GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicioni fondovi: Sedam fondova okončalo mesec u minusu

Investicioni fondovi: Sedam fondova okončalo mesec u minusu
MESEČNI PREGLED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2012 / 13:40
Autor: SEEbiz/Investicioni-fondovi.com, Rast.rs
BEOGRAD - Većina fondova beleži manje promene vrednosti investicionih jedinica a ukupan rezultat je da je sedam fondova završilo mesec u minusu dok je osam bilo u plusu. Najbolji rezultat je ostvario investicioni fond Erste Euro Balanced 35 sa rastom od 1.35 odsto a najslabiji Fima ProActive sa padom od -4.20 odsto.  
Fondovi rasta vrednosti imovine uglavnom beleže negativne rezultate. Sa pozitivnim rezultatom april su završili Triumph sa rastom od 0.71 odsto i Kombank Infond sa 0.23 odsto . U grupi gubitnika se nalazi pet fondova i svi su pali više od jednog procenta. Najslabije je prošao fond Fima ProActive sa padom od - 4.20 odsto. Slede mu Ilirika Global sa -2.23 odsto, Delta Dynamic -2.20 odsto, fond Ilirika Gold 2.01 i Raiffeisen World sa padom od -1.96. 
Svi fondovi očuvanja vrednosti imovine su mesec završili u plusu. Jedini koji je ostvario rast veći od jednog procenta je fond Raiffeisen Cash sa %2B1.02 odsto rasta vrednosti investicione jedinice. Ostali su zabeležili nešto skromniji rast, Erste Cash 0.86 odsto, Erste Euro Cash 0.80. Slede ih Fima Novac 0.61 odsto i Citadel Novčani fond sa rastom od 0.60 odsto. 

Od tri balansirana fonda negativan rezultat u proteklih mesec dana ostvarili su fondovi Triumph Balance sa padom od -1.52 odsto i Delta Plus sa padom od -0.74 odsto. Rast beleži jedino Erste Euro Balanced 35 sa rezultatom 1.35 odsto koji je ujedno i pobednik meseca. Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova uvećana je za 12.16 odsto. Na dan 30.04.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,856,199,064.63 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Raiffeisen Cash 53.84 odsto, dok je najveći pad imao Citadel Novčani fond sa -52.85 odsto.

Najveći rast 
Erste Euro Balanced 35  1.35%
Raiffeisen Cash  1.02% 

Najveći pad
Fima ProActive  -4.20%
Ilirika Global  -2.23%


Tagovi: Raiffeisen World, investicioni fondovi, Ilirika Gold, Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Global, Triumph, Delta Dynamic, Erste Cash, Raifeisen Cash, Citadel Novcani fond, Fima Novac, Erste Euro Cash, Erste Euro Balanced 35, Delta Plus, Triumph B
PROČITAJ I OVO
Srbija nabavlja pet miliona maski
MASKE
Srbija nabavlja pet miliona maski
BEOGRAD - Za apoteke i zdravstvene ustanove u Srbiji biće nabavljeno pet miliona hirurških maski, a kupovina će biti ograničena, tako da jedna osoba može da kupi nekoliko komada, objavio je list Politika.
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
PREPORUKE
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
ANALIZA - Širenje epidemije koronavirusa uzburkalo je tržište u Aziji i drugdje i pogodilo lance opskrbe širom svijeta.
Azijska tržišta pred najvećim tjednim gubitkom od 2008.
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta pred najvećim tjednim gubitkom od 2008.
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica pale i u petak, peti dan zaredom, pa su, kao i ostale najveće burze u svijetu, pred najvećim tjednim gubitkom od financijske krize 2008. godine jer strahovanja od gospodarskih šteta zbog širenja koronavirusa ne popuštaju.
Wall Street u šest dana potonuo više od 12 posto
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street u šest dana potonuo više od 12 posto
NEW YORK - Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 indeks potonuo šesti dan zaredom, pri čemu je zabilježio najbrži pad u područje korekcije u povijesti, jer ulagači strahuju da bi zbog brzog širenja koronavirusa u svijetu gospodarske štete mogle biti puno veće nego što se očekivalo.
Još jedna sjajna godina za Norveški suvereni fond
FONDOVI
Još jedna sjajna godina za Norveški suvereni fond
OSLO - Norveški suvereni fond bogatstva, najveći svjetski fond, zabilježio je 19,9 posto povrata ulaganja na burzovnom tržištu, zaradivši tako rekordnih 1,69 bilijuna norveških kruna (180 milijardi dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE