GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize

Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2020 / 08:35
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Šik ili spartanski kamping, minimalan ili glamping, za odmor u kontaktu s prirodom ne postoji isključivi izbor, nijanse pobjeđuju. Kamp je spreman udovoljiti stilskim potrebama talijanskih turista i odgovoriti uslugom kojom mu po mnogočemu mogu zavidjeti i najluksuzniji hoteli.

Čulo se to na nedavno održanom sajmu u talijanskom gradu Riminiju gdje se, u posebnom dijelu "SUN Beach & Outdoor Style 2020.", predstavila talijanska izložbena grupa posvećena trendovima u turizmu na plaži i otvorenom Faita Federcamping. Ova talijanska nacionalna kamping udruga zakupila je naime cijelu halu i nizom konferencija prezentirala kako bi se u bliskoj budućnosti trebao razvijati ovaj sektor.

U Riminiju se prije svega razgovaralo o vrijednosti zelenila u smislu stvarne vrijednosti za turističke tvrtke na otvorenom, predstavljen je i posebni priručnik za siguran boravak u kampovima u izazovnom vremenu post-Covida, što je izazov i za marketing sektor jer mora dati odgovore kako poboljšati aspekte sigurnog odmora i svih preventivnih mjera u kampovima.

U tom smislu, diplomanti outdoor turizma s prestižnih sveučilišta Bocconi iz Milana, La Sapienza iz Rima i Universita' degli Studi iz Terama, prezentirali su stanje u kampingu i predstavili ga kao segment akademske analize s istraživanjima koja su provela ova tri talijanska sveučilišna centra, a u ime i suorganizaciji Faite Federcamping i to u sektorima marketinga, potražnje, ponude i regulacijksog okvira.

Novinarka časopisa Plein Air Roma Michaela Bagatella, moderatorica na predavanju pod naslovom "Inovacije ugošćavanja u outdoor sektoru" navela je primjere dobre prakse na modelu Top Campinga Hrvatske iz Poreča, na uzorku rezultata poslovanja kampova ove marke u Istri 2020. godine, a kao primjer isplativosti ulaganja u kvalitetu i marketing.

Naime, kako je rekla, Istra je ove godine po svojim rezultatima u kamping sektoru stala uz bok Venetu bez obzira što joj nije bilo omogućeno normalno poslovanje u rujnu, a što je talijanska profesionalna javnost zapazila i ocijenila kao uspjeh u doba krize.

A da bi se posjetiteljima ove kamping izložbe pod nazivom SUN 2020 zorno prikazali budući primjeri dobre prakse i što glamping znači na najvišim razinama, postavljeni su i stvarni modeli boravaka u prirodi. Inovativna okruženja osmislila su dva arhitekta koji su glampingom dodali kreativni dodir, spajajući tako prijateljski pristup s visokokvalitetnim materijalima, udobnošću i ravnotežom kojoj teže korisnici. Nisi Magnoni i Gian Paolo Venier, kozmopolitski dizajneri, obojica sa studijima u Milanu, dali su dvije interpretacije onoga što znači gostoljubivo i profinjeno integrirano okruženje u prirodi koje spaja tehnologiju i ljepotu s prirodom.

Dakle dani su dobri primjeri kako spasiti prirodu uz uvođenje najnovijih tehničkih inovacija za što ugodniji smještaj na otvorenom bez narušavanja i nametanja prevelike stege prirodi.

Tagovi: istarski kampovi, Istra, Bocconi, La Sapienza, hrvatski turizam, Poreč, Top Camping Hrvatska
PROČITAJ I OVO
U Njemačkoj, božićni sajmovi i zatvoreni i otvoreni
SAJMOVI
U Njemačkoj, božićni sajmovi i zatvoreni i otvoreni
BERLIN - Umjetni snijeg, kuhano vino, palačinke i božićna glazba: sajmovi u Njemačkoj su otkazani zbog pandemije koronavirusa ali neki su se dosjetili rješenju - 'drive in'.
Azijska tržišta: Blagi pad indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Blagi pad indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica blago pale jer su ulagači odlučili povući dio zarade s tržišta nakon što su u studenom burzovni indeksi snažno porasli i dosegnuli rekordne razine.
Krenuo izvoz hrvatskih vina u SAD-u
VINO
Krenuo izvoz hrvatskih vina u SAD-u
DUBROVNIK - U podrumu obitelji Crvik nema odmora - započeli su suradnju s Mirenom Bagur, Metkovkom s američkom adresom, kojoj je cilj dovesti hrvatska vina u SAD.
U BiH počela sezona skijanja, računa se na goste iz Hrvatske
SKIJANJE
U BiH počela sezona skijanja, računa se na goste iz Hrvatske
SARAJEVO - Skijališta u Bosni i Hercegovini ozbiljno se pripremaju za predstojeću zimsku sezonu računajući da će unatoč pandemiji koronavirusa koja je nanijela teške udarce turizmu u svijetu privući goste kojima će omiljena zimska odredišta u Austriji ili Francuskoj biti nedostupna.
Crni petak: I kriptovalute po akcijskim cijenama
KOREKCIJA
Crni petak: I kriptovalute po akcijskim cijenama
NEW YORK - Tržište kriptovaluta očekivano je doživjelo korekciju ili, ako bismo pretjerivali, manji slom, koji su neki mediji nazvali Thanksgiving crash (četvrtak je bio Dan zahvalnosti u SAD-u).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE