GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istra: Gostiju sve više, prednjače Nijemci

Istra: Gostiju sve više, prednjače Nijemci
POPUNJENOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2020 / 07:42
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - U petak i u subotu do podne granične prijelaze na području PU istarske prešlo je 77.894 putnika, od čega je u Hrvatsku ušlo 45.841 osoba, odnosno 41.737 stranih državljana. Među njima najviše je državljana Slovenije, Njemačke, Italije i Austrije.

Proteklog vikenda, od 3. do 5. srpnja, državne granice na području Istre prešlo je 178.197 putnika, u zemlju je ušlo 96.131 osoba, od čega 84.012 stranih državljana, izvijestili su nas iz PU istarske.

- Iz tjedna u tjedan broj gostiju se povećava. Prvih osam dana srpnja na razini je 54 posto u odnosu na isto razdoblje lanjske rekordne turističke godine. Rezultat je za sada jako dobar, u smještaju prednjače kuće za odmor, kamping smještaj, mali obiteljski hoteli. Veliki hoteli otvaraju se tek sada, od njih 180 u Istri otvoreno ih je 120, ostali su još zatvoreni, kaže Glasu Istre Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije.

Među gostima istarskih smještajnih kapaciteta prednjače Nijemci koji su na razini od 87 posto u odnosu na lanjsko razdoblje. Na drugom su mjestu Slovenci sa 75 posto u odnosu na lani, a potom ih slijede Česi, Austrijanci, Talijani, Hrvati…

S obzirom da su i očekivanja za ovu godinu obilježenu epidemijom koronavirusa bila nevelika, i reducirane turističke brojke otkrivaju kakvo-takvo zadovoljstvo među turističkim djelatnicima. No, još je puno neizvjesnosti i nitko ne zna kako će se sezona razvijati s obzirom na epidemiološku situaciju u zemlji i u susjedstvu.

- Zaista je išta teško prognozirati. Ove godine jednostavno moramo u tih par mjeseci špice nastojati odraditi cijelu sezonu. Bilo bi dobro da se takav trend nastavi idućih dva mjeseca, recimo do 20. rujna. To bi bio izvrstan rezultat. Iz dana u dan situacija se mijenja, ne samo kod nas nego i u emitivnim tržištima. Vidimo i da je situacija u zemljama istočno od nas dosta poremetila očekivanja. Vanjski mediji nas stavljaju u isti koš s istočnim susjedima, a nema potrebe za tim, rekao je Ivošević.

Iz Istarske turističke agencije, koja u ponudi ima 90-ak kuća za odmor, doznajemo da su jučer imali 40 dolazaka, odnosno smjenu, dok su ostali gosti, pristigli prošlog tjedna, produžili boravak na drugi tjedan. Riječ je o Nijemcima, s obzirom da je ITA ovlašteni zastupnik njemačkog turoperatera I.D. Riva Tours.

Tagovi: Istra, I.D. Riva Tours, hrvatski turizam, njemački turisti, slovenski turisti, Denis Ivošević
PROČITAJ I OVO
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE