GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicioni fondovi: Sedam fondova okončalo mesec u minusu

Investicioni fondovi: Sedam fondova okončalo mesec u minusu
MESEČNI PREGLED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2012 / 13:40
Autor: SEEbiz/Investicioni-fondovi.com, Rast.rs
BEOGRAD - Većina fondova beleži manje promene vrednosti investicionih jedinica a ukupan rezultat je da je sedam fondova završilo mesec u minusu dok je osam bilo u plusu. Najbolji rezultat je ostvario investicioni fond Erste Euro Balanced 35 sa rastom od 1.35 odsto a najslabiji Fima ProActive sa padom od -4.20 odsto.  
Fondovi rasta vrednosti imovine uglavnom beleže negativne rezultate. Sa pozitivnim rezultatom april su završili Triumph sa rastom od 0.71 odsto i Kombank Infond sa 0.23 odsto . U grupi gubitnika se nalazi pet fondova i svi su pali više od jednog procenta. Najslabije je prošao fond Fima ProActive sa padom od - 4.20 odsto. Slede mu Ilirika Global sa -2.23 odsto, Delta Dynamic -2.20 odsto, fond Ilirika Gold 2.01 i Raiffeisen World sa padom od -1.96. 
Svi fondovi očuvanja vrednosti imovine su mesec završili u plusu. Jedini koji je ostvario rast veći od jednog procenta je fond Raiffeisen Cash sa %2B1.02 odsto rasta vrednosti investicione jedinice. Ostali su zabeležili nešto skromniji rast, Erste Cash 0.86 odsto, Erste Euro Cash 0.80. Slede ih Fima Novac 0.61 odsto i Citadel Novčani fond sa rastom od 0.60 odsto. 

Od tri balansirana fonda negativan rezultat u proteklih mesec dana ostvarili su fondovi Triumph Balance sa padom od -1.52 odsto i Delta Plus sa padom od -0.74 odsto. Rast beleži jedino Erste Euro Balanced 35 sa rezultatom 1.35 odsto koji je ujedno i pobednik meseca. Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova uvećana je za 12.16 odsto. Na dan 30.04.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,856,199,064.63 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Raiffeisen Cash 53.84 odsto, dok je najveći pad imao Citadel Novčani fond sa -52.85 odsto.

Najveći rast 
Erste Euro Balanced 35  1.35%
Raiffeisen Cash  1.02% 

Najveći pad
Fima ProActive  -4.20%
Ilirika Global  -2.23%


Tagovi: Raiffeisen World, investicioni fondovi, Ilirika Gold, Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Global, Triumph, Delta Dynamic, Erste Cash, Raifeisen Cash, Citadel Novcani fond, Fima Novac, Erste Euro Cash, Erste Euro Balanced 35, Delta Plus, Triumph B
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dukat dobitnik tjedna, indeksi pali
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Dukat dobitnik tjedna, indeksi pali
ZAGREB - Uz nastavak skromnog obujma trgovanja, na Zagrebačkoj burzi protekloga su tjedna indeksi pali, a nešto veći interes investitora privukla je dionica Dukata zbog najave istiskivanja manjinskih dioničara.
Prinos pšenice ove godine iznad očekivanog prosjeka
PŠENICA
Prinos pšenice ove godine iznad očekivanog prosjeka
ZAGREB - Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka te se očekuje oko 750 tisuća tona pšenice sa zasijanih 136 tisuća hektara.
U Hrvatskoj više od pola milijuna turista
PRVI PUT OVE GODINE
U Hrvatskoj više od pola milijuna turista
ZAGREB - Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te u nautičkom charteru (sustav eCrew), na današnji dan u hrvatskim destinacijama po prvi put u ovoj godini boravi više od 500.000 turista od kojih je oko 430.000 stranih turista.
Dolar prema košarici valuta kliznuo treći tjedan zaredom
TJEDNI FOREX
Dolar prema košarici valuta kliznuo treći tjedan zaredom
LONDON - Na svjetskim valutnim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta pala je i prošloga tjedna, trećeg zaredom, dok je tečaj jena dosegnuo najvišu razinu prema dolaru u zadnja dva tjedna.
Wall Street: Nasdaq u tjednu skočio 4 posto
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Nasdaq u tjednu skočio 4 posto
NEW YORK - Na Wall Streetu su protekloga tjedna najvažniji indeksi porasli, pri čemu Nasdaq na rekordnu razinu, dok se investitori pozicioniraju pred objavu poslovnih rezultata kompanija, no na europskim je burzama prevladavalo opreznije raspoloženje uslijed širenja pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE