GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investitori navalili na dionice Tankerske NG

Investitori navalili na dionice Tankerske NG
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2020 / 11:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Najveći prijepodnevni burzovni dobitnik su dionice Tankerske Next Generation.

Dionice ovog zadarskog brodara uzletjele su prijepodne 7,7 posto, na 45 kuna, uz gotovo 356 tisuća kuna prometa.

U očitovanju na Zagrebačkoj burzi iz kompanije su poručili kako nemaju spoznaja o razlozima ovakvog rasta.

U svakom slučaju, ovo je već u prijepodnevnom dijelu trgovine najveći volumen protrgovanih ovih dionica od početka godine, što je svakako neobičan podatak.

Kompanija je u drugoj polovini ožujka i početkom travnja u više navrata izvijestila o kupnji vlastitih dionica.

Prije nekoliko tjedana,. kompanija je objabila procjenu utjecaja pandemije koronavirusa na poslovanje.

- Naglašavamo da je poslovanje Društva izrazito međunarodno na kojem kontinirano ostvaruje 99% poslovnih prihoda. Shodno prethodnim objavama, Društvo je poduzelo niz preventivnih mjera kako bi minimiziralo rizike poslovanja. Pravovremeno smo usmjerili fokus na osiguravanje prihoda temeljem dugoročnih brodarskih najmova. Većina brodova flote ima važeće ugovore na vrijeme zaključene s renomiranim svjetskim korporacijama. Ukoliko promatramo 2020. godinu, Društvo na dan 12. ožujka 2020. godine kroz više ugovora na vrijeme ima ukupno osigurano 1.116 prihodovnih dana (+7% u odnosu na isti dan prethodne godine), što iznosi minimalno USD 17,3 mil. prihoda brodova (+16% u odnosu na isti dan prethodne godine).

Društvo je 21. veljače 2020. godine objavilo nerevidirane financijske izvještaje za četvrto tromjesječje i 2019. godinu te ne očekuje kako će navedena pandemija imati značajnog materijalnog utjecaja na objavljene rezultate.

Neupitno je da je svjetsko tržište za prijevoz naftnih derivata, na kojemu Društvo posluje, trenutno pod utjecajem pandemije te će sve socijalne i zdravstvene implikacije ostaviti trag na poslovanje. Međutim Društvo istovremeno ne gubi iz vida već ranije objavljene fundamentalne pokretače koji trenutno na tržištu ponude i potražnje prevladavaju sa pozitivnim učinkom na vozarine, zaključuju iz Uprave Tankerske NG.

Tagovi: Tankerska Next Generation, brodarsko tržište, brodari, Zagrebačka burza, vozarine
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Dow skočio 700 bodova, Nasdaq porastao šesti uzastopni tjedan
OPTIMIZAM
Wall Street: Dow skočio 700 bodova, Nasdaq porastao šesti uzastopni tjedan
NEW YORK - Dow Jones je porastao u petak jer su trgovci pozdravili snažno izvješće o radnim mjestima i zakonodavce koji su usvojili zakon o gornjoj granici duga koji sprječava bankrot SAD-a.
Zapošljavanje u SAD-u blago ubrzalo u svibnju
TRŽIŠTE RADA
Zapošljavanje u SAD-u blago ubrzalo u svibnju
WASHINGTON - Zapošljavanje u SAD-u blago je ubrzalo u svibnju i uskladilo se s prosjekom u prethodnih 12 mjeseci, izvijestilo je u petak ministarstvo rada.
Zagrebačka burza: Span u fokusu, blagi rast prometa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Span u fokusu, blagi rast prometa
ZAGREB - Redovni promet dionicama na Zagrebačkoj burzi u petak je blago porastao u odnosu na četvrtak, dok su glavni dionički indeksi blago pali, a najveći promet ostvaren je dionicom SPAN-a.
Ante Žigman izabran za člana Upravnog odbora EIOPA-e
USPJESI
Ante Žigman izabran za člana Upravnog odbora EIOPA-e
ZAGREB – Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Žigman izabran je za člana Upravnog odbora Europskog nadzornog tijela za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) s redovnim mandatom u trajanju od dvije i pol godine.
Hrvatska skuplja od Turske, Grčke, Portugala i Španjolske
USPOREDBE
Hrvatska skuplja od Turske, Grčke, Portugala i Španjolske
ZAGREB - Mnogi Nijemci najradije ljetuju u – Njemačkoj. No, godišnji odmor u inozemstvu je u pravilu jeftiniji. Posebice u Albaniji ili Turskoj. Hrvatska je jeftinija od Njemačke, ali je skuplja od Grčke ili Španjolske, piše Deutsche Welle.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE