GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicioni fondovi: Triumph Balance pobednik nedelje

Investicioni fondovi: Triumph Balance pobednik nedelje
NEDELJNI PREGLED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2012 / 14:31
Autor: SEEbiz/Investicioni-fondovi.com
BEOGRAD - Protekla nedelja bila je uspešna za ulagače u investicione fondove. Samo četiri fonda su završila u blagom minusu dok je čak jedanaest fondova završilo u takođe blagom plusu. Pobednik nedelje je Triumph Balance sa rastom od 1.71 odsto dok su najslabije prošli ulagači u fond Triumph sa gubitkom na nedeljnom nivou od -0.34 odsto.

Četiri fonda rasta vrednosti imovine su u plusu. Iza Ilirika Global-a sa rastom od 1.39 odsto našli su se fondovi Ilirika Gold sa rastom od 0.46 odsto, Raiffeisen World 0.30 odsto i Kombank InFond sa rastom od 0.22 odsto.

Među gubitnicima nalaze se tri fonda. Najveći pad zabeležio je Triumph sa padom od -0.34 odsto a slede ga Delta Dynamic sa padom od 0.05 odsto i Fima ProActive sa padom od 0.04 odsto.

Najbolji rezultat kod fondova očuvanja vrednosti imovine imali su Erste Cash i Raiffeisen Cash sa istim rastom od 0.20 odsto, slede,  Citadel Novčani fond 0.17 odsto i Fima Novac sa 0.11 odsto. Erste Euro Cash ostao je na nedeljnom nivou nepromenjen.  

Dva balansirana fondova su ovu nedelju završila pozitivno. Najveći rast zabeležio je Triumph Balance sa 1,71 odsto a prati ga Delta Plus sa 0,50 odsto. Jedini sa negativnim rezultatom je  Erste Euro Balanced 35 sa padom od -0.17 odsto

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova protekle nedelje povećana je za 7.93 odsto. Na dan 18.01.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,633,223,198.45 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Erste Cash, dok je najveći pad imao Fima Proactive.

Najveći rast:

Triumph Balance: %2B1.71%
Ilirika Global: %2B 1.39%

Najveći pad:

Triumph: - 0.34%
Erste Euro Balanced 35: -0.17%

Tagovi: Raiffeisen World, investicioni fondovi, Ilirika Gold, Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Global, Triumph, Delta Dynamic, Erste Cash, Raifeisen Cash, Citadel Novcani fond, Fima Novac, Erste Euro Cash, Erste Euro Balanced 35, Delta Plus, Triumph B
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije obezbedilo je da na Beogradskoj berzi danas bude zabeležen visok promet u ukupnom iznosu od gotovo 294,8 miliona dinara (2,5 miliona evra), dok su berzanski indeksi potonuli i na dnevnom i na nedeljnom nivou.
WHO ne savjetuje državama da putovanja uvjetuju cijepljenjem
PUTOVANJA
WHO ne savjetuje državama da putovanja uvjetuju cijepljenjem

ŽENEVA - Izvanredni odbor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u petak je državama savjetovao da ne uvjetuju međunarodna putovanja dokazima o cijepljenju ili imunitetu.

Butković: Gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta prema planu i bez kašnjenja
DOBRE VIJESTI
Butković: Gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta prema planu i bez kašnjenja
KOMARNA - Ministar prometa Oleg Butković sa suradnicima obišao je gradilište Pelješkog mosta, ocijeniviši da gradnja teče prema planu i bez kašnjenja i da bi sve trebalo biti gotovo do sredine 2022. godine.
Dolar ojačao uslijed manje sklonosti investitora prema riziku
FOREX
Dolar ojačao uslijed manje sklonosti investitora prema riziku
LONDON - Dolar je ojačao u petak na međunarodnim tržištima prema najvažnijim svjetskim valutama, a rizičnije valute su oslabile jer su investitore obeshrabrile neizvjesnosti po mnogim pitanjima pa su manje bili skloni riziku.
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba dobitnica dana, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba dobitnica dana, indeksi porasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi, ali i nešto slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE