih ploča CTP (Computer to Plate), vrijedan više od 1,5 milijuna kuna, koji je znatno povećao produktivnost i smanjio troškove proizvodnje.  Istragrafika i u ovoj godini nastavlja započeti investicijski ciklus, ulaganja vrijedna gotovo 2 milijuna kuna uglavnom se tiču unaprjeđenja u segmentu logističke potpore. U tijeku je nabava linije za automatsko paletiziranje i transport gotovih proizvoda koja će značajno olakšati i ubrzati isporuku ambalaže kupcima. Uz instalaciju tzv. GS1 sustava za automatsko označavanje koji će biti implementiran u drugom dijelu godine, Istragrafika će dodatno potvrditi svoju konkurentsku prednost.

„Ambalažna industrija u hrvatskoj je usko vezana za prerađivačku industriju koja već duže vrijeme stagnira, pa je svoju priliku za rast Istragrafika prepoznala u snažnom zaokretu prema izvoznim tržištima. Svoje proizvode plasira na tržišta desetak zemalja EU-a i regije, a najveći izvoz ostvaruje na tržištima Slovenije, Austrije, Srbije i Italije.“, rekao je Enis Kancelir, direktor Istragrafike, te dodao da  ambalažom opskrbljuju poznate globalne brandove kao što su Nestle, Lindt, Nivea, Farvager, Amstel, MAM, HIPP, Afrodita, BWT, Heineken i mnoge druge.

U prošloj je godini nastavljena i uspješna suradnja s brojnim domaćim kupcima te su sklopljeni novi poslovi s, primjerice, Franckom, Vindijom, Koestlinom i drugima.

Pod motom Istragrafika lightens up your packaging odnosno Istragrafika osvjetljava vašu ambalažu, predstavljen je niz atraktivnih i inovativnih tehnoloških rješenja koji mogu dodati vrijednost svakoj ambalaži. Neke od novina su, primjerice, nanos folije s klišejima, korištenje prehrambenih boja i lakova, a posebni efekti postižu se veoma atraktivnim transparentnim hologramskim folijama. Posebno zanimljiv efekt dobiva se korištenjem specijalnih lakova koji korisnika, uz vizualnu, stimuliraju i na taktilnoj razini.

Nova ulaganja u tehnologiju, primjena najsuvremenijih rješenja u industriji ambalaže, zasigurno će omogućiti proširenje suradnje s postojećim partnerima ali i otvaranje novih poslova, što će dodatno potvrditi Istragrafiku kao hrvatskog lidera u segmentu grafičke industrije.

Tagovi: Istragrafika, Adris Grupa, Enis Kancelir
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Blagi pad indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Blagi pad indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica blago pale jer su ulagači odlučili povući dio zarade s tržišta nakon što su u studenom burzovni indeksi snažno porasli i dosegnuli rekordne razine.
Krenuo izvoz hrvatskih vina u SAD-u
VINO
Krenuo izvoz hrvatskih vina u SAD-u
DUBROVNIK - U podrumu obitelji Crvik nema odmora - započeli su suradnju s Mirenom Bagur, Metkovkom s američkom adresom, kojoj je cilj dovesti hrvatska vina u SAD.
U BiH počela sezona skijanja, računa se na goste iz Hrvatske
SKIJANJE
U BiH počela sezona skijanja, računa se na goste iz Hrvatske
SARAJEVO - Skijališta u Bosni i Hercegovini ozbiljno se pripremaju za predstojeću zimsku sezonu računajući da će unatoč pandemiji koronavirusa koja je nanijela teške udarce turizmu u svijetu privući goste kojima će omiljena zimska odredišta u Austriji ili Francuskoj biti nedostupna.
Crni petak: I kriptovalute po akcijskim cijenama
KOREKCIJA
Crni petak: I kriptovalute po akcijskim cijenama
NEW YORK - Tržište kriptovaluta očekivano je doživjelo korekciju ili, ako bismo pretjerivali, manji slom, koji su neki mediji nazvali Thanksgiving crash (četvrtak je bio Dan zahvalnosti u SAD-u).
Britanija naručila još dva milijuna doza cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Britanija naručila još dva milijuna doza cjepiva protiv korone
LONDON - Velika Britanija osigurala je dodatnih dva milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa koje proizvodi američka biotehnološka kompanija Moderna, priopćila je britanska vlada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE