GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicioni fondovi: Većina fondova u plusu, pobednik Kombank Infond

Investicioni fondovi: Većina fondova u plusu, pobednik Kombank Infond
NEDELJNI PREGLED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2012 / 10:37
Autor: SEEbiz/Investicioni-fondovi.com, Rast.rs
BEOGRAD - Većina investicionih fondova je proteklu nedelju završila u plusu. Od 15 fondova, samo 3 fonda beleže pad vrednosti investicione jedinice a i "minusi“ ne prelaze nivo od pola procenta. Najviše su profitirali ulagači u fondove rasta vrednosti imovine gde se i nalazi pobednik nedelje Kombank Infond sa rastom od 2.19 odsto. Gubitnik nedelje je Ilirika Gold sa gubitkom od -0.44 odsto.
U grupi fondova rasta vrednosti imovine samo Raiffeisen World sa minimalnim padom od -0.04 odsto i Ilirika Gold beleže negativne rezultate. Svi ostali fondovi su u plusu. Rastom većim od dva odsto mogu da se pohvale Kombank Infond %2B2.19 odsto i Fima ProActive %2B2.17 odsto. Ostali fondovi su porasli do nivoa od jednog procenta: Delta Dynamic %2B0.49 odsto, Ilirika Global %2B0.25 odsto, Triumph %2B0.16 odsto.

Najbolji rezultat kod fondova očuvanja vrednosti imovine imao je Erste Euro Cash sa rastom od 0.45 odsto, slede mu Raiffeisen Cash 0.32 odsto, Erste Cash 0.19 odsto, Citadel Novčani fond 0.15 odsto i Fima Novac sa 0.13 odsto.

Dva balansirana fonda od tri su proteklu nedelju završila sa rastom vrednosti. Najveći rast imao je Erste Euro Balanced 35 %2B0.50 odsto i Delta Plus sa %2B0.07 odsto. Triumph Balance zabeležio je pad od -0.39 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova protekle nedelje smanjena je za -0.29 odsto. Na dan 04.04.2012 godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,659,203,767.90 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Fima Novac, dok je najveći pad imao Erste Cash.

Najveći rast
Kombank Infond %2B2.19%
Fima ProActive 2.17%
Najveći pad
Ilirika Gold -0.44%
Triumph Balance -0.39%
Tagovi: Raiffeisen World, investicioni fondovi, Ilirika Gold, Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Global, Triumph, Delta Dynamic, Erste Cash, Raifeisen Cash, Citadel Novcani fond, Fima Novac, Erste Euro Cash, Erste Euro Balanced 35, Delta Plus, Triumph B
PROČITAJ I OVO
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
INVESTICIJE
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
LOS ANGELES - Američki raper i producent Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, osnovao je investicijski fond s 10 milijuna dolara kako bi podupirao mala poduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca.
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi su danas pali i promet i indeksi, nakon kratkotrajnog oporavka zabeleženog u sredu.
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.
ODLUKE
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.

ZAGREB - Na ovotjednoj sjednici Upravnog vijeća Hanfe donesena je odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020. godinu.

Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi je u četvrtak vladalo negativno raspoloženje među investitorima, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, a najviše na udaru su se našle turističke dionice.
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
RANGIRANJA
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
CAVTAT - Europska organizacija European Best Destinations (EBD) i ove je godine organizirala izbor za najbolju europsku destinaciju, a na popisu se među nominiranih 20 europskih destinacija našao i Cavtat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE