GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istarska županija predlaže 6-mjesečnu odgodu plaćanja zajmova poljoprivrednika

Istarska županija predlaže 6-mjesečnu odgodu plaćanja zajmova poljoprivrednika
ODGODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2020 / 15:14
Autor: SEEbiz / H
PULA - S ciljem ublažavanja negativnih posljedica u poljoprivredi, Istarska županija predložila je županijskoj skupštini donošenje odluke o privremenim mjerama odgode plaćanja zajmova na šest mjeseci u 2020. godini dodijeljenih putem Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre.

Kako navode u županiji, aktualni trenutak u kojem se nalazi poljoprivreda Hrvatske i Istarske županije velikim dijelom je uvjetovan epidemiološkom situacijom i načinom na koji će se istarska poljoprivredna gospodarstva prilagoditi na novonastalu situaciju te dužinom trajanja preventivnih mjera.

Stoga je Istarska županija putem svog Upravnog odjela za poljoprivredu predložila županijskoj skupštini moratorij, odnosno donošenje odluke o privremenim mjerama odgode plaćanja zajmova na šest mjeseci u 2020. godini dodijeljenih putem Istarske županije - Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre.

Riječ je o konkretnoj mjeri s trenutnim pozitivnim učinkom na sektor poljoprivrede i velikom broju korisnika županijskih poljoprivrednih kredita, ističu.

Ujedno, obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin osnovao je Povjerenstvo za poljoprivredu Istarske županije, kao savjetodavno tijelo župana, koje će imati zadatak aktivno pratiti i analizirati epidemiološku situaciju uzrokovanu pojavom koronavirusa na području županije te njene implikacije na poljoprivredu. Osim toga, Povjerenstvo će komunicirati i koordinirati aktivnosti sa županijskim Stožerom civilne zaštite vezane uz poljoprivredni sektor na području regije kao i predlagati mjere Vladi za potporu poljoprivrednom sektoru u svim segmentima.

"Također, predlagat će mjere za potporu poljoprivrednicima s područja Istre s ciljem održavanja djelatnosti i zadržavanja postojećih radnih mjesta te osmišljavati mjere, aktivnosti i projekte u sektoru poljoprivrede Istarske županije odnosno koordinirati javni i privatni sektor u poduzimanju mjera i aktivnosti koje imaju za cilj polučiti maksimalne rezultate u spašavanju sektora poljoprivrede", navode u Istarskoj županiji.

Dodaju kako je potrebno cjelovito sagledati poljoprivredu u Istri, ocijeniti postojeće stanje, evidentirati resurse i razvojne potencijale te kapacitete kako za proizvodnju i preradu, tako i kanale za plasman poljoprivrednih proizvoda.

Tagovi: Istarska županija, poljoprivreda, Fabrizio Radin, hrvatska poljoprivreda, istarska poljoprivreda
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE