GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istinska katastrofa za dionice Arena Hospitality Groupa

Istinska katastrofa za dionice Arena Hospitality Groupa
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2020 / 13:51
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Rasprodaja koja se događa posljednjih tjedana neke od najvećih žrtava našla je u turustičkom sektoru.

U ovom smo se slučaju odlučili pozabaviti dionicama Arena Hospitality Groupa koje su u trenutku pisanja ovoga teksta potonule na 264 kune, što je njihova najniža razina još od svibnja 2014. godine. Usporedbe radi, u ožujku 2017. godine ove su dionice vrijedile dvostruko više.

Samo od početka ove godine dionice su potonule 28,6 posto. Vrlo ozbiljan pad koji se svakako može objasniti fokusiranošću hotelskih kapaciteta na prostor Istre (Pula, Medulin). Kako vidimo posljednjih dana, Italija je u potpunoj karanteni i vrlo je teško za očekivati da će najbrojniji gosti istarskih hotela ove godine posjetiti svoja tradicionalna istarska odredišta.

Posebno boli ovakva rasprodaja samo nekoliko tjedana nakon što su objavljeni solidni poslovni rezultati za prošlu godinu. Arena Hospitality Group je u 2019. godini povećala prihode za 2,7% na 778,1 milijuna kuna (2018: 757,7 milijuna kuna), što je značajni uspjeh jer rezultate uspoređuju s izuzetno dobrim rezultatima ostvarenim prethodne godine.

Unatoč kašnjenju otvorenja kampa Arena Kažela Campsite, rast prihoda naših luksuznih kampova bio je posebno ohrabrujući. Prihodi od smještaja porasli su za 3,7% na 637,7 milijuna kuna (2018.: 615,1 milijun kuna) kao rezultat povećanja stupnja zauzetosti za 100 bp na 55,1% i više prosječne cijene smještaja za 5,2%, koja je iznosila 606,2 kune. Rast prihoda donekle je usporen smanjenjem komercijalnih kapaciteta u segmentu turističkih naselja, koji su bili na raspolaganju našim radnicima tijekom sezone.

Ostvarena EBITDA porasla je za 6,9% na 229,5 milijuna kuna (2018: 214,7 milijuna kuna) uz porast EBITDA marže na 29,5% (2018: 28,3%)

Tagovi: Arena Hospitality Group, Zagrebačka burza, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE